استاندار خوزستان با اشاره به لزوم هماهنگی دستگاهها برای آغاز سال تحصیلی، درخصوص اجرای طرح شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل، گفت: ما قانونا، اخلاقا و شرعا متعهد هستیم که شرایط لازم برای تحصیل دانشآموزان را فراهم کنیم.
غلامرضا شریعتی در جلسه شورای آموزش و پرورش خوزستان که امروز (یکشنبه، 28 مردادماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده قرار بود تا پایان سال 97 هیچ مدرسه کانکسی در استان نداشته باشیم. در حال حاضر طبق برنامه پیش میرویم و امیدواریم این اتفاق رخ دهد. اعتبارات لازم نیز به این مساله اختصاص پیدا کرده است.
وی افزود: همچنین مهرماه امسال قرار است 160 مدرسه در قالب 576 کلاس درس افتتاح شود. تا پایان امسال نیز 130 مدرسه دیگر در قالب 560 کلاس درس افتتاح خواهند شد. به منظور بهبود فضاهای آموزشی در استان، اعتبارات عمرانی ادارهکل نوسازی مدارس، از 73 میلیارد تومان به 145 میلیارد تومان افزایش یافته است.
استاندار خوزستان گفت: کلاسهای ساخته شده مجهز هستند تا شرایط آموزش را در استان بهتر و بیشتر فراهم کنند. تلاش میکنیم این مسیر را ادامه دهیم تا بتوانیم سرانه فضای آموزشی در استان را به استانداردهای کشوری برسانیم. سرانه فضای ورزشی در مدارس نیز باید افزایش پیدا کند و شرایط لازم برای تحصیل دانشآموزان فراهم شود.
شریعتی در خصوص طرح شناسایی بر جذب کودکان بازمانده از تحصیل تصریح کرد: نباید هیچ کودکی در استان به دلیل فقر از تحصیل باز بماند. این طرح سال گذشته نیز در استان اجرایی شد و نتایج مناسبی داشت. امسال نیز با تخصیص اعتبارات لازم این طرح را با جدیت دنبال میکنیم. ما قانونا، اخلاقا و شرعا متعهد هستیم که شرایط لازم برای تحصیل دانشآموزان را فراهم کنیم.
وی خاطرنشانکرد: شاید یکی از دلایل باز ماندن از تحصیل کودکان، نداشتن فضای مناسب برای تحصیل باشد. نباید ساختمانی که دانشآموزان در مرکز استان در آن آموزش میبینند، با مناطق دورافتاده تفاوت زیادی داشته باشد. عدالت باید در استان برقرار باشد و امکانات نیز مناسب توزیع شود تا این مسائل پیش نیاید. پروژههای اجتماعی بدون مشارکت عمومی نتیجه نمیدهند. بحث شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل به عنوان مدونترین طرح در کشور شناسایی شده است.
استاندار خوزستان افزود: مساله توسعه پیشدبستانی یکی از برنامههای ما بود که آن را با جدیت در استان پیگیری کردیم. لازم است پیشدبستانی در مدارس دخترانه توسعه و تقویت شود. مدارس دخترانه نیازمند توجه بیشتری هستند. اگر امکانات یا اعتباری توزیع میشود، اولویت ما باید این مدارس باشند.
شریعتی گفت: توسعه پیشدبستانی میتواند موجب کاهش آمار بازماندگان از تحصیل شود. استان ما بیشترین دانشآموزان دو زبانه و حاشیهای را دارد. به دهیاران، فرمانداران و بخشداران تاکید میکنم برای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل و به طور کلی برای رفع موانع آموزشی از هیچ کوششی فروگذار نکنند.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش خوزستان تصریح کرد: در دیداری که با وزیر آموزش و پرورش داشتم، این مساله را مطرح کردم و وزیر قول مساعد دادند که این مساله حل میشود. البته هنوز اقدامی نشده است. امیدواریم زودتر مجوزها صادر شوند و کسانی که علاقمند به مساله آموزش باشند را بتوانیم در آموزش و پرورش جذب کنیم.
استاندار خوزستان تاکید کرد: کنکور مساله دیگری است که بر آن تمرکز داشتیم و امسال نتایج خوبی نیز کسب کردیم. طبق گزارشاتی که به من داده شده، رتبههای ملی ما نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. انتظار داریم این روند ادامه پیدا کند.
شریعتی تصریح کرد: قسمتی از بورس تحصیلی که در برنامه ما برای اعطاء به دانشآموزان قرار دارد، به بازماندگان از تحصیل اختصاص مییابد. امسال دومین سال اجرای این طرح در خوزستان است. امیدواریم امسال در اجرا پختهتر عمل کرده و اشکالات طرح را رصد کنیم تا نتایج بهتری به دست بیاوریم. سال گذشته بیش از 1130 دانشآموز در طرح شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل به کلاس درس آمدند. انتظار داریم امسال آمار بهتری کسب کنیم.
وی تاکید کرد: تمام امکانات شهرستانها باید برای آموزش و پرورش بسیج شوند تا با کمترین مشکل سال تحصیلی را آغاز کنیم. امسال قرار است کلاسهای درس به کولرهای اسپلیت مجهز شوند. مدارس شهرستانهایی که در معرض گرد و غبار بیشتر قرار دارند نیز قرار است پنجره دو جداره داشته باشند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین علیحسین حسینزاده، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: در بحث شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل، کاری که انجام شد نمونه بارز یک کار دسته جمعی و نشاندهنده همکاری همه مجموعهها با یکدیگر بود.
وی افزود: استفاده از مجموعه سازمانهای مردمنهاد یک تجربه موفق برای ما بوده است. امروز شاهد دستاورد این کار هستیم. با توجه به مشکلات کشور، این کار میتواند مانند یک الگو باشد تا کارها سریعتر و بهتر پیش برود.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به مشکلات اقتصادی برخی دانشآموزان گفت: نباید از کسانی که تحت پوشش کمیته امداد نیستند، غفلت کنیم. باید به کسانی که دچار فقر مالی هستند اما تحت پوشش کمیته امداد نیستند، توجه ویژهای داشته باشیم.
حسینزاده تصریح کرد: آمارها نشان میدهد حدود هزار دانشآموز تحت پوشش قرار گرفتهاند، باید مشخص شوند چه تعداد از این دانشآموزان روستایی، چه تعداد شهری، چه تعداد دختر و چه تعداد پسر هستند. در زمینه شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل در سطح دنیا، کار کارشناسی انجام شده است. میتوانیم در این طرح از ظرفیت دهیاران برای شناسایی این کودکان استفاده کنیم تا شاهد باشیم که هیچ کودک بازمانده از تحصیلی در استان نماند.