شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۲۲۰۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
متن سخنرانی دکتر توفیق صاکی، فعال سیاسی، که قرار بود در حضور رئیس جمهور در اهواز ایراد شود، اما به دلیل اعتراض به سخنان افراد قبل از وی، از خواندن آن منصرف شد:
شوشان ـ دکتر توفیق صاکی :

لیس كل ما يتمنی المرء یدركه  
تجري الریاح بما لا تشتهي السفن  
فنجيب نحن ..  
تجري الریاح كما تجري سفینتُنا  
نحن الریاح ونحن البحر والسفنُ  

جناب آقای رئیس جمهور، به خوزستان خوش آمدید.  
از برگزاری این جلسه توسط استاندار محترم و معاون سیاسی ایشان تقدیر و تشکر میکنم.  

آقای رئیس جمهور،  
تغییر سیاست در آغاز جنگ عراق با ایران، موجب تغییر محور توسعه از مناطق جنوب به مرکز فلات ایران (اصفهان، کرمان، یزد) شد. امروز، علی رغم کمبود آب در کشور، صنایع آب‌بر که باید در کنار دریا و در برنامه‌های توسعه دریا محور متمرکز می‌شدند، به مرکز ایران منتقل شده‌اند. این امر موجب آسیب‌های جدی و توسعه نامتوازن کشور شده است و لزوم اصلاح این سیاست در دولت جنابعالی را ضروری و لازم نموده است.  

خشک شدن کارون، بیکاری، پایین بودن سطح بهداشت، کمبود امکانات آموزشی و... هیچ قوم و مذهبی را نمی‌شناسند و گریبان‌گیر مناطق پیرامونی کشور شده‌اند. توسعه خوزستان و اولویت توسعه دریا محور، پیش‌درآمدی بر توسعه کشور است و به نظر می‌رسد باید اساس و اولویت کار دولت چهاردهم و نظام برنامه‌ریزی کشور شود.  

آقای دکتر،  
امروز خوزستان از انباشت انواع ناترازی‌ها رنج می‌برد. ناترازی در حوزه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، قومی، اقتصادی، اشتغال، محیط زیست، هور، گرد و خاک، مشارکتی، جنسیتی و میان‌نسلی و... از جمله آن‌هاست.  
می‌پرسید چرا این ناترازی‌ها وجود دارد؟  
این ناترازی‌ها حاصل ناکارآمدی دولت‌ها در ۴۵ سال اخیر است. حاصل حذف، تبعیض، سوء عملکرد، عدم مشارکت طبقه‌های مختلف اجتماعی، رانت‌خواری، هیمنه قدرت با نفوذ اقتصادی و غیره در خوزستان می‌باشد.  
عامل دیگر این ناترازی‌ها، ارجحیت گروهی بر گروه دیگر، قومی بر اقوام دیگر و تسلط افراد ناکارآمد بر گلوگاه‌های مدیریتی است.  

جناب آقای رئیس جمهور،  
تاکید جنابعالی در مبارزات انتخاباتی مبنی بر لزوم مشارکت همه گروه‌های اجتماعی و قومی در ساختن ایران آباد و آزاد و بهره‌مندی همه گروه‌های اجتماعی و مذهبی به شکل یکسان از امکانات کشور، و عمدتاً نام بردن از اقوام عرب، بلوچ و کرد، حاصل شناخت درست جنابعالی از ارجحیت قومی بر اقوام دیگر یا گروهی بر گروه دیگر اجتماعی بوده است. این موضوع نه در قانون پذیرفته شده است و نه در شرع و دین، اما نانوشته وجود دارد.  

اقدام جنابعالی بعد از پیروزی در تحقق شعار مشارکت دادن اقوام مختلف، با سپردن مدیریت‌های استانی در استان‌های سیستان، کردستان و خوزستان به یک بلوچ، کرد سنی و عرب، شروع راهی است که باید با ادامه آن در گسترش این نگاه در حوزه‌های مختلف و لایه‌های متنوع مدیریتی، از جمله شرکت نفت، انواع صنایع، پتروشیمی‌ها و غیره، استمرار یابد.  

آقای رئیس جمهور،  
حذف این ناترازی‌ها با انتصاب در لایه‌های خاصی قابل تحقق نمی‌باشد. ادامه تحقق برنامه‌های مدیریتی و مشارکتی جنابعالی در لایه‌های بعدی و بخش‌های گوناگون جامعه، ضامن ادامه راهی است که شروع کرده‌اید.  

جناب آقای دکتر،  
تابوشکنی‌ها باید از حالت کلیشه‌ای و در چند مورد محدود و خاص خارج و فراگیر شود. قرار نیست مدیرانی که مدیریت آن‌ها نتیجه تلاش دولت و نیروهای سیاسی مختلف برای تابوشکنی بوده است، خود تابوهای جدید را به دلیل مقاومت گروه‌های متنفع و ذی‌نفوذ ایجاد نمایند.  

جناب آقای دکتر،  
انتصاب یک متولی مشخص در هر استان برای اجرای بخشنامه معاون محترم اول رئیس جمهور مبنی بر لزوم به‌کارگیری اقوام، زنان و جوانان در دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف، قدم مهمی در تحقق این بخشنامه خواهد بود.  

استفاده از پتانسیل مدیران اقوام مختلف در سطوح مدیریت‌های ملی، یکی از مطالبات عمومی جامعه است.  

در پایان، ضمن تشکر مجدد از جنابعالی و هیئت دولت از اینکه در خوزستان حضور یافتید، به نظر می‌رسد تعریف و اعلام یک کانال ارتباطی برای ارتباط مستمر فعالین و حامیان دولت چهاردهم با نهاد ریاست جمهوری، جهت ارائه پیشنهادات و انتقال عملکرد دستگاه‌ها در تحقق یا عدم تحقق شعارها و برنامه‌های دولت، یک امر لازم و ضروری است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار