شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۳۳۰۷
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۳
جوابیه شتابزده شرکت آبنیرو / شرکت آبنیرو: عده ای از آشکار شدن منافع سد گتوند هراس دارند!
اگر هزار اردوی تفریحی هم برگزار شود اثرات مخرب اش را باز مردم به عینه می بینند و نمی توان بر آن سرپوش گذاشت. پس ملاک مطبوعات و رسانه ها قضاوت مردم است و کارشناسان مربوطه در این زمینه.
شوشان/ مهدی نیکنام: 12 آذرماه شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با همکاری اداره کل ارشاد خوزستان ، دعوت نامه ای به منظور "اردوی تفریحی و آموزشی" برای سردبیران و مدیران مسئول نشریات استانی ارسال کرد. رسانه ای شدن اردوی تفریحی سد گتوند ، موجی از واکنش ها را به دنبال داشت و مطبوعات نسبت به این دعوت نامه اعتراض کرده و آن را تلاشی مشکوک برای سرپوش گذاشتن بر فاجعه سد گتوند دانستند و خواستار لغو آن شدند.

به گزارش شوشان ، به دنبال لغو این " اردوی تفریحی" ، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در اطلاعیه ای عنوان کرد: " طبیعتاً کسانی که از حضور خبرنگاران در سد گتوند علیا و آشکار شدن واقعیات این سد، هراس دارند از لغو این سفر، خشنود شده و تمام تلاش خود را برای عدم روشن شدن واقعیات و منافع سد گتوندعلیا، بکار خواهند برد. "

در این اطلاعیه آمده است : شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران همانند گذشته از حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه ها در سد گتوندعلیا استقبال می نماید. از این رو بنا به دعوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، مقرر شد یکی از سلسله دوره های آموزشی ویژه اصحاب رسانه ها که به صورت دوره ای در سطح صنایع استان برپا می گردد، در محل کارگاه سد گتوندعلیا برگزار شود.

از این رو مقدمات سفر و بستر لازم برای برگزاری این اردوی آموزشی توسط دست اندرکاران طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا، مهیا شد و همکاران این شرکت برای برگزاری این دوره آموزشی و پاسخ به سوالات احتمالی خبرنگاران در خصوص مسایل مطروحه در رسانه ها در مورد این سد، امکان بازدید از سد، نیروگاه، سازند گچساران و پل لالی را فراهم آورند. لیکن طی تماس مدیران اداره کل ارشاد استان، از روابط عمومی این شرکت درخواست شد که بنا به پیشنهاد نمایندگان محترم مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی، این سفر به مدت یک هفته به تعویق افتد و طی هفته آینده با حضور نمایندگان مجلس این سفر برگزار گردد. از این رو تاکید می گردد این شرکت همچنان آماده پاسخگوئی به خبرنگاران و تدارک بازدید برای این عزیزان از سد گتوند علیا است.

نکته مبهم در این اطلاعیه ، تاکید بر هراس داشتن "عده ای" از روشن شدن واقعیات و منافع سد گتوند است. شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران لازم است به جای مبهم گویی و در پرده سخن گفتن آشکارا بگوید که این عده چه کسانی هستند و چگونه می توانند از روشن شدن واقعیات و منافع سد گتوند جلوگیری کنند؟!

اگر این سد منافعی داشته باشد تمام منتقدین هم اگر دست به دست هم دهند باز منافع اش را مردم خواهند دید و اگر این سد فاجعه بار باشد اگر هزار اردوی تفریحی هم برگزار شود اثرات مخرب اش را باز مردم به عینه می بینند و نمی توان بر آن سرپوش گذاشت. پس ملاک مطبوعات و رسانه ها قضاوت مردم است و کارشناسان مربوطه در این زمینه.

حال شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران شفاف اعلام کند این عده که نمی گذارند منافع سد گتوند عیان شود چه کسانی هستند؟ مردم اند یا نمایندگان مجلس ؟ کارشناسان هستند یا مدیران مطلع از اوضاع سد گتوند؟ شاید هم صدا و سیما باشد!

مسئولین و مجریان سد گتوند بدانند که ، مردم ، نمایندگان مجلس ، کارشناسان ، مدیران مطلع و حتی صدا و سیما از منتقدان جدی این سد هستند. بنابراین همه این ها هراس دارند که منافع سد گتوند عیان نشود؟!

چندی پیش نیز سد گتوند، سوژه خنده بازار سیمای ملی شد. این برنامه طنز ، بی توجهی و تناقض گویی مسئولان وزارت نیرو درخصوص آواره شدن روستائیان و عشایر بختیاری منطقه آبماهیک را سوژه قرار داد.

در بخشی از نمایش طنز خنده بازار، یک مرد روستایی با مراجعه به یک جلسه شبه دولتی می گوید: ما آواره هستیم. خانه های ما به زیر آب رفته است. سدی ساخته اند و ما الان جایی برای زندگی نداریم. و هیچ پولی هم به ما نداده اند.

مرد روستایی در ادامه نمایش، می گوید: وقتی این سد را ساختند، لاشه های نمکی در آن پیدا شد. آب سد شور شده و کسانی که خیار کاشته بودند، الان "خیارشور" برداشت می کنند. در ادامه این نمایش، شخصی رو به مرد روستایی می کند و می گوید: این سد را ما ساخته ایم و هیچ مشکلی ندارد. و سرانجام مرد روستایی، سازنده سد را با بیل دنبال می کند و هر دو از صحنه خارج می شوند.

مجریان سد گتوند پاسخ دهند آیا به زیر آب رفتن ۴۵ روستا در جریان آبگیری سد گتوند علیا در شمال شرق خوزستان و آواره شدن هزاران نفر از روستاییان و عشایر بختیاری و ... منافع سد گتوند است؟ آیا جانمایی غیرعلمی این سد و بی توجهی به معضل وجود معادن نمکی در منطقه که موجب شوری آب کارون شده از منافع سد گتوند است؟

بهتر است شرکت آبنیرو مروری بر مصاحبه های مسئولین نیز در این زمینه داشته باشد:

* نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی نیز سد گتوند را فاجعه بار می خوانند. سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز صراحتا اعلام کرد که توده های نمکی پشت دریاچه سد باعث شور شدن اب کارون شده است.

* عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی در دولت‌های سازندگی و اصلاحات سد گتوند علیا را شاهکار تخریب محیط زیست نامید و آن را عامل شوری رودخانه کارون دانست. وی گفت: سد گتوند آب شیرین را شور می‌کند. بطور دائمی و مادام‌العمر، کارون را شور می‌کند. تا وقتی که این سد هست، آب و خاک خوزستان شور می‌شود. مگر اینکه فکری به حال سد کنند. مثلاً سد را از حیز انتفاع خارج کنند.

* رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در همایش نقش نیشکر در توسعه پایدار که چندی پیش در اهواز برگزار شد تعبییر جالبی برای سد گتوند به کار برد. کیخسرو چنگلوایی در این همایش با بیان اینکه با ایجاد سد گتوند با دست خودمان نمک را وارد اراضی کشاورزی کردیم، عنوان کرد: سد گتوند نعمت نیست نغمت است.

* حجه الاسلام پورمحمدی رئیس سابق سازمان بازرسی کل کشور، چهارم دی ماه سال 91 با اشاره به صرف ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سد گتوند درباره این سد گفته بود: آخرین تصمیم سازمان مربوط به تخلیه آب سد گتوند و تغییر کاربری این سد است. با کارشناسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که با شرایط حاضر سد گتوند نمی‌تواند به فعالیت ادامه دهد و با مدنظر قرار دادن قانون و کار کارشناسی این تصمیم را ابلاغ کرده‌ایم و پای آن هم ایستادیم.

مجریان سد گتوند بدانند 20 ماه است که 11 روستای پشت سد گتوند غرق در بی‌آبی هستند. برق و آب آنها قطع شده و در مدرسه و مرکز بهداشت به روی آنها بسته شده است. بسیاری از دانش‌آموزان آن ترک تحصیل کرده‌اند. تنها راه ارتباطی آنها به شهر لالی و گتوند پلی بود که از 24 مرداد ماه سال‌جاری زیر آب رفت. ساکنان آن مجبور شدند خانه، زمین و مراتع خود را بگذارند و بروند؛ یک کوچ اجباری. اما به کجا بروند را نمی‌دانند، فقط باید بروند بدون این ‌که پول زمین، خانه و املاک کشاورزی و باغداری آنها پرداخت شود. تلاش 20 ماهه آنها برای رسیدن به حق قانونی خود هم به جایی نرسیده است.

آیا این ها منافع سد گتوند است؟!


مطالب مرتبط
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱۲
comment
comment
حیاتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
comment
0
3
comment درود بر اهالی مطبوعات که به رسالت واقعی خود نزدیک می شوند
پاسخ ها
comment
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
comment رسالت واقعی مطبوعات چی هست؟
غیر از این هست که شفاف سازی رسالت مهم مطبوعات هست؟
چرا یه عده مخالف اردو و در واقع شفاف سازی هستند؟
چرا نباید مطبوعات از نزدیک سد و مشکلاتش رو ببیند؟
چرا یه کسانی نشستند و مخالف می کنند ؟
ایا کسانی که دم از حقوق روستاییان می زنند تا حالا با یکی از این روستاییان سد گتوند صحبت کردند؟
comment
سفتکار
|
Netherlands
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
comment
0
5
comment خدمات شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران جز ویرانی چیزی برای خوزستان نداشته است .
ساخت سدکارون 3 و سرگردانی و قطع راه های ارتباطی روستاها و زیر آب رفتن منابع غنی بلوط زاگرس ،
ساخت سدکارون 4 نیز صرف منابع فراوان مالی و نهایتا ً از دور بهره برداری خارج شدن به خاطر شکست بتن سد و خالی شدن مخزن
ساخت سد گتوندعلیا آوارگی هزاران روستایی شور شدن آب و تخربی منابع آبی و خاکی استان
ساخت سد کرخه و فاجعه خشک شدن هوزالعظیم ایجاد ریزگردها و بیماری های فراوان
بازهم بگم.... و هم اکنون ساخت سد بختیاری و تخریب منابع طبیعی زاگرس و افزایش شدید رسوب پشت سد دز و کاهش کیفیت بهترین آب کشور یعنی رودخانه دز
بگم بازهم ؟؟؟
comment
خبرنگار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
comment
0
2
comment اردوی تفریحی برای خرید مطبوعات ! آقا جان همه مطبوعات قابل خریدن نیستند
comment
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
2
comment ورود ارشاد به این ماجرا چه معنایی داره
comment
بیگدلی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
2
comment مجریان سد گتوند خودشون به شوری آب اعتراف کردند. لطفا این خبر رو بخونید و انعکاس بدید:


طرح انتقال آب شور از سد گتوند به خلیج فارس
مجری طرح سد و نیروگاه گتوند گفت: طرح احداث خط انتقال آب شور این سد به خلیج فارس و واحدهای مستقر در مجتمع های پتروشیمیایی واقع در مسیر در دست اقدام است.
کریم شیبانی امروز در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سد گتوند بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در خصوص بحث کیفیت آب، امکان تخلیه آن از ترازهای مختلف لحاظ شده است.

وی افزود: برای این که آب شور در مخزن سد گتوند تجمع نیابد و باقی نماند کار انتقال این آب انجام می شود.

شیبانی گفت: خط انتقال آب شور از سد گتوند به خلیج فارس 200 کیلومتر طول دارد که واحدهای پتروشمی واقع در مسیر هم از نمک آن استفاده می کنند چرا که این واحدها استفاده بسیاری از این آب شور دارند.

مجری طرح سد و نیروگاه گتوند افزود: کارهای مطالعاتی و اسناد مناقصه طرح انجام شده و در صورت برطرف شدن مسایل اعتباری آن، انجام این طرح بین سه تا چهار سال زمان خواهد برد.

وی اعتبار عملیاتی کردن این طرح را با در نظر گرفتن هزینه های جاری چهار هزار و 500میلیارد ریال اعلام کرد.

شیبانی تاکید کرد: با احداث این خط بحث شوری آب سد گتوند و مسایل تابع آن برای همیسه برطرف خواهد شد.

سد گتوند علیا یکی از بزرگ ترین سدهای ایران است که روی رودخانه کارون در جنوب غربی ایران احداث شده است.

این سد، در فاصله 380 کیلومتری از ریزشگاه رودخانه کارون و در 10 کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان قرار دارد.

از زمان آب گیری سد گتوند در مرداد 90 تاکنون مساله شوری آب مخزن این سد اعتراض های بسیاری را به دنبال داشته است.
comment
رضا معتمدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
2
comment احسنت بر خبرنگاران متعهد
comment
بی نام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
2
comment سد گتوند فاجعه است نه افتخار. گزارشی تهیه کنید تا متوجه بشید این سد چه بر سر زمین های کشاوری و کشاورزان آورده
comment
ندا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
2
comment پیشنهاد میدم یه مناظره با حضور متولیان سد گتوند و کارشناسان برگزار بشه
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
0
comment سلام شوشان
امروز این مطلب رو خوندم

لطفا مطلبش جدا منتشر گردد

http://www.baharnews.ir/vdcgtz9x.ak9xy4prra.html
comment
منوچهری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
comment
0
2
comment آخرین تصمیم سازمان مربوط به تخلیه آب سد گتوند و تغییر کاربری این سد است. با کارشناسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که با شرایط حاضر سد گتوند نمی‌تواند به فعالیت ادامه دهد
comment
ساشا
|
Portugal
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
comment
0
0
comment با سلام
در سدسازی بدون تفکرات به فجایع بعدی خودکفا هستیم
البته نباید یادمون بره که اکثر نمایندگان استان و استاندار خوزستان از موافقان این طرح فاجعه بار بودن و البته برخی در جابجایی تاج سد تأثیر گذار!!! و حالا یادشون اومده انتقاد کنند؟؟!!
وقتی اکثر نماینده ها مخصوصا نماینده شوشنر و دزفول بخاطر به اصطلاح اشتغال زا بودن این طرح از مدافعان اصلی آن بودند باید فکر این روزها رو هم میکردند؟؟
هنوز بعضی از نماینده ها بدنبال اجرای پروژه جدید نمک زدایی سد هستند بدون تفکر به اینکه اینکار نیز آب در هاون کوبیدن است
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار