جهانگیر ترکستانی: این روزها زمین های حاصلخیز صالح شهر گتوند در شمالی ترین نقطه استان خوزستان مملو از هندوانه است؛ دشت وسیعی در حاشیه جاده شوشتر- دزفول با چشم اندازی سبز و زیبا،آکنده از محصولات صیفی کارانی است که با چهره های اندوهناک چشم براه توجه مسئولان جهاد کشاورزی هستند تا شاید زحمات دوره های کاشت،داشت و برداشت که در گرمای طاقت فرسای خوزستان،کارو تلاش بی وقفه شبانه روزی چند ماهه،هزینه های بسیار بالا و سرسام آور اجاره زمین و تهیه آب،نهاده های کشاورزی،شخم و ... با فروش محصول خود حداقل زیان نکنند،چرا که در شرایط نابسامان کنونی بازار،هیچ امیدی به سود نیست.
یکی از کشاورزان جوان منطقه که دارای تحصیلات دانشگاهی رشته کشاورزی است در این خصوص گفت:در حال حاضر که موسم برداشت محصول است تنها چیزی که به چشم می خورد،بر زمین ماندن صدها تن محصولات کشاورزی به ویژه هندوانه،بر جا ماندن بدهکاری های فراوان کشاورزان جوان و آرزوهای بر باد رفته برای عرضه محصول به بازارهای داخلی و صادرات و نهایتاً چهره های پریشان و درمانده صدها کشاورز پیر و جوان است که از بام تا شام از جوانی و جانشان مایه گذاشتند تا محصولاتشان با بهترین کیفیت و راندمان تولید آماده برداشت و بهره برداری گردد؛ اما به جای برداشت و فروش در حال حاضر با خروارها هندوانه در حال فاسد شدن مواجه هستند و همین امر اوضاع آنها را بحرانی کرده است.
یکی دیگر از هندوانه کاران صالح شهری می گوید:امسال محصولات خوبی از جمله هندوانه در این منطقه بدست آمده ولی بدلیل اشباع بازار همگی روی دست کشاورزان مانده و بدون هیچ اندیشه ای به سرعت در حال نابود شدن است. وی در ادامه افزود ،از پائیز92به اتفاق یکی از دوستان مقدار10 هکتار زمین برای کشت هندوانه اجاره کرده و در طول دوره های سخت و پرمشقت کاشت و داشت علاوه بر حضور مداوم خود و همکارم، 4نفر کارگر نیز به طور تمام وقت به کار گرفته ایم اما متأسفانه امسال به دلیل اشباع بازار داخلی و عدم ساز کارهای مناسب برای صادرات محصول به کشورهای همسایه بالغ بر300 میلیون تومان هندوانه با تن در هکتار30 تن، روی زمین مانده و این یعنی زیان هنگفت و غیر قابل جبران.
گفتنی است در حال حاضر هر کیلو هندوانه درجه یک صادراتی از کشاورزان صالح شهر گتوند به قیمت 200 تومان خریداری می شود که به هیچ و جه مقرون به صرفه نیست و به همین علت هزاران کیلو هندوانه به حال خود رها شده است.
در چنین شرایطی کشاورزان منطقه انتظار دارند دولت به ویژه فرمانداری،جهاد کشاورزی و سایر مسئولین زیربط به یاری شان بشتابند و برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر به دسترنج آنان از خود اهتمام بیشتری نشان دهند.