مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت با اشاره به مشکلات آلودگی هوا گفت: گاهی در تلویزیون میبینیم که مسئولان توجیههایی میگویند و احتمالا از ناآگاهی بخشی از مردم سوءاستفاده میکنند. حالا دائما با ارائه آمار و ارقام بیخود، بگویید که آلودگی را کاهش دادهاید اما مردم با گوشت و پوست و استخوان خود آلودگی هوا را لمس میکنند.
سیدباقر مرتضوی در همایش هوای پاک که امروز (3 بهمنماه) در مسجدسلیمان برگزار شد، اظهار کرد: انسان صاحب هر آنچه است که در طبیعت و محیط زیست وجود دارد و این موضوع در حقیقت یک نوع نگاه به محیط زیست است. یعنی انسان محیط زیست و طبیعت را به عنوان مایملک خود در نظر میگیرد و بنابراین مجاز است که به هر صورت تمایل دارد با این مایملک برخورد کنند.
وی ادامه داد: یک نگاه دیگر به محیط زیست، نگاه برتر بودن انسان نسبت به سایر مخلوقات است و بنابراین انسان صاحب زمین است. اما نگاه دیگر به محیط زیست به مساله شهروندی بازمیگردد، یعنی انسان یک شهروند در کره زمین است و تمام جانوران و گیاهان نیز از حق حیات برخوردار هستند؛ نگاه ما به محیط زیست نیز همین نگاه شهروندی است.
مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت تصریح کرد: وقتی انسان خود را در جهان یک شهروند میبیند اجازه انجام بسیاری از کارها را ندارد و نباید با کارهای خود به دیگر شهروندان لظمه و آسیب بزند. این موضوع نگاه کلی ما به محیط زیست است.
مرتضوی با بیان اینکه کارهای زیادی باید در خصوص محیط زیست ایران انجام داد، عنوان کرد: کارهای بر زمینمانده بسیاری در بخش محیط زیست وجود دارد. گاهی در تلویزیون میبینیم که مسئولان در این زمینه توجیههایی میگویند و احتمالا از ناآگاهی بخشی از مردم سوءاستفاده میکنند. برای مثال در تهران، اهواز و حتی مسجدسلیمان آلودگی هوا وجود دارد. حالا دائما با ارائه آمار و ارقام بیخود، بگویید که آلودگی را کاهش دادهاید. اما مردم با گوشت و پوست و استخوان خود آلودگی هوا را لمس میکنند.
وی با اشاره به آلودگی اکثر رودخانههای کشور ادامه داد: از آقای لاهیجانزاده سؤال میکنم که در خوزستان چه رودخانهای وجود دارد که آلوده نباشد؟ واقعا میتوانیم چنین ادعایی داشته باشیم؟ در گیلان و مازندران که رودخانههای پرآبتری نسبت به سایر نقاط کشور دارند نیز رودخانهها آلوده است، رودخانه زرجوب رشت هم کاملا به فاضلاب تبدیل شده و رودخانههای اصفهان نیز کاملا خشک شده است.
مدیرکل بهداشت ایمنی و محیط زیست وزارت نفت گفت: در حال حاضر آلودگی خاک در کشور غوغا میکند. اکنون حجم سالانه بارشها در ایران 400 میلیارد مترمکعب است که از این رقم 320 میلیارد مترمکعب در درون حوزه ایران قرار دارد و 60 درصد حجم بارشهای درون حوزه نیز تبخیر میشود. از 120 میلیارد مترمکعب حجم بارش باقیمانده 90 تا 95 درصد آن در بخش کشاورزی و 2 درصد آن نیز در بخش شرب مصرف میشود.