سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان: پس از تلاش های فراوان با همکاری مدیریت بیماری های واگیر و حمایت های معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، بخش شناسایی عامل بیماری ویبریوکلرا در آزمایشگاه رفرانس آب استان راه اندازی شد
مهندس فرهاد صفدری سرپرست
مدیریت سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان از راه اندازی بخش
التور آزمایشگاه رفرانس آب دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خبر داد.
وی اظهار داشت: متأسفانه در تابستان امسال با بروز مواردی از بیماری های
حاد روده ای در استان خوزستان مواجه بودیم که با تلاش شبانه روزی مدیریت
بیماریهای واگیر و مدیریت سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان و همچنین
بخش های مختلف دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مهار گردید.
صفدری ادامه داد: در پی مهار این بیماری ها در استان و با توجه به اهمیت و
لزوم استقرار روش تشخیص عامل بیماری در آزمایشگاه رفرانس آب استان
خوزستان، اقدامات لازم جهت آماده سازی زیرساخت ها و راه اندازی این بخش
آغاز گردید.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان افزود: پس
از تلاش های فراوان با همکاری مدیریت بیماری های واگیر و حمایت های بی دریغ
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، بخش شناسایی عامل
بیماری ویبریوکلرا در آزمایشگاه رفرانس آب استان از ابتدای اسفند ماه 94
راه اندازی و شروع بکار نمود.
صفدری همچنین اظهار داشت: در این بخش از آزمایشگاه، شناسایی عامل بیماری
ویبریوکلرا در آب آشامیدنی، آب مورد استفاده برای آبیاری مزارع سبزی و
همچنین فاضلاب انجام می شود.
وی با بیان توضیحاتی درخصوص بیماری التور گفت: ویبریوکلرا عامل بیماری
التور بوده که از طریق آب، مواد غذایی و سبزیجات آلوده منتقل می شود. التور
یک بیماری حاد اسهالی است که در این بیماری افراد مبتلا بطور مشخص دچار
اسهال آبكی شده و با کاهش شدید آب مواجه می شوند که این کاهش شدید آب
احتمال مرگ را نیز بالا می برد. میزان مرگ و میر در این بیماری در صورت عدم
جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت در حدود ۳۰ الی۴۰ درصد است.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان
در پایان در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: ارتقاء
آگاهی های بهداشتی مردم، رعایت بهداشت فردی، تأمین آب آشامیدنی سالم، دفع
بهداشتی فاضلاب، رعایت نحوه صحیح شستشوی دست ها، سالم سازی صحیح سبزیجات و
میوه ها قبل از مصرف، از جمله عوامل مؤثر در ارتباط با پیشگیری های اولیه
از ابتلا به این بیماری می باشند.