نماینده اهواز گفت: پول برای اجرای پروژه چند هزار میلیارد تومانی انتقال آب وجود دارد اما برای تأمین آب شرب ۷۰۲ روستا در خوزستان با پنج رودخانه بزرگ، پول نیست؛ این مساله نشان میدهد که عدالت در عمل اتفاق نیفتاده است.
مجتبی یوسفی در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح جامع فاضلاب اهواز و کارون که امروز (۲۱ آبانماه) برگزار شد، با اشاره به دلیل عقبافتادگیهایی که در حوزه زیرساختی حوزه انتخابیه اهواز وجود داشته است، اظهار کرد: زمانی که اعتبارات عمرانی در سطح کشور توزیع میشد به هر دلیلی توفیق آنچنانی در این زمینه نداشتیم و شاهد عقبافتادگیهایی در حوزه زیرساختی هستیم و ضعف زیرساختها را پرسنل با تلاش شبانهروزی جبران میکنند.
وی افزود: با وجود اینکه بسیاری به مدیران دولتی در حوزه زیرساختی انتقاد میکنند اما از آنها تشکر میکنیم البته این صحبت به معنی این نیست که هیچ مشکلی نداریم اما بضاعت محدود و مشکلات زیاد است.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر به جز پروژههای حیاتی کشور، در سطح کشور ۷۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمهکاره در زمینههای مختلف از جمله راه روستایی و فاضلاب داریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر میزان بدهی ثبتشده دولت به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء ۴۰ هزار میلیارد تومان است. قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء، هیچ وقت به عنوان پیمانکار مطرح نبوده و در پروژههای کلیدی کشور ورود کرده است که نمونه بارز آن پالایشگاه ستاره خلیجفارس است که اگر این پروژه انجام نمیشد امروز برای تهیه بنزین مردم نیز دچار مشکل میشدیم.
یوسفی افزود: نیروهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء، افراد باسابقهای هستند که در نقاط مختلف کشور کار میکنند و حدود یک میلیون نفر در پروژههای این قرارگاه در حال فعالیت هستند.
وی بیان کرد: دولت باید در منابع جدید بودجه ۹۹، برنامه ششم و هفتم، در قالب تهاتر کمک کند تا قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء به عنوان مجموعهای که بنیه مالی قوی دارد، در حرکت پروژهها کمک کند.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبعات تأخیر اجرای پروژهها گفت: با تأخیر در اجرای پروژهها، هزینه اتمام یک پروژه چندین برابر میشود. همچنین شیرینی خدمت به مردم زمانی است که پروژه، زودتر به اتمام برسد نه اینکه مانند پروژه متروی اهواز آنقدر طول بکشد که اکنون میتوانیم آن را به عنوان آثار باستانی ثبت کنیم. در صورت طولانی شدن اجرای پروژه، تنها به مشکلات مردم افزوده میشود.
وی تصریح کرد: از مجموعه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء میخواهیم حتما از بنیه فنی و نیروهای متخصص خوزستانی در اجرای پروژهها استفاده کند تا گردش مالی نیز در استان خوزستان ایجاد شود.
یوسفی افزود: مقام معظم رهبری به خوزستان عنایت کردند؛ برخلاف بسیاری که اولین جملهای که در سخنرانیها درمورد خوزستان بیان میکنند این است که باید دینمان به خوزستان را ادا کنیم اما در توزیع اعتبارات عمرانی و اجرای پروژهها چنین کاری نمیکنند. پول برای اجرای پروژه چند هزار میلیارد تومانی انتقال آب وجود دارد اما برای تأمین آب شرب ۷۰۲ روستا در خوزستان با پنج رودخانه بزرگ، پول نیست؛ این مساله نشان میدهد که عدالت در عمل اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به اصلاح مفاد موافقتنامه طرح جامع فاضلاب اهواز و کارون گفت: مشکلاتی که در ویس، ملاثانی و شیبان وجود دارد مانند اهواز و کوتعبدالله است. همچنین برای فاضلاب شهرهای حوزه انتخابیه اهواز ردیف بودجه مشخصی نداریم بنابراین موافقتنامه را اصلاح کردیم و مقرر شد برای این شهرها نیز اعتباراتی اختصاص دهیم. شاید این منابع به صورت کامل کفاف همه مشکلات این شهرها را ندهد اما حداقل اصلاح در موافقتنامه انجام شده است.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در خصوص اجرای این پروژه بیان کرد: برای اجرای این پروژه باید مانند زمان جنگ عمل شود؛ حداقل ۴۰۰ نقطه بحرانی دچار ریزش فاضلاب یا با مشکلات دیگر وجود دارد بنابراین اجرای کل پروژه در یک بازه زمانی درست نیست زیرا مردم در تردد دچار مشکل میشوند و ممکن است این پروژهها نیز جمع نشود. نباید این اشتباه مانند برخی از پروژههای قبلی اتفاق بیافتد. باید کار با محوریت نقاط حاشیهای و کمبرخوردار شروع شود و پس از اتمام پروژه در یک نقطه، در نقاط بعدی کار را انجام دهیم.