شوشان ـ حسن دادخواه :
دیروز دوشنبه سوم دی، در تالار گفت وگو که به همت و کوشش گروهی از دوستان رسانه ای راه اندازی شده بود با موضوع بررسی مسائل سوریه و تاثیر آن بر منافع ملی ایران، به عنوان شنونده شرکت کردم. گر چه مدل و طرح این گفت و گو را تا چندی پیش، در دفتر روزنامه خوزی ها شاهد بودم، ولی نباید به تک ستاره و جرقه ها بسنده کرد. فرصت ها و امکان گفت و گو میان نخبگان و برگزیدگان و کنشگران، بایسته است تا روز به روز گسترش و ژرفای بهتری به خود بگیرد و این نهال نو پا چه خوب است که به درختی تنومند تبدیل شود تا در سایه آن و از میوه های آن همگان بهره ببرند!
پیشنیاز ِ گسترش و ژرفا بخشیدن به این تالارها و فرصت ها، بالا بردن شکیبایی و تحمل یکدیگر در کنار هم نشستن پیرامون میز گفت وگوست. این شکیبایی، جز با بالا بردن شناخت و آگاهی و محور قرار دادن مشترکات و احترام به اختلاف و تفاوتها، به وجود نمی آید! تمرین و ادامه گفت و گو و پایبندی به التزام و ملزومات گفت و گو، می تواند با گذر زمان، اعتماد همه طرف های گفت و گو را به یکدیگر تقویت کند.
گفت و گو، فرصتی برای همافزایی و پرهیز از خودکامگی و استبداد رای است که از دوران دبستان و حتی پیش دبستانی در قالب فعالیت های گروهی و دسته جمعی می تواند مورد اهتمام مربیان و خانواده ها قرار گیرد. در گفت و گوست که در برابر مخاطبان، لازم است با قدرت استدلال منطقی، درستی دیدگاه خود را به اثبات برسانیم و بالا بردن قدرت توجیه، سهم زیادی در این فرآیند دارد! در کنار گفت وگو های آزاد ولی هدفدار، نشست های ادبی، کتابخوانی، نقد شعر و داستان و سفرنامه خوانی می تواند در همه شهرهای خوزستان موجب رونق گرفتن خانه های فرهنگی و کانون های هنری و آزاد و با تکیه بر امکانات دولتی پا بگیرد و در بالابردن میزان خودباوری و جمع گرایی موثر باشد! این رشد ادبی و هنری و اجتماعی، بی گمان در تقویت اعتماد ملی و استوار نمودن امنیت اجتماعی و اخلاقی نقش غیر قابل انکاری دارد!
جوانان و دانشجویان و دختران و پسران جوان بیش از دیگران، نیازمند تقویت اعتماد و دلبستگی متقابل میان خویش وجامعه هستند و این همگرایی هنری و فرهنگی در بسترِ گفت و گو می تواند زمینه این دلبستگی و هویت سازی را فراهم کند.