شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۱۹۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹
 خبرگزاری فارس: وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بخش زیادی از داروهای گیاهی که وارد کشور می‌شوند نظارت دقیقی بر آن وجود ندارد گفت: مسئولیت این حوزه بر عهده وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

 سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم آغاز ورود و ادغام خدمات تایید شده طب سنتی ایرانی در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی کشور اظهار داشت: گسترش خدمات طب سنتی به ویژه در سطح اول مراقبت در مناطق بهداشتی از  اهداف ما بوده و تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام شده است.

وی افزود: متاسفانه نگاه‌ها در حوزه طب سنتی در بخشی از ارائه‌کنندگان خدمت افراطی بوده و برخی نیز فکر می‌کنند طب سنتی در بسیاری از زمینه‌ها ناتوان بوده است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: متاسفانه برخی از افراد تلاش می‌کنند که حتی از آیات و روایات استفاده کرده تا ثابت شود طب مدرن در ضدیت با دین و آیین قرار دارد. در حالی که ما به هر دو طب مدرن و سنتی احتیاج داریم.

هاشمی عنوان کرد: ما درمورد طب سنتی غفلت کرده‌ایم چندین هزار سال است که این گنجینه مهم ایرانیان به آن توجه نشده و مغفول مانده است لذا باید آن را احیا کنیم از طرفی به طب مدرن هم احتیاج است و باید تقویت و نوآوری در آن حاصل شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از درمان‌های مهم در سازمان بهداشت جهانی بهره‌مندی از توسعه و ترویج طب سنتی و مکمل است گفت: آنها برنامه‌ مفصلی در این زمینه داشته و برای دوره 10 ساله، استراتژی جهت توسعه این خدمت به همه دنیا پیشنهاد کرده‌اند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه طب سنتی در بسیاری از زمینه‌ها به ویژه بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها می‌تواند کمک کننده باشد افزود: البته ما طب سنتی را مرزبندی به اسلامی و غیراسلامی نمی‌کنیم هرچند که در مقطعی از زمان خاص این طب به انسانی خاص توصیه شده است.

هاشمی اضافه کرد: امروز از راس تا قاعده همه معتقدند طب سنتی اثربخش،‌شفابخش، ارزان و در دسترس بوده و نمی‌توان به آن بی‌اعتنا بود چرا که به سلامت کشور آسیب وارد می‌شود.

* با چوب دست گرفتن نمی‌شود عطاری‌ها را ساماندهی کرد

 وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه نقد به عطاری‌ها درست و جدی است گفت: عطاری‌ها مورد اقبال مردم هستند و این نشان می‌دهد که طب سنتی اثرگذار است ولی باید ساماندهی شود. البته با چوب دست گرفتن نمی‌توان عطاری‌ها را ساماندهی کرد بلکه این مساله باید به صورت علمی همچون راه‌اندازی دانشکده‌های طب سنتی باشد.

هاشمی عنوان کرد: موضوع طب سنتی اگرچه دیرهنگام به آن توجه شد ولی برای شروع خوب بود و این مساله در حال گسترش است. همچنین توجه به کیفیت این موضوع مدنظر ما قرار دارد؛ البته باید توجه داشت که طب سنتی در بخش‌هایی همچون جراحی و بیماری‌های عفونی که سریع منتقل می‌شود یا بعضی از حوادث چندان نمی‌توان با طب سنتی اقدام کرد و استدلال متعصبین در این زمینه ناکارآمد است.

 

وزیر بهداشت گفت: اعتدال مساله خوبی است البته منظورم عنوان سیاسی امروزی نیست هر چند که آن هم خوب است و زیاده روی از هر جهت نامناسب است.

وی گفت: طب سنتی ایرانی گنجینه‌ای به ارث رسیدن از نیاکان ما بوده که بی‌توجهی به آن سبب نابسامانی‌هایی همچون شرایط فعلی می‌شود. مردم طب سنتی را قبول دارند و در صد  سال گذشته به دلیل بی‌توجهی و بی‌ انضباطی تخلفات متعددی رخ داده است.

هاشمی تصریح کرد: برای اصلاح این موضوع باید روش‌های علمی را تقویت کرد و سازمان‌های بیمه‌گر برای خرید خدمات این طب حمایت‌های لازم را داشته باشند. همچنین اگر طب سنتی را علمی تبلیغ کنیم بازار کار زیادی در این حوزه تشکیل می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: شرکت‌های داروسازی در حوزه طب سنتی باید رونق یابند و بخش صادرات این مساله نیز مورد توجه قرار گیرد؛ البته اکنون بخش زیادی از داروهای گیاهی از خارج وارد می‌شود و نظارت زیادی بر روی آنها نیست؛  البته در این حوزه مسئولیت با ما نبوده بلکه به نظارت برعهده جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

هاشمی افزود: در داخل کشور می‌توان داروهای گیاهی را به جای واردات از کشورهایی همچون هندوستان و پاکستان و ... تولید کرد همچنین باید سلامتکده‌های طب سنتی را راه‌اندازی، فارغ‌التحصیلان این رشته را افزایش داد تا بتوانیم شاهد موفقیت‌های بیشتر در این حوزه باشیم.

وی گفت: کسانی که به عنوان حکیم طب سنتی ارائه خدمت می‌کنند را می‌خواهیم نشاندار کنیم، نشان دهیم و دوره‌های کوتاه مدت 3 تا 5 ساله را برای این افراد اختصاص دهیم و همه این مسائل در دستور کار شورای سیاست‌‌گذاری طب سنتی وزارت بهداشت پیش بینی شده است.

وزیر بهداشت اضافه کرد: ساماندهی موضوع طب سنتی مدنظر ما قرار دارد کشوری مثل چین که بیش از 50 سال بوده که در کنار طب مدرن، طب سنتی را داشته و بخشی از آن را از ایرانیان گرفته است و این مساله منبع غنی درآمد و صرفه‌جویی است و ما ایرانیان باید در مقدم راه باشیم.

وی خاطرنشان کرد: مقابله با طب سنتی ما را از مسیر درست منحرف می‌کند و زمانی که دچار افراط و تفریط شویم دیرتر به مقصود خواهیم رسید و امیدواریم اقداماتی که امروز پیش رو داشته بزودی محقق شود.

لازم به ذکر است در پایان این مراسم از کتاب «آشنایی با مبانی طب ایرانی و اصول سالم‌ زیستن» ویژه بهورزان با حضور وزیر بهداشت و دست‌اندرکاران حوزه طب سنتی رونمایی شد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار