شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۰۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت: بیشترین اختلال روانپزشکی در کشور، اختلال افسردگی اساسی و همچنین بیشترین شیوع اختلالات روانپزشکی در طیف جوان جامعه گزارش شده است
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دوشنبه 17  اسفندماه 94، نخستین نشست کارشناسان روانشناسی مراکز سلامت جامعه دانشگاه با حضور دکتر احمدحاجبی مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، مهندس صادق مرادی دبیر طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت دانشگاه و معاون اجرائی مرکز بهداشت استان در محل سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

دکتر احمد حاجبی در ابتدای این جلسه اظهار داشت: افزایش سواد سلامت روانی به عنوان یک فاکتور زمینه‌ای و ریشه‌ای می تواند در همه پیامدهایی که به نوعی بر سلامت روانی مرتبط هستند، تاثیرگذار باشد و اعتیاد نیز یکی از این موارد معلولی است.

وی ادامه داد: محصول افزایش سواد سلامت روان در یک جامعه، آگاهی افراد از شرایط روانشناختی خود است و فردی که از سواد سلامت روانی برخوردار باشد، به اعتیاد مبتلا نخواهد شد.

حاجتی با اشاره به پایین بودن سطح سواد سلامت روان در کشور افزود: در این زمینه، آماری از کل کشور برآورد نشده ولی گزارش‌های منطقه‌ای که به دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ارایه شده است، نشان می‌دهد کشور از وضعیت مناسبی در زمینه سواد سلامت روان برخوردار نیست.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت عنوان کرد: در صورت پایین بودن سطح سواد سلامت روان، فرد از علایم هشداردهنده اولیه اعتیاد، ارایه خدمات در زمینه ترک اعتیاد و چگونگی استفاده از این خدمات بی‌اطلاع خواهد بود.

وی گفت: متعاقب پایین بودن سطح سواد سلامت، جوانی که احساس افسردگی می‌کند به خوددرمانی و مصرف مواد روانگردان روی آورده که به اعتیاد منجر می‌شود و در مقابل، رواج و ارتقاء سواد سلامت روان، حالتی محافظتی برای افراد جامعه در برابر مشکلات روان و پیامدهای آن در پی خواهد داشت.

 حاجبی افزود: در حال حاضر سطح سواد سلامت روان در کشور بسیار پایین است و برای ارتقاء آن باید بسیار کار کنیم.بر اساس آخرین اطلاعات بدست آمده از پیمایش کشوری، شیوع اختلالات روانپزشکی در بین جمعیت 15 تا 64سال کشور 23.6 درصد است که این آمار، اختلالات خفیف تا شدید را در بر می‌گیرد.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: بیشترین اختلال روانپزشکی در کشور، اختلال افسردگی اساسی با شیوع 12.7 درصد است. همچنین بیشترین شیوع اختلالات روانپزشکی در طیف جوان جامعه گزارش شده است.

وی عنوان کرد: با بیان این که مسایل روانشناختی یکی از ریشه‌های گرایش جوانان به مواد روانگردان است، ادامه داد: سن اعتیاد در کشور در طیف‌های مختلفی گزارش شده است؛ در برخی استان‌های حاشیه‌ای کشور ممکن است یک نوجوان 12 ساله نیز معتاد باشد ولی شایع‌ترین سن مصرف مواد مخدر در کشور ما در دهه سوم زندگی و بین 20 تا 30 سالگی گزارش شده است و مساله نگران‌کننده‌ای که در مورد اعتیاد جوانان وجود دارد، افزایش میزان استفاده از روانگردان‌ها مانند شیشه در کشور است.

حاجبی در پایان گفت:.پس از اجرای  طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت، حضور کارشناس سلامت روان در تیم سلامت ضروری شد که حضور این کارشناسان موجب تشخیص و درمان زودرس افراد مبتلا به بیماری‌های روانشناختی خواهد شد.






نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار