افشارنیا ادامه داد: آخرین حادثهای که امنیت استان را مخدوش کرد حادثه مربوط به حمیدیه است که از سوی فریب خوردگان و اراذل و اوباش رقم خورد و در کمتر از 20 روز از تاریخ وقوع حادثه با همکاری دستگاه های امنیتی، انتظامی و بازپرسان پرونده، متهمان شناسایی و دستگیر شدند که امیدواریم ظرف روزهای آینده به سرانجام برسد.
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: با هوشیاری مأموران امنیتی استان، افرادی که به دنبال راه انداختن مشابه حادثه حمیدیه در شهرستان آبادان داشتند، شناسایی و دستگیر شدند.
خبرگزاری فارس: جلوگیری از تکرار حادثه حمیدیه در آبادان / شناسایی و بازداشت عوامل
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، فرهاد افشارنیا پیش از ظهر امروز در دیدار مسئولان قضایی دادگستری استان خوزستان و مدیران ادارات تابعه دستگاه قضایی در استان با آیتالله جزایری امامجمعه شهرستان اهواز که به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد، اظهار داشت: این هفته فرصت مناسبی برای ارائه گزارش عملکرد به دستگاه قضایی و همچنین نقد و بررسی و ارزیابی عملکرد دستگاه در سنوات گذشته است.
افشارنیا تصریح کرد: استان خوزستان به لحاظ استعدادها و ظرفیتهایی که دارد، از جایگاه ویژه و ممتازی برخوردار است که همین فرصت ها بعضاً می تواند تبدیل به تهدید شود.
وی گفت: معاندان و دشمنان نظام در بیرون و بعضاً در داخل کشور میخواهند مردم را نسبت به خدمات دستگاه های قضایی و اجرایی کشور بیاعتماد کنند.
مقام عالی قضایی در استان خوزستان افزود: به رغم همه این مشکلات، با تلاش مسئولان دستگاه های اجرایی و قضایی، امنیت مطلوبی در استان برقرار است.
افشارنیا ادامه داد: آخرین حادثهای که امنیت استان را مخدوش کرد حادثه مربوط به حمیدیه است که از سوی فریب خوردگان و اراذل و اوباش رقم خورد و در کمتر از 20 روز از تاریخ وقوع حادثه با همکاری دستگاه های امنیتی، انتظامی و بازپرسان پرونده، متهمان شناسایی و دستگیر شدند که امیدواریم ظرف روزهای آینده به سرانجام برسد.
رئیسکل دادگستری خوزستان با بیان این که اشراف اطلاعاتی خوبی در استان برقرار است، تصریح کرد: با هوشیاری مأموران امنیتی استان، افرادی که به دنبال راه انداختن حادثه مشابه در شهرستان آبادان بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
افشارنیا ادامه داد: در زمان تصدی آیت الله آملی لاریجانی در قوه قضاییه، اقدامات بسیار خوبی در زمینه سلامت دستگاه برداشته شده است و در یک سال گذشته تعداد قابل توجهی از کارچاقکنها، دلالان و جاعلان که موجب فریب مردم و بدنامی دستگاه قضایی استان میشدند، دستگیر شدند.
افشارنیا با اشاره به اقدامات صورت گرفته دادگستری مرکز استان در مقابله با جرم سرقت، اظهار داشت: در این خصوص شعب ویژهای در سه نقطه از شهرستان اهواز راه اندازی شده است تا دسترسی مردم به این شعب آسانتر باشد.
وی ادامه داد: در وقوع جرم سرقت عوامل زمینه ساز متعددی از جمله معیشت و اقتصاد، کاهش درآمد سرانه مردم و نبود شغل پایدار مؤثر است که تلاش بر این بوده است تا با تدوین اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرم، آن را به حداقل برسانیم.
مقام عالی قضایی در استان خوزستان با اشاره به تشکیل کمیته حمایت از سرمایه گذاری در استان و شورای حفظ حقوق بیت المال در دادگستری استان، بیان داشت: در زمینه مقابله با زمین خواری و تغییر کاربری اراضی در استان اقدام قابل توجهی صورت گرفته است تا جایی که میتوان ادعا کرد که هم اکنون تغییر کاربری اراضی در شهرستانهای دزفول، شوشتر و شوش به صفر رسیده است.
رئیسکل دادگستری خوزستان به اقدامات صورت گرفته در ادارات تابعه دستگاه قضایی در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: اداره شوراهای حل اختلاف استان با تلاش دلسوزانه اعضای خود توانست رتبه اول کشور را به دست آورد، این شورا در سال گذشته به 164 هزار و 889 پرونده رسیدگی کرد که 41 درصد این پرونده ها منتهی به صلح و سازش شده است.
وی ادامه داد: اقدامات پزشکی قانونی در کشف جرائم با وجود پیچیدگی روز افزون و رشد آن ها، صدور اسناد تک برگی در طرح کاداستر توسط اداره ثبت اسناد استان، اقدامات اداره کل تعزیرات استان در مقابله با قاچاق، گرانفروشی و ...، بازرسیهای مؤثر اداره کل بازرسی استان از ادارات و سازمانهای مختلف، اقدامات شایسته اداره کل زندانهای استان در زمینه تعلیم و تربیت زندانیان و نقش مؤثر سازمان نیروهای مسلح و دادسرای ویژه روحانیت در تأمین سلامت نظام همگی جای تقدیر دارد.
افشارنیا با اشاره به کاهش زمان اطاله دادرسی طی سالهای اخیر، گفت: حجم بالای ورود پرونده به دستگاه قضایی استان و رسیدگی به آنها در کمترین زمان ممکن در حالی صورت میگیرد که به لحاظ کمبود اعتبارات و بودجه، 62 درصد از پستهای سازمانی اداری و 47 درصد از پستهای قضایی دادگستری استان بلاتصدی است.
وی اظهار داشت: طبق آمار اداره ثبت احوال استان، در مقابل 48 هزار و 469 واقعه ازدواج ثبت شده در سال گذشته، 8 هزار و 566 واقعه طلاق ثبت شده است که این آمار زیبنده مردم متدین استان خوزستان نیست.
افشارنیا افزود: این آمار میتواند شاخصی برای ارزیابی وضعیت اجتماعی استان و زمینهای برای افزایش اقدامات دستگاههای فرهنگی در این زمینه باشد.