مشاور معاون بهداشت و سرپرست دفتر مدیریت بلایای وزارت بهداشت گفت : افزایش موارد شناسایی افراد مبتلا به کرونا ویروس در اهواز ناشی از افزایش نمونه گیری های هدفمند در گلوگاههای مهم این شهر است که خوشبختانه به همین دلیل موارد سرپایی چهار تا پنج برابر موارد بستری می باشد.
محمد اسماعیل مطلق پنجشنبه در نشست طرح ضربتی در شهرستانهای با شیوع بالای ویروس کرونا در استان و به خصوص کلان شهر اهواز در مرکزبهداشت استان خوزستان اظهار داشت: این نمونهگیریها در جهت شناسایی کانونهای آلودگی برای جداسازی موارد مثبت از سایر افراد و قرنطینه کردن آنها در منزل یا نقاهتگاه ها به عنوان اقدامی مثبت در کنترل بیماری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز با اشاره به اهمیت کنترل ویروس کرونا در نقاط حساس با ریسک بالای انتشار در شهر اهواز گفت:این طرح در قالب ۱۰۰ تیم گشت و بازرسی با همکاری فرمانداری، نیروی انتظامی،کارشناسان سازمان صمت، مرکز بهداشت غرب و شرق اهواز در حال اجراست.
محمد علوی گفت : یکی از مهمترین فعالیتها در راستای کنترل ویروس کرونا ، اقدام همه جانبه به صورت طرح ضربتی است که از ۱۵ اردیبهشت ماه در قالب تیمهای بهداشت محیط وحرفه ای و مبارزه با بیماریها درشهرستان اهواز و دیگر شهرستانهای با تعداد موارد بالای مبتلای کرونا انجام شده است.
وی ادامه داد : کارشناسان بهداشت شهرستان به گلوگاهها و اماکن و محلهایی که اهمیت بالا از نظر بیماریابی دارند ، نظیر صنوف ومشاغل مرتبط باکسب وکار،کارگاههای تولیدی وصنعتی به خصوص کارگاه های با جمعیت زیر۲۰ نفر،مراکز نگهداری سالمندان،معلولان وکمپهای معتادان متجاهر،مراکز گذری و زندانیان، مراجعه و بر اجرای موارد مطرح در دستور العملهای کشوری نظارت می کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان عنوان کرد: نیروهای مدافع سلامت در بخش بهداشت با ردیابی موارد در محل کار و کلیه کسانی که بیش از ۱۵ دقیقه تماس نزدیک با فرد یا مکان آلوده به ویروس داشته اند نسبت به هدایت آن افراد به مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته منتخب اقدام خواهندکرد .
وی در ادامه افزود: براساس بررسی های انجام شده در کلان شهر اهواز با توجه به تشدید بازرسی های بهداشت محیط و حرفه ای از ۱۵ اردیبهشت تاکنون بیش از ۶۳۴ مرکز تهیه و توزیع موادغذایی بازرسی ، ۲۰ واحدصنفی متخلف که دستورالعمل های بهداشتی رارعایت نکرده اند پلمب و ۱۵ مورد اخطار بهداشتی برای صنوف متخلف صادر شده است.
دکتر علوی افزود: طی بازدیدهای سه روزگذشته کارشناسان بهداشت حرفه ای مراکزبهداشت شرق وغرب اهواز تعداد۲۶۶ بازرسی از کارگاه های کوچک،صنایع،مراکزبهداشتی درمانی،جایگاه های سوخت و سایر محیط های شغلی انجام دادند و دراین بازرسی ها به تعداد ۲۰۵ کارفرما و یک هزارو ۷۸۵ نفر از شاغلین در زمینه ، دستورالعملهای فاصله گذاری اجتماعی آموزش داده شد و بانظارت این کارشناسان در۱۶۷ کارگاه و محیط کاری عملیات گندزدای ، ضدعفونی و تهویه محیط کاری صورت گرفت .
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: با همکاری بسیج ادارات و نظارت کارشناسان بهداشت حرفه ای ، تعداد ۱۸ اداره، سازمان و ارگان دولتی مستقر در اهواز، برنامه سالم سازی را برای ۶۲۰ کارمندخود اجرا کردند.
وی در ادامه گفت: علاوه بر مراقبت های معمول در زمینه پیگیری و مراجعه به منزل بیماران کرونا مثبت در قالب تیم مراقبتی و ضدعفونی، در یک طرح ضربتی به صورت فعال و با مراجعه به مراکز گذری ومحل های معتادان متجاهر اقدام به نمونه برداری از ۱۸۲ نفر در سطح شهرستان اهواز کردند.
وی گفت: از شروع طرح ضربتی در شهرستان اهواز ۱۸۰ نمونه به صورت فعال از مراکز توانبخشی معلولان و سرای سالمندان توسط کارشناسان مراکز بهداشت اهواز شرق و غرب گرفته شده است.
در پایان معاون بهداشت دانشگاه افزود: این طرح ضربتی با تلاش شبانه روزی کارشناسان بهداشت تا کنترل ویروس کرونا و رسیدن به وضع مطلوب ادامه خواهد داشت.
جلسه بررسی تشدید فعالیت ها و اقدامات معاونت بهداشت تحت عنوان طرح ضربتی در شهرستانهای با شیوع بالای ویروس کرونا به خصوص کلان شهر اهواز صبح امروز پنج شنبه در مرکز بهداشت استان خوزستان با حضور مشاور معاون بهداشت و سرپرست دفتر مدیریت بلایای وزارت بهداشت ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز و کارشناسان ارشد وزارت بهداشت تشکیل و در مورد نتایج و غربالگری های انجام شده بحث و تبادل نظرشد.
طرح ضربتی تشدید نظارت بر اماکن عرضه مواد خوراکی، صنوف ، کارگاهها و کارخانجات در خوزستان در راستای کنترل ویروس کرونا از روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت آغاز شد.
ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده است که سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.