در حین سخنرانی رئیس جمهور، خانمی که ظاهرا، خبرنگار صداوسیمای مرکز خوزستان بود، در اقدامی عجیب با اخلال در مراسم سخنرانی رئیس جمهور، سخنان پزشکیان را قطع کرد و باعث برهم خوردن فضای مراسم شد.رئیس جمهور پس از فریادهای عجیب این خبرنگار صداوسیما، حرف هایش را قطع کرد و از او خواست پشت تریبون حرف بزند.خبرنگار صداوسیما بجای پوشش خبری به ایفای نقشی جنجال برانگیز و تعجب آور پرداخت۔۔۔!!!؟سخنان دکتر موالی زاده استاندار خوزستان به نحو دیگری مختل شد، گروهی با سردادن شعارهای بیکاری ، تورم و۔۔۔ نظم جلسه را مختل کردند و استاندار نیز مانند رئیس جمهور سخنانش را خیلی کوتاه و مختصر پایان دادند.
شوشان ـ محمد شریفی :
الف:چکیده ماجرا:
بعدظهر چهارشنبه سوم بهمن ۱۴۰۳ هواپیمای ریاست جمهور به اتفاق ۱۰تن از وزیران کابینه و دیگر هیئت همراه در فرودگاه اهواز به زمین نشست، دکتر محمدرضا موالی زاده، استاندار و حجت الاسلام محمد نبی موسوی فرد ، نماینده ولی فقیه به اتفاق تنی چند از مسئولان لشکری و کشوری به استقبال هیئت دولت شتافتند، دو کودک با دسته هایی از گل در فرودگاه با لباس محلی (عربی و بختیاری) به پیشواز رفتند، کودک عرب با فصاحت و به زبان عربی به ریاست جمهور عرض خوشامد گفت، کودک بختیاری با اهدای دسته گل و ادای احترام بسنده کرد۔
ریاست جمهور بعد از ترک فرودگاه یکراست به گلزار شهدا رفتند و به شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی، ادای احترام نمودند، سپس برای سخنرانی خودشان را به تالار شش هزار نفری شرکت نفت اهواز رسانیدند، تا در اجتماع مردم اهواز سخنرانی کنند۔
دکتر پزشکیان در دیدار عمومی با مردم خوزستان گفت: "قول میدهم تأمین مطالبات و رفع مشکلات مردم خوزستان را با جدیت پیگیری کنیم، ما به اینجا آمدهایم تا حرفهای شما را بشنویم و در جلساتی که امروز و فردا با مسئولان و برگزیدگان بخشهای مختلف استان داریم برای رفع آنها تصمیمات مناسب اتخاذ کنیم. قول میدهم که برای حل مشکلات و مسایل شما تلاش خواهم کرد و معضلات استان را در حد توان برطرف خواهیم کرد"، این تمام سخنان رئیس جمهور بود که در طی یک دقیقه بیان کردند، چرا رئیس جمهور مطالبش را در یک دقیقه به پایان رسانیدند؟ در حین سخنرانی رئیس جمهور، خانمی که ظاهرا ، خبرنگار صداوسیمای مرکز خوزستان بود، در اقدامی عجیب با اخلال در مراسم سخنرانی رئیس جمهور، سخنان پزشکیان را قطع کرد و باعث برهم خوردن فضای مراسم شد.رئیس جمهور پس از فریادهای عجیب این خبرنگار صداوسیما، حرف هایش را قطع کرد و از او خواست پشت تریبون حرف بزند.خبرنگار صداوسیما بجای پوشش خبری به ایفای نقشی جنجال برانگیز و تعجب آور پرداخت۔۔۔!!!؟
سخنان دکتر موالی زاده استاندار خوزستان به نحو دیگری مختل شد، گروهی با سردادن شعارهای بیکاری ، تورم و۔۔۔ نظم جلسه را مختل کردند و استاندار نیز مانند رئیس جمهور سخنانش را خیلی کوتاه و مختصر پایان دادند، صدا و سیمای مرکز خوزستان که به صورت زنده برنامه را پخش می کرد،بنا به ملاحظاتی!! درپخش برنامه وقفه ایجاد می کنند۔ابتکار دکتر پزشکیان و دکتر موالی زاده در انتخاب چندین نفر از حاضرین به صورت تصادفی و دعوت از آنها به پشت تریبون جهت بیان مشکلات و معضلات خوزستان ،فضای جلسه را تا حدودی آرام و تلطیف کرده بودند
ب:تحلیل و آسیب شناسی عوامل اختلال
،پرسش اصلی این است، که چرا در سخنرانی عمومی رئیس جمهور و استاندار در جمع مردم اهواز ایجاد اختلال شده است؟
در پاسخ به این پرسش گمانه زنی های زیر بسیار قابل تامل هستند۔
یکم: پیشینه ی برگزاری جلسات عمومی در خوزستان در دولت های قبل (اصولگرا)که روئسای جمهور تشریف فرما می شدند،مدعوین به صورت گلچین شده، یک دست با رعایت خالص سازی انتخاب و روی صندلی ها مستقر می شدند، قدرت تشکیلاتی رقیب در ایجاد نظم سازمان یافته و انضباط مثال زدنی است۔
دوم: فضای رسانه یک هفته پیش انجام سفرهای مهم در سطح ریاست جمهور ، در استان خوزستان در دولت های اصولگرا تحت مدیریت دقیق قرار می گرفتند۔ بطوریکه هیچگونه التهاب و فضا سازی به صورت وسیع ظهور و بروز پیدا نمی کرد۔
سوم: دولت آقای دکتر پزشکیان با شعار "وفاق" کابینه را مورد چینش قرار دادند، بسیاری از اعضای کابینه همراهی لازم را با سیاست های دولت ندارند، همین عامل باعث شده است که بعضی از وزیران کابینه، نه در سطح وزارت متبوع و نه در سطح مدیران کل در مراکز استان ها دست به تغییرات شایانی نزدند، بسیاری از مدیران سابق را در استانها ابقا کردند و اگر تغییراتی دادند، وفق مزاج و مذاق نماینده های مجلس و دیگر لابی های قدرت انجام دادند، اولین اقدام دولت ها ایجاد تغییر است، عدم تغییر و ابقای مدیرانی که مخالف دولت هستند، باعث ناامیدی و سرخوردگی طرفداران آقای پزشکیان در سطح مردم و ستادهای حامی ایشان شده است۔با مدیران ناهمسو نه هماهنگی ایجاد می شود و نه وفاق۔
چهارم : نگارنده وفاق با جریان اصولگرای سنتی را در بعضی از پست ها را مورد تاکید قرار می دهد ولی جریان پایداری در استان خوزستان که قدرت تشکیلاتی بالایی دارند،را با وفاق مورد نظر ریاست محترم جمهور،مفید به فایده ارزیابی نمی کند۔
جناب دکتر پزشکیان ارجمند
آیا هنگامی که در کنار کارون خسته و درمانده قرار گرفتید برای پیشنهاد ساحل سازی گردشگری ، مدیران مربوطه، جاری سازی فاضلاب ها و پسماندها ی سرازیر شده به این کهن رود را هم به شما نشان داده اند؟ یا از وضعیت شبکه فاضلاب اهواز در هنگام بارندگی ها هم سخن به میان آورده یا از شرایط مدیریت شهری کلان شهر اهواز و سایر شهرهای استان سخن گفته اند؟
سوم؛ جای خالی کارآفرینان و مولدهای سرمایه ای ملی و منطقه ای؛
امروزه بهره گیری از توان و پتانسیل های بومی و محلی، ملی، منطقه ای و جهانی برای بالا بردن راندمان امری اجتناب ناپذیر و از نشانه های مدیران تحول خواه و کارکشته می باشد، ظرفیت های گسترده ی خوزستان در زمینه های مختلف، ایجاب می کند که با دعوت از مولدهای سرمایه، کارآفرینان و صاحبان ایده های جدید و عملیاتی مدیریت سنتی،بحران آفرین،پروازی و غیر متخصص و غیر مولد جایش را به مدیریت علمی، مترقی، تحول خواه و پیشرو داده از هدر رفت سرمایه های مادی و معنوی جامعه، جلوگیری شود. شوربختانه در این نشست، جای کارآفرینان و صاحبان سرمایه تا حدود زیادی خالی بوده است.
چهارم ؛ نشست و سخنرانی مدعوین، فعالین و کنشگران سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان؛
جناب دکتر پزشکیان
تا چند وقت پیش در استان ما مرسوم شده بود هر مدیر ارشدی که از تهران به خوزستان سفر می کرد، مدیران استانی به دلیل شکل گیری یک رقابت نانوشته اما پایان ناپذیر، " لباس فاخر بختیاری" را بر تنِ او پوشانده و بعد از کلی هیاهوی تبلیغاتی و نشان دادن وضعیت گل و بلبلی استان، همه چیز به خیر و خوشی پایان می یافت، و باز مردم می ماندند و کوهی از مشکلات تلنبار شده ی لاینحل!
هر چند این عزیزانِ دعوت شده، گلچین و گزینشی بوده برای این نشست ( به نمایندگی از مشارکت کنندگان در انتخابات، که شما و شعارهای انتخاباتی تان را برتر از دیگر رقبا یافتند و باورتان کردند)،اما امید است که جنابعالی، فریب تعارفات دو اردوگاه،
1)اصلاحطلبان،که تمام تلاش خویش را معمول و مبذول داشته اند برای بازسازی و احیای مجدد حیات سیاسی خویش و 2)اصول گرایان، که نهایت تلاششان برای ماندن در کانون قدرت است، را نخورده و با درایت در اولین فرصت، شخصاً پیگیر وعده های داده شده و مصوب تان باشید.زیرا بخشی از مردم در انتخابات و در اوج ناامیدی به این باور رسیدند که شاید شما صدای رسای آنان باشید!
انتظار می رفت سخنرانان محترم، از شاخص های فقر، بیکاری، اعتیاد، طلاق، آموزش، محیط زیست، بهداشت، مهاجرت، خودکشی، کشتار جاده ای و دیگر آسیب های اجتماعی استان،صدای رسای مردم باشند، تا صدای آنان به نمایندگی از اقشار جامعه را بشنوی
اما متأسفانه،بیشتر گلایه ها و دغدغه های ستادهای انتخاباتی، سهم خواهی های گروهی و حزبی بود تا دردهای استخوان سوز مردم.هر چند بعضی از سخنرانان محترم، در سخنان خویش از شخصیت های عزیزی نام برده و گلایه داشته اند که چرا در دولت وفاق خبری از آنان نیست،که باید معروض داشت بخشی از گفتار این عزیزان معتبر، جای تأمل داشته و انتظار هم می رفت که اینگونه عمل شود، اما تعدادی از همین شخصیت های نامبرده در سطوح عالی مدیریتی در دوران صدارت خویش، استان را به خاک سیاه نشانده، عامل بسیاری از بحران ها و تنش ها سبک و نوع مدیریت سنتی و کدخدا منشی آنان بوده است که هزینه های گزافی بر استان تحمیل نمود.
جناب رئیس جمهور،
خوزستان برای برون رفت از این وضعیت بغرنج،نیازمند مدیران چند بعد نگر و مستقل از تشکیلات گروه های سهم خواه می باشد، زیرا تغییر و تحولات منطقه ای و جهانی، ایجاب می کند که بهره گیری از پتانسیل مدیران پیشرو با نگرش جهانشمول در اولویت قرار گرفته، و جهت درمان ریشه ای معضلات و مشکلات، با تشکیل کارگروه های حرفه ای و تخصصی اقدامات فوری و انحصاری با کوتاه کردن دست پدرخوانده ها صورت گیرد.
پنجم:به محض اعلام سفر ریاست محترم جمهور، تا آنجایی که نگارنده اطلاع کامل دارد، کمیته هایی تشکیل شدند، هیئت هایی از طرف دولت به خوزستان اعزام شدند،هماهنگی هایی انجام شد، معاونت اقتصادی استانداری به علت عمل جراحی تحت مداوا و در نقاهت هستند، معاونت های عمرانی و سیاسی جدیدا به این سمت ها منصوب شدند، علیرغم همه ی تلاش ها یک سری کاستی و ناهماهنگی ها بوجود آمد، اما علل اصلی در همان شعار وفاق ریاست محترم جمهور است که تعریف مشخص و واضحی از آن نشده است، انتخاب مدعوین همه شان به انتخاب استاندار و تیم برنامه ریز نبودند، بلکه وفق پروتکل هایی انتخاب شدند که از بالا دولت تعیین کرده بود، این مهم در سفرهای بعدی باید مورد بازنگری دقیق تر قرار بگیرند۔البته همه ی اینها بدان معنا نیست که اعضاد ستاد سفر کارشان را بدرستی انجام دادند، من در یکی از جلسات ستاد سفر حضور داشتم، اما بعدش نرفتم، ولی شناخت درستی روی اعضای ستاد سفر دارم، آنهم هم اشتباهاتی داشتتد، مثل تعلل در صدور کارت های ورود به جلسات،حذف و اضافات مکرر سخنرانان،عدم دعوت از بعضی از شخصیت های کاریزما، باعث نارضایتی هایی شده و همین عامل باعث التهاب در فضای مجازی و رسانه شده بود،
ششم:پایین آمدن آستانه ی تحمل مردم خوزستان مربوط به یک ماه و دو ماه اخیر نیست، این را به فال نیک بگیرید، کاری که یک تیم پژوهشگر علمی طی چندین ماه می توانست نتایج آن را به شما منعکس بکند، در همان بیست دقیقه ی اول سخنرانی ریاست محترم جمهور، سرریز کرد و نتایج آن را بر همگان آشکار کرد، امیدوارم ریاست محترم جمهور و اعضای کابینه به این پس لرزه ها توجه عمیق داشته باشند و پیش از وقوع حوادث بعدی چاره سازی کنند۔ موارد زیر را مورد توجه ویژه قرار بدهند۔
۱- تاب آوری و آستانه تحمل مردم خوزستان در وضعیت سختی قرار دارد، ۴۷ درصد محصول ناخالص ملی تمام کشور در خوزستان تامین می شود، در بیکاری مقام دوم، در حاشیه نشینی مقام دوم ، در مهاجرت نخبگان و فرار سرمایه ها مقام دوم ، تورم سرسام آور و وحشتناک۔۔۔ همین مردم اینهمه کارخانه ، پتروشیمی ها ، تاسیسات نفت و گاز و۔۔۔۔ را می بینند و از خود می پرسند که چرا ما روی دریایی از نفت خوابیده ایم و اینهمه در مسکنت و فقر و فلاکت و تبعیض قرار داریم۔
۲- حدود ۲۰ سال است بودجه روی بودجه برای حل فاضلاب اهواز، ماهشهر ، بندر امام اختصاص داده می شود ، اما با اولین بارندگی ۱۵میلی متری شهرهای فوق غرق در انبوهی از فاضلاب می شوند، مترو اهواز بعد از ۲۳ سال شروع به کار ۲۱ درصد پیشرفت کار داشته است، سالی کمتر از یک درصد، صدها میلیون همت تحت عنوان حق آلایندگی نفت به حساب شهرداری های خوزستان واریز کرد، اما دریغ از یک ذره از عمران شهرها۔۔۔ اینجا پایتخت پولشویی ایران است، بعضی از مدیران اینجا را هیچکس نمی تواند تغییر بدهد، اگر هم تغییر بدهند ، یک کوتوله مثل مدیر سابق جایگزین می کنند۔
۳- قبل از سفر ریاست محترم جمهور ، به علت آلایندگی های کارخانه ها و فلر های نفتی و آتش زدن نیشکر ۔۔۔ مدارس و ادارات تعطیل بودند ۔۔ اما به محض تشریف فرمایی ریاست جمهور ، نیروگاه حرارتی رامین مازوت سوزی را متوقف کرد، مناطق نفت خیز جنوب پیچ فلرهای نفتی را بستند ، کارخانه های ایجاد آلایندگی مثل کربن بلک که در مرکز شهر اهواز قرار دارد موقتا تولید را متوقف کرد، برق در تمام شهرها و مناطق روستایی سراسر خوزستان پایدار شد، در حالی که مطابق جداول خاموشی، برق تمام محلات و مناطق استان روزانه چندین ساعت قطع می شد۔۔۔ این اقدامات ریاکارانه باعث جریحه دار شدن شعور مردم شده بود، یکی از عوامل اختلال متاثر از ریاکاری بعضی از مدیران صنایع و توسعه ی نیشکر بوده است، به نحوی مردم به این باور رسیدند که مدیران اگر بخواهند می توانند آلایندگی را متوقف بکنند، آنچنان که در سفر ریاست جمهور لطافت هوا را تحربه کردند۔
ج : سخن پایانی
رئیس محترم جمهور، به دنبال سروصدای فعالان فرهنگی در تالار استانداری گفتند:"وقتی سیاسیون و فرهنگیان استان یک جلسه را به هم میزنید، فکر میکنید شهر و کشور و مملکت را به این سادگی میشود درست کرد
اگر قرار باشد دعوا کنید و به هم بیاحترامی کنید، شما چجور میخواهید ما ملکت را اداره کنیم؟
ببینید عزیزان میخواهید من بشینم شما هر چقدر میخواهید حرف بزنید"
آقای رئیس جمهور نرخ دلار به ۸۳ تومان رسیده است، تورم نقطه به نقطه و منحنی فلاکت جان مردمان این استان را به لب رسانیده است، اما من از شما ممنونم و سپاسگزار که فضایی را ایحاد کرده اید که مردم حرف هایشان را بزنند،
شما با نهایت صبوری و بدون هیچگونه اخمی حرف های مردم و کنشگران را شنیدید،مدیران پروازی، مدیران ناکارآمد، مدیران متکبر و غیرپاسخگو، مدیرانی که پشت شان گرم است و هیچکس نتوانست تغییرشان بدهد،اصلی ترین معضل استان خوزستان هستند، اگر بعضی از سخنرانان و کنشگران به تند سخن گفتند، باید علل را در گمانه زنی های مورد اشاره در سطور بالا جستجو کنید،سخنرانان تحت تاثیر فشار افکار عمومی قرار گرفته اند، آنها می دانند که در زیر پوست شهر چه خبر است، مردمان خوزستان بسیار خونگرم و مشهور و معروف به مهمان نوازی بودند و هستند ،بسیار خوش استقبال و خوش بدرقه بودند و هستتد، کاش چند روز مثل شاه عباس و سلطان محمود با لباس مبدل در شهر چرخ می زدید، من از مدعوین اصلی بودم ولی از شدت ناراحتی نیامدم ، چون اگر می آمدم ، تندی می کردم ، چون از زیر پوست شهر خیلی خبرها دارم۔
به بزرگواری خودتان ببخشید، هرچه از دستت می آید برای این مردم خونگرم انجام بدهید۔ که عین جوانمردی است۔