مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تلاش می شود از طریق بیولوژیک اقداماتی برای حذف ماهی تیلاپیا از تالاب شادگان صورت گیرد.
داوود میرشکار روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست ( 16 تا 22 خرداد) درباره گونه مهاجم تیلاپیا اظهارکرد: هدف سازمان شیلات پرورش ماهی تیلاپیا در استخر و مزرعه های های پرورشی است.
وی افزود:با دستور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت محیط طبیعی این سازمان، گونه مهاجم تیلاپیا را پیگیری می کند و لازم است اطلاع رسانی در این مورد توسط این معاونت انجام شود.
وی گفت: شواهد حاکی است که وجود این گونه در کشور عراق در سالهای گذشته باعث شد که تیلاپیا از طریق رودخانه منتهی به تالاب شادگان وارد آن شود.
میرشکار ادامه داد: مطالعه ای در مورد آلودگی تالاب شادگان از طریق ماهی تیلاپیا توسط اداره محیط زیست استان خوزستان انجام شده و نتایج این مطالعه موجود است، اما به طور کلی پیگیری این موضوع نیز در حیطه اختیار معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
تاثیر تغییر اقلیم بر دریاها
مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد اقدامات معاونت دریایی در حوزه تغییر اقلیم اظهار کرد: دو مورد تحلیل و مطالعه در خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر در زمینه تغییر اقلیم انجام شده و افزایش درجه حرارت دریاها و افزایش درجه حرارت تالابهای ساحلی در این مدت بررسی شده است که این 2 موضوع می تواند باعث از بین رفتن زیستگاههای حساس شود.
وی افزود: علاوه بر این اسیدی شدن اقیانوس ها بر اثر افزایش فعل و انفعالات شیمیایی یک تهدید فراگیر است که مورد توجه معاونت دریایی قرار دارد.
پرورش ماهی در قفس
میرشکار در ادامه با اشاره به اینکه پرورش ماهی در قفس یکی از برنامههای دولت یازدهم بوده است گفت: سعی کردیم استقرار محلهای پرورش ماهی در قفس در نقاط مناسب باشد تا پرورش ماهی کمترین آسیب را به محیط زیست دریایی وارد کند.
پایش و حفاظت از گونه های در خطر انقراض
وی اظهار کرد: یکی از وظایف دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، پایش، احیا و حفاظت از زیستگاه ها و گونه های در خطر انقراض است که در این راستا اقدامات زیادی صورت گرفته است و تلاش می کنیم بحث زیستگاه ها، پایش و حفاظت را همسو با سایر نهادهای مرتبط داشته باشیم.
میرشکار به کار حفاظت از لاک پشت های دریایی اشاره کرد و گفت: حفاظت از لاک پشت های دریایی از اسفند سال 95 آغاز شد، این طرح را در خلیج فارس به پایان رساندهایم و هم اکنون جوجه لاک پشتها به سمت دریا می روند، اجرای طرح حفاظت از لاک پشتهای دریایی در دریای عمان نیز آغاز شده است.