این آمریکاست که باعث بروز چنین مسالهای شده است. آنها باید تهدیدهای اتمی، تحریمهای و فشارهای اقتصادی را بر ما تمام کنند. بدون این کارها، انگار لوله اسلحه را به سمت شقیقه ما گرفتهاند درحالیکه از ما میخواهند سازش کنیم.
یکی از مقامهای ارشد پیونگ یانگ مدعی شده که کره شمالی یک قدرت اتمی است که غرب نمیتواند به آن بیاعتنا باشد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هان سونگ ریول، دبیرکل دپارتمان امور آمریکا در وزارت خارجه کره شمالی گفت، مادام که آمریکا سیاست تحریمها را پیگیری میکند، باید آماده آزمایشهای اتمی و پرتاب موشکی بیشتری از سوی کره شمالی باشد.
وی در مصاحبهای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: این آمریکاست که باعث بروز چنین مسالهای شده است. آنها باید تهدیدهای اتمی، تحریمهای و فشارهای اقتصادی را بر ما تمام کنند. بدون این کارها، انگار لوله اسلحه را به سمت شقیقه ما گرفتهاند درحالیکه از ما میخواهند سازش کنیم.
این مقام مسئول دولت پیونگ یانگ همچنین به بیان این مساله پرداخت که کره شمالی چارهای ندارد جز اینکه بازدارندگی نظامی خود را افزایش دهد و ادامه داد: تحریک اصلی از جانب آمریکا است. کره شمالی چگونه میتواند کناری بایستد و کاری نکند. آمریکا اخیرا زیردریاییها و بمب افکنهایی را در کره جنوبی مستقر کرده که میتوانند سلاح اتمی به سمت کره شمالی شلیک کنند. این دو کشور همچنین مانورهای نظامی مشترک در آغاز سال انجام دادند.
وی افزود: کشور من یک کشور اتمی است. در گذشته کشورم از سوی آمریکا به دلیل سلاح اتمی تهدید شده است. اما حالا من به این مساله افتخار میکنم که آمریکا به واسطه تهدید از سوی سلاح اتمی کره شمالی در هراس است.
واشنگتن، توکیو و سئول پیشتر پرتاب دو موشک میان برد بالستیک از سوی پیونگ یانگ در 22 ژوئن را محکوم کرده و گفتند که این اقدامات نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است. کره شمالی نیز گفته که این آزمایشات اثباتی بر موفقیتهای تکنولوژیکی است.
جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته که این اقدامات تحریک آمیز از سوی کره شمالی نشان میدهد که جامعه بینالملل باید به مقابله با پیونگ یانگ بپردازد که شامل اعمال تحریمهای بیشتر است.
وی در بیانیهای گفت: ما نگرانی خود را به سازمان ملل ابراز میکنیم تا بر این اساس جامعه بینالملل به حل این مشکل بپردازد.
وزارت خارجه کره شمالی نیز اعلام کرد که برگزاری مذاکره با آمریکا محتمل است اما به کنار گذاشته شدن سیاست خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی و خروج نیروهای آمریکایی از کره جنوبی بستگی دارد.