شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۱۶۱۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰
این استان فراموش شده جنگ زده را دریابید / پدیده ریزگرد جزو لاینفک خوزستان/ برای خوزستان چه باید کرد؟ + تصاویر
تشکیل شوراهای راهبردی توسعه که اخیرا نیز توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع مسئولین استان مطرح شد...
شوشان: استان خوزستان با وجود نقش سازنده ای که درجایگاه اقتصادی و امنیت و اقتدار کشور دارد کمترین سهم را از شرایط مطلوب زندگی به خود اختصاص داده است.

به گزارش شوشان ، موقعیتهای متفاوت اقلیمی در کشور سبب شده است تا شرایط متفاوت آب و هوایی در کشور رقم بخورد. سرزمینهای سرسبزی که در کناره دریای خزر وجود دارد یک جنس از زیبایی را به خود دارد و کویرهای زیبای کشور، جلوه ای دیگر از طبیعت را برای مردم کشور و توریست ها رقم می زند.

خوزستان در گذر زمان در کشور به دلیل موقعیت ویژه ای که داشته است شرایط متفاوتی را در خود تجربه کرده است. روزهای حماسه و غیرت ایران در مقابل تهاجم بی رحمانه دشمن شرایط را به گونه ای دیگر برای مردمان این استان، رقم زده است. غیرت مردم خوزستان در این روزها و ایستادگی آنها و همچنین خاطرات دفاع غیورانه در برابر متجاوز از یاد رفتنی نیست. نمی توان غیرت مردم خرمشهر و ایستادگی دزفولی ها را از یاد و خاطره ها محو کرد.

با وجود گذشت نزدیک به سی سال از آن روزها و بازگشت آرامش به کشور، استان خوزستان با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که صبر و استقامت درازمدت آنها در مقابل چنین مشکلاتی باعث فراموشی مسئولین شده است.

استان خوزستان با وجود نقش سازنده ای که درجایگاه اقتصادی و امنیت و اقتدار کشور دارد کمترین سهم را از شرایط مطلوب زندگی به خود اختصاص داده است.

رودخانه هایی که رو به نابودی است


رودخانه هایی همچون کرخه و کارون طراوت سابق را ندارند. روند رو به رشد خشکسالی و همچنین انتقال آب بین حوضه ای سبب شده است تا شرایط مطلوبی برای این رودخانه ها رقم نخورد. کارون سالانه 13.5 میلیون تن کشاورزی را سبب می شود و سالانه 50 هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور کمک می کند که حتی 100 میلیارد تومان از این مبلغ صرف رودخانه نمی شود. به گفته کارشناسان پساب کشاورزی مهمترین منبع آلودگی در رودخانه کارون به حساب می آید.

آب شرب معضلی همیشگی در خوزستان


با وجود اینکه برنامه ریزی های بلندمدتی در این زمینه ارائه شده است و طرحهای کلانی از مدتها پیش در این زمینه داده شده اما کماکان یکی از بزرگترین معضلات استان می باشد.آب شربی که از رودخانه کارونی تأمین می شود که شرایطش ذکر گردید. در تصاویری که در فضای مجازی از این فاجعه رخ می دهد گاه آنقدر فراتر از حد تصور است که باید به واقعیت داشتن آن شک کرد.

پدیده ریزگرد جزو لاینفک خوزستان

اگر تا چندسال گذشته کسی این نام را نشنیده بود، دیگر کمتر کسی را می توان یافت که اینگونه باشد. پدیده ریزگرد و مشکلات ناشی از آن را چگونه می توان فراموش کرد. ریزگردهایی که عواقب جبران ناپذیری را در پی دارند و با وجود اینکه هر ساله موضوع آن مطرح می شود اتفاق ویژه ای رخ نمی دهد. معضلی که جای پای آن را در زیرساختهای برق، آب و راه و حتی دام و طیور نیز می توان مشاهده نمود. میهمان ناخوانده ای که با آمدنش هم آب و هم برق را با خود از شهرهای استان و برخی استانهای همجوار می برد.

پدیده ریزگرد با وجود اینکه بارها توسط سازمان محیط زیست هم مطرح شده است در کنار سایر مشکلات استان همچنان پابرجا و استوار باقی مانده است تا شاید روزی این مشکل مرتفع گردد. افزایش آمار تصادفات و به تبع آن افزایش مرگ و میر، خاموشی برق به دلیل نوساناتی که در سیستم برقی استان به وجود می آید و صدها مشکل دیگر از زاییده های پدیده ای به نام ریزگرد است.

برای خوزستان چه باید کرد؟

معضلاتی که به آن اشاره شد شاید بخشی از مشکلات استان پهناور خوزستان باشد. استانی با موقعیت مرزی که تا کنون نسبت به وعده های مسئولین صبرکرده و البته گزینه دیگری برای انتخاب وجود نداشته است. اما حفظ سرمایه های انسانی و توجه به مشکلات معیشتی آنها باید تا بدانجا پیش برود که همچون مشکلی از مشکلات یک مسئول تلقی شود. آنجاست که می توان امیدوار تغییرات رو به جلو در این زمینه بود.

طرح های دراز مدتی همچون طرح آبرسانی غدیر اگر از حمایت برخوردار شود شاید بتوان با توجه به منحصر به فرد بودن پروژه تغییرات متفاوتی را هم در پی داشته باشد. طرحی که به منظور آبرسانی به شهرهای خرمشهر و آبادان می باشد و به گفته مسئولان با بهره برداری کامل از طرح غدیر که بزرگترین طرح آبرسانی کشور از نظر حجم کاری است، مشکل کمی و کیفی آب شرب چهار میلیون و 700 هزار نفر در مناطق شهری و روستایی 21 شهر کوچک و بزرگ استان خوزستان تا افق 1415 برطرف می شود.

تشکیل شوراهای راهبردی توسعه که اخیرا نیز توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع مسئولین استان مطرح شد یکی دیگر از مقدمات تحول در این پهنه از کشور خواهد بود. شورایی که با در نظر گرفتن حجم مشکلات و اولویت بندی و همچنین در نظر گرفتن پتانسیلهای انبوه اقتصادی این منطقه شرایط رفاهی اولیه را برای زندگی فراهم نماید.

comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
comment
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
comment
0
1
comment نویسنده محترم ،گوش شنوا کو ،مرد عمل کو،عمر عزیز از دست رفت ،،،،،تا کی ،،،،
comment
شهروند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
comment
0
1
comment تا افق 1415 کی مرده کی زنده! تا اون موقع ؟ مگر میخوان موشک به فضا بفرستن که اینقدر طول میدن ؟ این سالی که تعیین شده مطمئن باشید طرح آبرسانی به درستی پیاده نمیشه. اینم جزء پروژه های فراموش شده محسوب میشه .
گردوخاک که امان از مردم بریده،و زندگی مردم رو مختل کرده برطرف کنند این طرحها پیشکششون.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار