وزیر نفت در آیین افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: یکی از دستاوردهای طرحهای افزایش و نگهداشت تولید نفت افزایش تقاضا برای شرکتها و سازندگان داخلی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بیژن زنگنه صبح امروز (جمعه ۳ بهمنماه ۱۳۹۹) در آیین گشایش این نمایشگاه که با شعار «نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی» آغاز به کار کرد، اظهار داشت: شرکتهای پیمانکار عمومی)(GC و همچنین شرکتهای اکتشاف و تولید )E&P( بواسطه اینکه محرک و مولد تقاضا هستند مهمترین رکن برای تقویت، بومیسازی و ارتقای فناوری محسوب میشوند.
وزیر نفت افزود: این شرکتها به معنای واقعی دانشبنیان هستند چرا که تمرکز اصلی شرکت دانش بنیان بر دانش فنی و توانایی مدیریتی و راهبردی است.
وی به دیگر فعالیتهای صنعت نفت در راستای حمایت از این شرکتها اشاره کرد و بیان داشت: بیش از یک سال است که از شرکتهای دانش بنیان حمایت جدی میشود که نمود آن را میتوان در ایجاد پارک فناوری نفت و گاز ری در زمینی به وسعت ۲۵ هکتار را مشاهده نمود که امیدواریم تعامل دوطرفهای با این شرکتها از جمله استارتآپها ایجاد شود.
وزیر نفت افزود: ایجاد صندوق پژوهش و فناوری نفت نیز اهمیت بسیار بالایی دارد و میتواند بسیاری از ضمانتها را به این شرکتها بدهد و از آنها حمایت مالی کند.
زنگنه یکی از دستاوردهای اصلی اجرای قراردادهای نگهداشت و افزایش توان تولید را افزایش تقاضا برای تجهیزات ایرانی خواند و ادامه داد: زمانی بود که بهطور مثال کارخانه لولهسازی اسفراین برای ۲۰ هزار تن تقاضا به ما مراجعه میکرد، اما الان ظرفیت این کارخانه پر است و ما به ظرفیتهای بیشتر نیاز داریم. این نشان میدهد ظرفیتهای موجود برای ساخت لولههای بدون درز کافی نیست.
وی بر نظامنامهای که به منظور بهرهبرداری و تعمیرات سیستم های ماشینهای دوار ابلاغ شده تاکید کرد و گفت: این نظام نامه باعث تقویت ساخت داخل برای قطعات و موجب بهرهبرداری بهتر این تجهیزات خواهد شد همچنین به نقع اقتصاد ملی و تقویت توانمندی داخلی است و دوستان ما در شرکتهای مناطق نفتخیز جنوب، مرکزی و شرکت گاز باید به آن اهتمام جدی داشته باشند.
اهداف صنعت نفت در خوداتکایی و توانمندسازی شرکتهای خصوصی و دانش بنیان ایرانی محقق شده است
رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت نیز در این مراسم گفت: نگاهی گذرا به سیاستهای صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته، مؤید این واقعیت است که بخش عمدهای از اهداف مدنظر در مسیر خوداتکایی و توانمندسازی و روزآمدی شرکتهای خصوصی و دانشبنیان محقق شده است.
مجید بوجارزاده با بیان اینکه این دوره از نمایشگاه با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود، عنوان کرد: این دوره از نمایشگاه، پس از تأیید وزارت بهداشت و وزارت صمت و موافقت وزارت نفت، با رعایت حداکثری دستورالعملهای بهداشتی جلوگیری از شیوع کرونا و با حضور ۵۵۰ شرکت داخلی، ۱۵ دانشگاه و مراکز علمی، ۵۲ شرکت استارتاپی حوزه نفت و گاز و ۲۷ شرکت صندوق نواوری و شکوفایی برگزار می شود.
مدیر بیست و پنجمین نمایشگاه صنعت نفت عنوان کرد: بیستوپنجمین نمایشگاه صنعت نفت با محوریت تعامل با شرکتهای مطرح صنعت نفت، نخبگان و شرکتهای دانشبنیان، جذب سرمایهگذار و انتقال فناوری برگزار میشود و از همین رو تلاش شده فرصت مناسبی برای ارتقا و توسعه فعالیت سازندگان تجهیزات، صادرکنندگان، پیمانکاران، سرمایهگذاران، شرکتهای طراحی مهندسی و دانشبنیان و همچنین مدیران بخشهای دولتی و خصوصی فراهم آید.