شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۲۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۲
آیا سازمان های اطلاعاتی آمریکا پس از دریافت این ضربه حیثیتی از روسیه به فکرانتقام خواهند بود و در این صورت موضع ترامپ در این باره چه خواهد بود؟
مازیار آقازاده ؛ روسای 3 سازمان عمده اطلاعاتی آمریکا دیروز به حضور دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا رسیده و در یک جلسه تفصیلی و طولانی به او گوشزد کردند ؛ "رییس جمهور روسیه فرمان حمایت از او را در دوران مبارزات انتخاباتی آمریکا صادر کرده تا رقیب اصلی او نتواند به کاخ سفید راه یابد."

با وجود اینکه بعید است  ترامپ اعتراف کند در جریان کارزار انتخاباتی مورد حمایت شخص رییس جمهور روسیه بوده است، اما پس از این جلسه او لحن خود را تغییر داد و با تمجید از تلاش های دستگاه های اطلاعاتی آمریکا ، وعده مقابله با حملات سایبری و ارتقای امنیت سایبری آمریکا را در دوران ریاست جمهور ی خود داده است. مایک پنس معاون ترامپ نیز در سخنانی مشابه وعده افزایش امنیت سایبری آمریکا را داده است. ترامپ پیشتر بارها ادعای دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را مورد تمسخر قرار داده بود.

در گزارش مفصل دستگاه های اطلاعاتی آمریکا که مورد اجماع 17 دستگاه اطلاعاتی این کشور است، در اقدامی کم سابقه و یا شاید بی سابقه بارها به نام " ولادیمیر پوتین " اشاره شده و از او به عنوان فرد پشت صحنه "حملات سایبری معطوف به مهندسی انتخابات آمریکا" نام برده شده است.

روی دیگر گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا این است که اگر تلاش ها و مداخلات و حملات سایبری روسیه نبود، شاید نتیجه انتخابات اخیر آمریکا به پیروزی ترامپ نمی انجامید.

مداخله روسیه در انتخابات آمریکا و بدعت خطرناک علیه دموکراسی ها

با وجودی که روس ها تا کنون بارها اتهام دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد کرده اند؛ اما اثبات مداخله روسیه در انتخابات اخیر آمریکا و نیز اثبات این گمانه که پوتین شخصا دستور انجام حملات سایبری به آمریکا را صادر کرده؛ به این معنا خواهد بود که ترامپ دست یابی به منصب ریاست جمهوری آمریکا را "مدیون " پوتین است؛ اگر این مساله را در کنار تعریف و تمجید های ترامپ از پوتین قرار دهیم ، این امر می تواند مایه نگرانی بیشتری برای سازمان های اطلاعاتی آمریکا باشد که 7 دهه گذشته را به قرار دادن روسیه در مرکز "سیبل دشمنان آمریکا" خو کرده اند.

بدعت خطرناک روسیه

دخالت سازمان یافته سازمان های اطلاعاتی در روند انتخابات در کشورهای دموکراتیک بدعتی خطرناک علیه نظام های دموکراسی خواهد بود. با وجودی که روسیه به ظاهر پوسته ای شبه دموکراتیک دارد و عالی ترین مقام این کشور در انتخابات و با رای مستقیم مردم انتخاب می شود، اما هر ناظری می داند که در روسیه یک نفر حرف اول و آخر را می زند و او کسی نیست جز ولادیمیر پوتین.

پوتین از سال 2000 شخصا تمیشت همه امور روسیه را در دست گرفته و با یاران سیاسی و اطلاعاتی وفادار به خود زمینه ای فراهم کرده که دستکم تا سال 2024 بدون هیچ مانع قانونی در منصب ریاست جمهوری بماند.

او پس از اصلاح قانون اساسی روسیه دوره قانونی ریاست جمهوری را به 6 سال رساند و سال 2018 نیز خواهد توانست در انتخابات شرکت کرده و برای یک دوره 6 ساله دیگر در این منصب بماند.

این بدان معناست که او می تواند تا پایان 2 دوره ریاست جمهوری احتمالی ترامپ با او کار کند.
مداخله روسیه در انتخابات اخیر آمریکا به معنای فتح عالی ترین مقام اجرایی قدرتمند ترین کشور "دموکراتیک" جهان از سوی روسیه است. این مساله می تواند برای بسیاری از دموکراسی های غربی امری خطرناک باشد.

آیا روسیه می خواهد به روند مداخلات در مهندسی انتخابات در کشورهای دموکراتیک غربی ادامه دهد؟ در این صورت باید منتظر انتخابات 4 ماه آینده فرانسه که اهمیتی بسیار ویژه از منظر تعیین مسیر تداوم یا انحلال اتحادیه اروپا دارد؛ نشست.

مداخله  بسیار هوشمندانه روسیه در انتخابات اخیر آمریکا البته تنها معطوف به دموکراسی ها نیست و می تواند در دیگر کشورهایی که نتیجه انتخابات آنها برای روسیه اهمیت و موضوعیت دارد به مورد اجرا در آید.

حملات سایبری که در دهه گذشته یکی از اصلی ترین تهدیدات نرم متوجه کشورها محسوب شده امروز در عرصه ای بسیار کم سابقه به مورد اجرا و آزمون درآمده است و نکته جالب اینکه کسانی "ضربه کاری" را دریافت کرده اند که خود پیشتر در صف نخست عاملان و واضعان ادبیات " جنگ نرم " و " حملات سایبری" بوده اند. 

نخستین اندیشمندانی که پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق ادبیات مربوط به جنگ سایبری  را در فضای روابط بین المللی مطرح و در این زمینه تئوری پردازی کرده اند، دانشمندان و نظریه پردازان آمریکایی بوده اند و حالا اجماع نهادهای اطلاعاتی آمریکا این است که این کشور قربانی یکی از پیچیده ترین حملات سایبری بوده که هدف آن مهندسی روند انتخابات آمریکا و پیروزی یک نامزد مورد نظر انتخاباتی – دونالد ترامپ – و جلوگیری از ورود نامزد دیگر – هیلاری کلینتون- به کاخ سفید بوده است.

با پذیرفتن ادعای دخالت روس ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که حالا سازمان های اطلاعاتی آمریکا اسناد و مدارک آن را جمع آوری و در قالب گزارشی محرمانه تدوین کرده اند، جدی بودن موضوع حملات و امنیت سایبری برای جهان بیش از پیش مطرح می شود و می تواند روابط 4 سال آتی روسیه و آمریکا را پیچیده تر از گذشته کند.

آیا سازمان های اطلاعاتی آمریکا پس از دریافت این ضربه حیثیتی از روسیه به فکرانتقام خواهند بود و در این صورت موضع ترامپ در این باره چه خواهد بود؟ 
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار