شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۵۵۳۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۲:۱۶
شوشان - عباس كرم الهي
شهر شوش پايتخت ايران زمين با بيش از 7000 هزار سال قدمت ـ شهر دانيال نبي(ع) ـ شهر دعبل ابن علي خزايي ـ شهر امامزاده عبدالله بن علي و امامزاده قاسم بن عباس بن موسي الكاظم(ع) معروف به تاج العارفين ـ شهر عمليات غرورآفرين فتح المبين،شهر طلاي سبز ايران با داشتن زمين هاي حاصل خيز فراوان و سه رودخانه كرخه ـ شاوور و دز هر ساله از نظر برداشت گندم ـ ذرت ـ جو و نيشكر در سطح كشور صاحب رتبه مي باشد . شهر شهيدان گمنام و شهري با بافت عشايري متشكل از غيور مردان و شيرزنان عرب لر بختياري دزفولي و لك ؛ از نظر قانع بودن و كم توقعي در سطح كشور كم نظيرند و در تمام عرصه هاي انقلاب اسلامي ـ هشت سال دفاع مقدس و دوران سازندگي پس از جنگ هميشه در صحنه بوده اند .

ویژه گی های شهرستان شوش

1 ـ وجود زمین های حاصل خیز کشاورزی درجه یک و تولید انواع محصولات کشاورزی و قطب نمونه کشوری در تولید گندم، جو ، نیشکر و ذرت .
2 ـ وجود کارخانجات و شرکت های تولیدی و صنعتی بسیار وسیع و مهم ( شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ، کارخانه کاغذ پارس ، کارخانه حریر خوزستان ، شرکت شیر پاستوریزه پگاه ، شرکت کشت و صنعت میان آب ـ خوراک دام ـ شرکت قند و تصفیه شکر و )
3 ـ وجود پربرکت و مقدس آرامگاه حضرت دانیال (ع) و آرامگاه دعبل خزاعی شاعر اهل البیت دردوران امامت حضرت امام رضا (ع ) ـ بقاع متبرکه ی : قدمگاه امام حسن مجتبی(ع)(پیرشچاخ ـ واقع در جنوب شهر شوش ـ روستاي چعب ) ـ غیب ابن علی ( واقع در شمال شرقي شهر شوش به طرف روستاي رداده ) ـ امامزاده قاسم بن عباس بن موسي الكاظم(ع) ( تاج العارفین ـ واقع در كيلومتر 5 جاده ي شوش به طرف انديمشك) ـ عباس شوش ( واقع در گلزار شهداي شوش ) ـ عباس ابن علی ( واقع در پشت كارخانه ي كاغذ پارس هفت تپه ) ـ سید طاهر( واقع در كيلومتر 5 جاده ي شوش به طرف انديمشك ) ـ سید راضی ( واقع در كيلومتر 7 جاده ي شوش به طرف دزفول ) ـ سید عباس موسوی ( واقع در بخش شاوور ) و ....

4 ـ وجودمقدس یادمان شهدای عملیات فتح المبین و یادمان شهید آوینی (فکه ) و تردد مستمر زائرين و کاروان های زیارتی و راهيان نور از اقصي نقاط كشور و استان خوزستان 
5 ـ وجود مرز مشترک با 5 شهرستان استان خوزستان ( دشت آزادگان ـ دزفول ـ اندیمشک ـ شوشتر و اهواز ) و استان شهیدپرور و غیرتمند ایلام .
6 ـ قرار گرفتن بیش از نیمی از مساحت شهرستان در منطقه جنگی در زمان دفاع مقدس و بیشترین گستردگی روستایی در این شهرستان.
7 ـ قرار گرفتن رودخانه های پربرکت دز و کرخه و شاوور و ضرورت حفظ و حراست از سواحل و جنگل های این رودخانه ها.
8 ـ وجود آثار باستانی و میراث فرهنگی و موزه های شوش و هفت تپه و معبد چغازنبیل با قدمت و تنوع و شهرت جهانی.
9 ـ وجود دو منطقه ویژه و مهم محیط زیست که در حفظ و نگهداری از محل زندگی گوزن زرد ایرانی در جنگل های دز و کرخه حائز اهمیت هستند.
10 ـ وجود سه بخشداری (مرکزی ـ شاوور فتح المبین) و 7 شهر (شوش ـ حر ریاحی ـ شاوور ـ فتح المبین و صالح مشتط ـ هفت تپه و بهرام ) ، که قرار بر اين بود دو/2 شهر آخر از سال 1392 رسما شهر بودن را آغاز نمايند اما با گذشت 10 ماه از سال 1392 هنوز خبري از اين تغيير نام ها نيست . 

11 ـ وجود مرز مشترک با کشور همسایه و مسلمان عراق که مشکلات و مدیریت خاص خود را در زمینه های مختلف می طلبد.
12 ـ قرار گرفتن شهرستان در نیمی از مسیر جاده اصلی و ترانزیتی و راه آهن کشور.

13 ـ وجود مالکیت زمینهای کشاورزی در 2 مقوله جدا از هم، دولتی ( واگذاری دولتی ) و مالکیت نسقی خصوصی.

14 ـ برگزاری مراسم بزرگ تعزیه و شبیخوانی تاسوعا و عاشورای حسینی که در کشور به عنوان میراث ماندگار معنوی ملی شناخته شده است.
15 ـ میزبانی بزرگترین کاروان ها و هیئت های عزاداران مراسم اربعین حسینی از شهرها و روستاهای سراسر استان.
این تفاوت ها و ویژگیهای خاص نیازمند مسئولین ،فرمانداری توانمند جهت برنامه ریزی و مدیریت برای پیگیری مشکلات مقوله های بالا در سطح استان و کشور را می طلبد.

16 ـ اخذ مجوز منطقه ي ويژه ي اقتصادي ؛ كه در صورت اجرايي شدن بدون شك و ترديد بر اقتصاد اين شهرستان تأثير مثبتي خواهد داشت اما اگر دست روي دست بگذاريم تا بخش شاوور به شهرستان كرخه تغيير نام يابد ، كارخانجات نيشكر هفت تپه ـ كاغذپارس ـ حرير خوزستان و نيشكر ميان آب در حوزه ي استحفاظي شهرستان كرخه قرار خواهند گرفت و در نتيجه بر محروميت شوش افزود خواهد شد . پس بايد توجه داشته باشيم كه خيلي زود دير مي شود .

و اما نيازمندي ها و به عبارتي پروژه هاي نيمه كاره شوش :

پروژه هاي نيمه كاره ي شهرستان شوش به ادوار مختلفي مربوط مي شوند ؛ برخي از اين پروژه هاي به دولت هاشمي رفسنجاني ـ تعدادي در دولت خاتمي و مابقي به دولت احمدي نژاد بر مي گردند كه در سفر دولت دكتر حسن روحاني ( دولت تدبير و اميد ) انتظار ما اين بود كه حداقل به پروژه هاي قديمي تر كه اكثرا ملي هستند توجهي شود ( هر چند از اعتبارات تخصيص داده شده معلوم نيست چند درصد به شوش اختصاص مي يابد ) اما در تمام سخنراني ها هيچگونه اشاره اي به كهن شهر ايران زمين نشد .

1 ـ طرح جامع مقبره ي حضرت دانيال نبي(ع) :

اين پروژه كه فعلا در حد يك ماكت طراحي شده مانده است در واقع يكي از پروژه هاي نيمه كاره ي قديمي و ملي شوش است كه نياز به توجه دولت تدبير و اميد دارد تا بعداز حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد مقدس ـ حرم مطهر حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم ـ شاهچراغ در شهر شيراز و عبدالعظيم حسني در شهر ري ؛ مقبره حضرت دانيال(ع) به مرحله ي بهره برداري برسد . در واقع پنجمين شهر مذهبي ايران و سيزدهمين شهر مذهبي جهان نياز به توجه خاص دولتمردان ايران را دارد .

2 ـ احداث پل دوم شهيد ناجيان :

بعداز عمليات غرور آفرين فتح المبين و خارج شدن شوش از تير رس مستقيم گلوله هاي توپ و خمپاره ي دشمن بعثي و بازگشت مردم به اين شهر و بخاطر رفاه حال روستائيان ساكن در غرب رودخانه ي كرخه و همچنين تردد رزمندگان پل شناوري كه روي رودخانه نصب شده بود برچيده شد و به جاي آن يك پل فلزي احداث گرديد ، اما اين پل به حدي كم عرض است كه اگر ماشيني از روبه رو در حال تردد باشد ماشيني كه مسافت كمتري را طي نموده مي بايست دنده عقب بگيرد تا ماشين روبهرو كاملا از روي پل خارج شود و سپس به تردد خود ادامه دهد . اين در حالي است كه هر ساله از اسفند ماه تا پايان ارديبهشت سال بعد بر آمار راهيان نوري كه از مناطق عملياتي فتح المبين و يادمان هاي شهداي شوش و شهيد آويني(فكه) افزود مي گردد و در نتيجه ترافيك سنگيني در دو طرف اين پل به وجود مي آيد كه ساعت ها به همين صورت مي ماند . ساخت پل دوم شهيد ناجيان چند سالي است كه از طرف اداره كل راه و شهرسازي استان قرار است احداث گردد اما تا كنون هيچ خبري از احداث نيست .

3 ـ احداث پل فتح المبين (دوبه ي هفت تپه ) :

اين پل قرار بود در دهه ي هفتاد بر روي رودخانه ي دز در منطقه ي صنعتي هفت تپه و در كنار كمپ ني بري به جاي پلي سيار به نام دوبه احداث گردد ، پس از گذشت 12سال گامي برداشته شد و پايه كوبي در عمق رودخانه و اسكلت بندي آن در حد 60 درصد ساخته شد اما باز به بهانه نبود اعتبار به فراموشي سپرده شد .

4 ـ احداث پل روگذر بيمارستان نظام مافي :

مراسم كلنگ زني اين پل در سال 1389 به زمين زده شد و بنا به گفته مهندس حقايق پيمانكار اين پروژه قرار بود كه در دهه ي مبار فجر سال 1391 به بهره برداري برسد اما با توجه به اينكه دهه ي مبارك فجر سال 1393 يعني يك سال بعداز روز افتتاح هنوز به مرحله ي پايه كوبي هم نرسيده است . احداث اين پل خطرات ناشي از تصادفات در جاده ي ترانزيت اهواز ـ انديمشك را مي كاهد .

5 ـ احداث پايانه ي مسافربري برون شهري :

شهر تاريخي و مذهبي شوش كه هر ساله پذيراي زائرين مقبره ي دانيال نبي(ع) ؛ متأسفانه فاقد پايانه ي مسافربري برون شهري مي باشد . چند سال پيش بدون نظر كارشناسي محوطه اي را براي ساخت ترمينال در نظر گرفتند و تا 45 درصد بناي اين پروژه پيشرفت فيزيكي داشت كه كارشناسان ميراث فرهنگي به خاطر اين كه اين پروژه در محوطه ي ميراث فرهنگي احداث شده است از ادامه ي ساخت جلوگيري كردند و در نتيجه تمام اعتبارات هزينه شده به باد فنا رفت ؛ چون قرار بود اين ساختمان براي احداث دانشكده ي باستان شناسي در نظر گرفته شود كه نه اين شد و نه آن و در نتيجه معتادان ابتدا چهار چوب هاي فلزي درب و پنجره ها را به تارج بردن و در حال حاضر به صورت شبانه براي استعمال مواد مخدر اين اين ساختمان استفاده مي گردد .

6 ـ احداث پارك بزرگ شهر شوش :

اين پارك قرار بود پانزده سال پيش پس از خارج نمودن بخش عظيمي از زمين از تملك دارندگان سند احداث گردد ، اما چند سال مسئله ي حقوقي اين زمين به درازا كشيد تا اين كه دو سال پيش فاز اول اين پارك كه به جايگاه صبحگاه مشترك و استقبال از مسئولين استاني و كشوري در نظر گرفته شده بود به بهره برداري رسيد .

بنا به گفته ي مهندس قرباني شهردار سابق شهر شوش اين پارك شامل سالن آمفي تئاتر ـ شهر بازي و فضاي سبز شكيل است كه در صورت افتتاح از پارك بعث دزفول و پارگ بزرگ انديمشك زيباتر خواهد شد . ولي در حال حاضر خبري از ادامه ي كار ساير فازهاي پارك نيست ؛ ايكاش اين زمين براي احداث پايانه ي مسافربري برون شهري در نظر گرفته مي شد چون در محل چهار راه و مدخل ورودي شهر و در كنار جاده ي ترانزيت واقع است . 

7 ـ راه اندازري خط واحد اتوبوس راني درون شهري :

سال هاست كه اياب و ذهاب درون شهر به عهده ي تاكسي راني و چند دستگاه ون مي باشد ، اما از راه اندازي شركت واحد اتوبوسراني درون شهري خبري نيست در صورتي كه اگر اين شركت راه اندازي شود بار ترافيك شهري كاسته مي گردد و از طرفي اياب و ذهاب كوي سلمان فارسي ـ روستاي شهيد دانش ـ شهرك دانيال و روستاي ابوذر غفاري را نيز مي تواند تأمين نمود .

8 ـ احداث پل ساحلي شوش :

طراحي و نقشه كشي احداث اين پل تا قبل از انتخابات شوراهاي شهر و روستا آغاز و ادامه داشت . اين پل قرار بود خيابان آزادي را به كوي ابراهيم آباد متصل كند و بخش قابل توجهي از جاده هاي كم عرض درون شهري را بكاهد . اما چهار ماهي است كه اين طرح هم به فراموشي سپرده شده و بار ترافيك بين دو خيابان شهيد دانش و شهيد رجايي تقسيم شده است .

9 ـ جدا سازي فاضلاب از رودخانه ي شاوور امري ضروري و ملي است :

فاضلاب شهر شوش از انتهاي بلوار مدرس غربي جنب تالار نيايش كه محل برگزاري همايش هاي استاني و ملي است تا آخر آسفالت در چند نقطه به صورت هم زمان به طرف رودخانه ي شاوور هدايت مي شوند ، رودخانه اي كه از وسط شهر عبور كرده و از كنار مقبره ي حضرت دانيال نبي مي گذرد و روستاهاي پائين دست اين رود خانه نظير مزرعه ي يك و دو سال ها از اين آب به عنوان شرب استفاده مي كردند و در حال حاضر ظروف و لباس خود با استفاده از آب اين رودخانه مي شويند . باز جاي شكرش باقيست كه بيمارستان نظام مافي شوش تصفه خانه ي خود را احداث نمودوگرنه مواد زائد اين بيمارستان هم به اين رودخانه هدايت مي شدند . جداسازي فاضلاب از رودخانه يك طرح ملي است كه علاوه بر جديت مسئولين براي آغاز اين پروژه مشاركت مردمي را نظير مي طلبد .

10 ـ احداث بيمارستان 164 تختخوابه تأمين اجتماعي :

در حال حاضر تنها بيمارستان شوش همين بيمارستان نظام مافي است كه هم به اهالي شهر شوش ـ شهرك دانيال ـ كوي ابوذر ـ روستاي ابوذر غفاري و روستاي شهيد دانش خدمات رساني مي كند و هم پذيراي تصادفات ناشي در جاده ي ترانزيت به طول 100 كيلومتر است و اين در حالي است كه اين بيمارستان مشكلات عديده اي نظير نبودن بخش MRI ـ ماموگرافي و .... دست و پنجه نرم مي كند .

چند سالي است كه كلنگ احداث بيمارستان 164 تختخوابي تأمين اجتماعي به زمين زده شده و پيشرفت فيزيكي آن تا مرحله ي اسكلت بندي فلزي ادامه داشت اما پس از آن به فراموشي سپرده شده است . بارندگي هاي اين چند سال باعث زنگ زدگي اسكلت بندي اين پروژه ي ملي شده كه هر كس از جاده ي ترازيت در حال تردد باشد اسكلت بندي اين بيمارستان را مي بيند .

