شوشان ـ علی عبدالخانی :
هوای اهواز در روز شنبه یعنی کمتر از دو روز قبل بسیار بسیار آلوده شده اما خبری از لحاظ سلامت مردم و اعلام تعطیلی نبود. این معضل را شاغلینی که به بیماری قلبی، ریوی و سایر بیماریهای زمینه دچار هستند بیش از دیگران حس کردند.
علیرغم الودگی شدید هوا، اما شدت محافظه کاری و ناتوانی در اتخاذ تصمیم مناسب باعث شد تا متولیان امر به ناقاعده ی بخشیدنِ سلامت مردم از کیسه ی خودِ مردم (بجای خلیفه!!!) روی بیاورند و در تطبیق شرایط قانونی عاجز ظاهر َشوند. می گویند استاندار فعلی خوزستان یک زمانی پزشکی خوانده که بر این اساس باید نسبت به سلامت مردم بیش از دیگران حساس باشند که ماجرای شنبه خلاف این تصور را به اثبات می رساند.
گروه متولی امر بحران که در استاندارخانه مستقر هستند احتمالا مطلع هستند که ضوابط و مقررات آلودگی هوا بدلیل رابطه مستقیم آن به سلامتی مردم از نوع امری و تکلیفی هستند و چنانچه مقررات مورد نظر نادیده گرفته شوند برای آن دست اندرکاران مسئولیت جزایی ایجاد می کند.
در فرض الحاق ضرر جانی به هر کدام از شهروندان در مقطعی که برغم وجود آلودگی مجبور به حضور در محل کار شده و در همان مقطع دچار مشکل بشود و این امر به اثبات برسد، برای آن نادیده انگارانِ سلامت مردم مسئولیت کیفری تحت عنوان بی توجهی به الزامات قانونی و در معرض خطر قرار دادن سلامت مردم ایجاد می شود.
نگارنده هیچگاه در تیم مدافعین آقای دکتر شریعتی استاندار سابق نبودم اما فقط از باب انصاف می گویم که ایشان در ارتباط با موارد مشابه زیر بار هیچ نوع محافظه کاری نمی شدند و سلامت مردم را ازکیسه همان مردم نمی بخشیدند همچنین سیگنال هایی با مضمون دلسوزی وی برای نظام اداری و کاری استان به مرکز ارسال نمی کردند، دقیقا برخلاف این استاندار که تصمیم های تیم یا گروه بحرانش مالامال از تردید و تزلزل است و دو روز قبل (شنبه) برغم صراحت قانون و درجه ی الودگی شدید مردم را مجبور به حضور در محل کار نمودند و نمونه این تزلزل و تردید را امشب تکرار و تصمیم نهایی مبنی بر تعطیل یا عدم تعطیل را به بامداد دوشنبه موکول کردند.
وقتی گرما و الودگی بسیار کم نسبت به خوزستان گریبان برخی استانها و شهرهای خوش اب و هوای کشور بویژه پایتخت را گرفت، *هم ردیفان دکتر موالی زاده با قاطعیت و بدور از هر نوع محافظه کاری و تبعیت از منطق سیگنالی در چارچوب اختیارات خود عمل می کردند و ابایی از اعلام تعطیلی یک و چند و چندین روزه نداشتند! گو اینکه اعتماد به نفسی که آن استانداران و تیم هایشان دارند، دوستان ما در خوزستان از آن بهره نمی برند!.
جالب انکه مقررات الودگی مقید به مدت نیست و مثلا ذکر نشده چنانچه الودگی چند روز بطول انجامد، دولت می تواند کار را بر سلامت مردم ترجیح بدهد، با این وجود نگاه مسئولان ما در استانداری حیرت انگیز و در زمینه تعامل با مسئله الودگی و سلامت مردم تاسف اور و یک نقطه ضعف بزرگ برای شخصِ استاندار و جماعت اطرافَ بشمار می رود.