شوشان ـ مریم مقدمی اصل : مسعود پزشکیان رییس جمهور ، دولت خود را دولتی زیست محیطی عنوان کرده و تاکید دارد که محیط زیست در دولت او یکی از حوزه های محوری خواهد بود . به تبع این سیاست و رویکرد محوری در زمینه توجه به محیط زیست ، در استان خوزستان نیز که با حجم وسیعی از چالش زیست محیطی از آلایندگی هوا تا وضع ناخوش تالاب ها و بحران آب پ .. مواجه است باید محیط زیست در اولویت قرار گرفته و یکی از برنامه های کلیدی دولت موالی زاده در این استان بزرگ باشد .
شوشان ـ مریم مقدمی اصل :
مسعود پزشکیان رییس جمهور ، دولت خود را دولتی زیست محیطی عنوان کرده و تاکید دارد که محیط زیست در دولت او یکی از حوزه های محوری خواهد بود . به تبع این سیاست و رویکرد محوری در زمینه توجه به محیط زیست ، در استان خوزستان نیز که با حجم وسیعی از چالش زیست محیطی از آلایندگی هوا تا وضع ناخوش تالاب ها و بحران آب پ .. مواجه است باید محیط زیست در اولویت قرار گرفته و یکی از برنامه های کلیدی دولت موالی زاده در این استان بزرگ باشد .
برای محوری شدن محیط زیست در خوزستان ، نگاه به آن نباید تنها محدود و معطوف به جنبه حفاظت باشد و لذا انتظار این است که هدف مهم در محیط زیست استان خوزستان حفظ آن با رویکرد ایجاد بستر برای ایجاد چرخه اشتغال سبز باشد به گونه ای که جنبه های دیگر توسعه در پوشش حفاظت از محیط زیست به حاشیه نرود .
استان خوزستان در حوزههای مختلف صنعت و انرژی و بهرهمندی از منابع طبیعی و خدادادی استانی ویژه و مهم در سطح کشور به شمار می رود و از این رو برنامه ها و رویکردهای دولت جدید باید به گونه ای باشد که با بهره گیری و استفاده از فناوریهای نوین در حوزه تولیدات، بهرهوری بیشتری ایجاد و بهرهبرداری نیز پایدار شود و هم محیط زیست حفظ و حمایت شود و هم توسعه بر مدار اشتغال سبز متوقف نشود .
در سالهای اخیر زراعت چوب با کشت اوکالیپتوس به عنوان یک صنعت سبز مطرح شده است که میتواند علاوه بر حفظ محیط زیست، اشتغالزایی مناسبی در خوزستان به همراه داشته باشد.
در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه قرار است زراعت چوب در ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور طی مدت پنج سال اجرا شود که در قالب این طرح، کشت اوکالیپتوس برای مناطق جنوبی و مناطق گرمسیر کشور به ویژه خوزستان در نظر گرفته شده است.
طرح زراعت چوب به عنوان یک کار ویژه در استان استارت خورده و می توان امیدوار بود که با اجرای آن آلایندگیها کاهش و ریزگردها مدیریت شوند ، این طرح یک طرح مبتنی بر توجه به طبیعت که در آن هم محیط زیست احیا می شود و هم اشتغال مبتنی بر زنجیره سبز زیست محیطی رقم می خورد .
صنعت نیشکر نیز از دیگر پتانسیل های خوزستان است که نقش مهمی در اقتصاد جوامع محلی ایفا کرده است. این صنعت نه تنها در ایجاد اشتغال و بهبود معیشت محلی سهم بسزایی داشته و ظرفیتهای فراوانی برای توانمندسازی جوامع، توسعه پایدار و احیای گردشگری در استان دارد .
با تغییرات اقلیمی ایجاد شده در استان و البته مهم تر از آن ضروری بودن مدیریت بهینه منابع، نیشکر میتواند به عنوان یک صنعت سبز در استان نقش ویژه ای داشته باشد ، هر چند در این بین چالشهایی همچون محدودیت منابع آب، مشکلات زیرساختی و ضرورت مدیریت ضایعات وجود دارد اما با اجرای شیوههای مدرن کشت و کاهش مصرف آب و انرژی می شود به سمت پایداری بیشتر حرکت شود به طوری که با برنامهریزی برای بازیافت ضایعات نیشکر، فرصتی برای درآمدزایی زیستمحیطی و کاهش اثرات منفی بر طبیعت فراهم شود .
محیط زیست در استان خوزستان باید با توسعه مشاغل سبز در کانون قرار گیرد ، سبز کردن مشاغل یعنی واحدهای تولیدی و صنعتی و مشاغل موجود به سمت ایجاد کمترین آلودگی و آسیب به محیط زیست سوق پیدا کنند و از این رو باید استاندار جدید در استان بر مبنای محوریت محیط زیست ، برنامه های توسعه ای در استان را پیش ببرد .