11 ـ احداث مهمانسرا و هتل :

شهر شوش به خاطر تاريخ كهن و مذهبي بودنش در طول سال مورد توجه جهانگردان ـ ايرانگردان ـ گردشگران ـ زائرين حرم حضرت دانيال نبي(ع) و راهيان نور است كه پس از ساعات بازديد و تفريح به علت نبود مهمانسرا و هتل به شهرهاي ديگر مي روند و از طرفي شوش هر ساله ميزبان يك جشنواره ي بين المللي شعر رضوي به زبان عربي با حضور مهمانان و شاعران كشورهاي عراق ـ عربستان و... مي باشد ، همچنين برگزاري كنگره ي ملي شعر ناله هاي فرات با حضور شاعران ايران و همايش استاني خبرنگار در مسير حادثه در اسكان و استقرار محل استراحت مهمانان ويژه در مضيقه است كه اگر به اين روال پيش رود ممكن است شوش از هر گونه ميزباني جشنواره هاي بين المللي ـ ملي و استاني محروم شود .

12 ـ احداث مجتمع علوم سينمايي :

پيگيري هاي لازم براي تأمين اعتبارات اوليه توسط دكتر سيد راضي نوري نماينده ي شوش در مجلس شوراي اسلامي صورت گرفته آما اين كافي نيست ، از طرفي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي نميداند كه در پستش توسط دولت تدبير و اميد ابقاء خواهد شد و يا اينكه جايش و مسئوليتش را به فرد ديگري خواهد داد . در هر صورت اميدواريم اين پروژه همچون ساير پروژه ها در صورت آغاز و پشت سرگذاشتن مطالعات نيمه كاره نماند .

13 ـ احداث خانه مطبوعات در شوش :

در حال حاضر شوش يك دو هفته نامه در حال انتشار به صورت رسمي به نام صداي كرخه و يك ماهنامه به نام گلبانك محراب در حال اخذ مجوز را دارا مي باشد ، اما نمايندگي روزنامه هاي كيهان ـ اطلاعات ـ همشهري ـ رسالت ـ جمهوري اسلامي ـ ايران ـ جام جم ـ كاروكارگر ـ رسانه جنوب ـ نور خوزستان ـ فرهنگ جنوب و عصركارون مي بايست با اجاره نمودن يك باب مغازه فقط براي 8 الي 10 درصد پورسانتي كه از سرپرستي مطبوعات در استان به آنها مي دهند با پرداخت هزينه هاي كلان اجاره متحمل شوند كه در صورت احداث خانه ي مطبوعات ميتوان به صورت متمركز اين نمايندگان و خبرنگاران را دور هم جمع نمود . از طرفي انجمن روزنامه نگاران شوش كه در حال ثبت نهايي اساسنامه خود مي باشد بر اساس مفاد اساسنامه قصد تقاضاي انتشار يك نشريه را مطالعه مي كند 

اين بخش كوچكي از نيازمندي هاي پايتخت تمدن ايران زمين شوش بود كه اميد است دولت تدبير و اميد حداقل نيم نگاهي به تكميل بخشي از اين پروژه ها داشته باشد . انشاءالله
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
انتشار یافته: ۳
comment
comment
شوشی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
comment
0
0
comment باسلام خدمت اقای کرم الهی فرمایشات شما الی بود اما کوگوش شنوا
comment
roya
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
comment
0
0
comment با سلام به آقای کرم الهی من میخواستم بدونم این آقایی که قطعه زمین پارک لاله رو بهش فروختید رو بدونم ببخشید ها ولی ضروریه کمکم کنید ممنون میشم به ایمیلم سر بزنید خواهشا ضروریه
comment
شرکت سرو رنگ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۵
comment
0
0
comment سلام چرا انجام و اتمام پل بزرگ شهید ناجیان که چندین پیمانکار درگیر شد ه اند و از طرف مسئولین هیچ اقدامی عملی انجام نمیگیرد و پیمانکاران مرتیط با این پل طلب کار و درمقابل بدهکار هستند و درورطه ورشکستگی و تعطیلی هستند رسانه ای نمی کنید تا شاید کسی به داد مردم منطقه و پیمانکاران برسد ؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار