رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به لزوم تولید و عرضه یخ به صورت بستهبندی و بهداشتی گفت: با توجه به اینکه کارخانههای یخ سطح استان هنوز اقدام به لفافگذاری و بستهبندی محصولات خود پس از تولید نکردهاند از طریق مقام قضایی پیگیر رسیدگی به این موضوع هستیم.
دکتر شکرالله سلمانزاده با اشاره به لزوم رعایت بهداشت یخ و اهمیت آن در فصل گرما، اظهار کرد: یخ یکی از مواد غذایی مورد استفاده مردم محسوب میشود و با توجه به شیوع بیماریهای رودهای و استفاده بیشتر مردم از یخ در تابستان باید یخ به صورت بهداشتی و با لفافگذاری در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی افزود: علیرغم تذکرات مرکز بهداشت در خصوص تولید و عرضه یخ بهداشتی هنوز کارخانههای یخ خوزستان یخ را به صورت سنتی تولید و عرضه میکنند. تنها یک کارخانه اقدام به ایجاد خط تولید با لفافگذاری کرده که البته این خط تولید تاکنون به سطح عرضه نرسیده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: کارخانه یخ ارتش واقع در اهواز به دلیل تولید یخ با هزینهای کمتر از دیگر کارخانهها حدود 70 درصد یخ مصرفی خوزستان را تولید میکند اما امسال تاکنون به دلیل عدم هماهنگی اجازه بازرسی کارشناسان مرکز بهداشت از کارخانه را ندادهاند.
سلمانزاده عنوان کرد: کارخانهها باید یخ را در ابعاد مختلف قالبی تولید کنند تا مردم برای کوچک کردن قالبها یخ را نشکنند و آلودگی ثانویه ایجاد نشود. با این وجود در حال حاضر خواسته نخست مرکز بهداشت این است که کارخانهها حداقل یخ را پس از تولید بستهبندی کنند.
وی توصیه کرد: حتی اگر محصول پس از بستهبندی با قیمت بالاتری عرضه شود اما باید یخ را به صورت بهداشتی تهیه کنند. برخی مواقع میبینیم که یخهای برفی و صنعتی که قابل استفاده خوراکی نیستند در میادین عرضه میشود در حالی که یخ مورد استفاده خوراکی باید بلوری و شفاف باشد. یخهای برفکی و صنعتی نیز گاه در موارد غیر خوراکی مورد استفاده مردم است و بنابراین عرضه آن ممنوع اعلام نشده اما خواسته ما این است که جهت آگاهی مردم در خصوص خوراکی نبودن این یخها به صورت رنگی عرضه شوند که متاسفانه این مورد نیز مانند دیگر موارد بهداشتی اعمال نشده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه کارخانههای یخ سطح استان هنوز اقدام به لفافگذاری و بستهبندی محصولات خود پس از تولید نکردهاند از طریق مقام قضایی پیگیر رسیدگی به این موضوع هستیم.