شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۲۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۴
قاسم آل کثیر خبر داد:
دبیر اجرایی جشنواره عکس سیل وحدت نفرات برگزیده در سه بخش مجموعه عکس، تک عکس و بخش مردمی را اعلام کرد.
دبیر اجرایی جشنواره سیل وحدت روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در خوزستان فرهنگ همیاری و همبستگی به صورت یک میراث ناملموس نسل به نسل میان مردم حفظ شده و این میراث ناملموس در زمان وقوع سیلاب فروردین ۹۸ توسط عکاسان زیادی به تصویر کشیده شد. هدف از برگزاری این جشنواره، نمایش این میراث ناملموس وحدت میانِ مردمِ سیل زده است  که با نامِ "النخوه" مشهور است.

قاسم آل کثیر، با اشاره به حسِ تعاون و همبستگی میان مردم به ویژه سیل‌زدگان در این منطقه گفت: به دنبال این بودیم تا تصاویر همدلی و همیاری مردم را به همگان مخابره کنیم و در این راستا نمایشگاه عکس "سیل  وحدت" را در تهران در موزه دفاع مقدس گالری کرخه برگزار کردیم تا مردم تهران حس مشارکت و همبستگی بین مردم سیل‌زده خوزستان را در قالب عکس مشاهده کنند.

دبیر جشنواره عکس سیل وحدت ادامه داد: این جشنواره ارتباط مستقیمی با عکاسی انسان‌شناسی (مردم شناسی) در زمینه فرهنگ "تعاون" داشت و اکنون گنجینه‌ای از مستندات تصویری از همیاری یا النخوه وجود دارد که این تصاویر بخشی از تاریخ اجتماعی این منطقه به حساب می‌آید و می‌توان از روی آنها تحقیق و پژوهش‌های انسان‌شناسی (مردم شناسی) انجام داد. حامی این جشنواره اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خوزستان بود.

وی با اشاره به نفرات برگزیده‌ این جشنواره گفت: در بخش مجموعه محمد آهنگر با مجموعه عکس "زنان سیل” مقام نخسترا کسب کرد، احمد بلباسی با مجموعه "قطار زندگی بامدژ" مقام دوم و علی معرف با مجموعه "هشتم" موفق به کسب مقام سوم در این بخش شد. مجموعه عکس پژمان مولایی با عنوانِ "قطار بدون مقصد" نیز از سوی هیات داوران به عنوان شایسته تقدیر معرفی شد.

آل‌کثیر بیان کرد: در جشنواره عکس "سیل وحدت" بخش مجموعه عکس یکی از بخش‌هایی بود که رقابت بین هنرمندان شرکت کننده بسیار نزدیک بود و این بخش از نظر داوران یکی از بخش‌های مهم و عمیقِ این جشنواره بود.

وی افزود: در بخش تک عکس نیز پژمان مولایی، مهدی قنواتی و مهناز دژبان به ترتیب مقام اول تا سوم را کسب کردند. همچنین علی‌رضا محمدی، شایان حاجی نجف و سید علی صالح نیز به دلیل توجه ویژه به موضوع جشنواره شایسته تقدیر شدند.

دبیر جشنواره عکس سیل وحدت گفت: در بخش مردمی نیز محمدامین کیا محمدی، محمدعلی نجیب و امیر هادیان بوابی به عنوان نفرات اول تا سوم شناخته شدند؛ بهنام کاظمی و امیر عچرش نیز مقام شایستگی تقدیر از سوی هیات داوران را کسب کردند.  محمدامین کیا محمدی با ۱۸ سال سن به عنوان کوچک‌ترین هنرمند شرکت کننده توانست مقام اول در بخش عکس مردمی را کسب کند.

وی گفت: آثار ارزشمند هنرمندان در این جشنواره توسط داوران کشوری از جمله مهرداد اسکویی، جاسم قضبان پور، یلدا معیری، محمد رضا فرطوسی و مهدی مقیم نژاد داوری شدند.

آل‌کثیر افزود: برای عکاسانی که آثارشان به نمایشگاه راه پیدا کرد گواهی شرکت در نمایشگاه صادر می‌شود؛ همچنین به هر کدام از این شرکت کنندگان یک جلد کتاب با عنوان "زندگی و دیگر هیچ" از تالیفات جاسم غضبان پور هدیه داده می‌شود.

وی بیان کرد: آثار ۳۸ عکاس از خوزستان و شهرهای مختلف کشور به جشنواره راه یافت و این آثار به مدت پنج روز در تهران به نمایش گذاشته شدند. محمد آهنگر، سید علی بلادیان، مهدی جعفری شیرازی، شایان حاجی نجف، اله حبیب اللهی، میلاد حمادی، مهناز دژبان، مصطفی غلامنژاد، مصطفی عبیداوی، سید علی صالحی، مهران شوشتری، بهرام دهکردی، آیه دشت بزرگ، بهنام کاظمی، سید حسن کمالی، محمد امین‌کیا محمدی، علی محمدی، علی معرف، مهزیار مهدی پور، سارا مولایی، امیر هادیان بوابی و مرتضی یاقوتی از اهواز، سمانه اصغری از مازندران، احمد بلباسی، توحید ابراهیمی، مهدی قنواتی، یوسف قاسمی، محمد جواد زاده و محمد علی نجیب از تهران، پوریا پاکیزه از همدان، جمال حمدانی از شوش، محمد بن رشیدی و امین زمزم از آبادان، امیر عچرش از سوسنگرد، هادی دهقان پور از سبزوار، میلاد فرهانیان از شادگان، مینا نوعی نوشهر از تبریز، پژمان مولایی از اندیمشک هنرمندانی هستند که آثارشان به جشنواره و نمایشگاه راه یافت.

به گزارش ایرنا، جشنواره ملی عکس سیل وحدت با ۹۸۴ اثر از ۱۰۲ نفر از هنرمندان برگزار شد که شامل مجموعه عکس، تک عکس حرفه‌ای و تک عکس مردمی بود.

هنرمندانی از اهواز، شیراز، آبادان، شوش، شادگان، الهایی، حمیدیه، کارون، ارومیه، تهران، باغملک، تبریز، ماهشهر، بهبهان، دزفول، خرمشهر، اندیمشک، اصفهان، سبزوار و همدان، با ارسال اثر در این جشنواره شرکت کردند.

سیلاب رودخانه کرخه، دز و کارون در فروردین پارسال، ۲۱ شهرستان و ۴۰۰ هزار نفر در خوزستان را تحت تاثیر قرار داد. در این سیل ۱۳۳ روستا به زیر آب رفتند و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند. همچنین نزدیک به ۱۸ هزار خانه تخریب و بیش از ۲۶۰ هزار هکتار از مزارع نابود شد. در این سیل مردم در ساخت سیل بند و جمع‌آوری کمک و امداد به سیل زدگان نقش پررنگی داشتند.
منبع: ایرنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار