شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۶۵۳۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۶
روز خبرنگار
شوشان - ملک‌محمد مکوندی :
عرض تبریک به خبرنگاران ازاده، نویسندگان، تحلیل گران و همه افرادی که در کنار خبرنگاران شجاع، تحت هر شرایطی در ارتقا و افزایش سطح اگاهی های عمومی مردم گام بر می دارند و با دادن هزینه، مانع انسداد سیاسی، اجتماعی در جامعه می شوند.

مشکل اصلی جمهوری اسلامی ازبدو تاسیس تا کنون وجود نوعی تفکر است که در مقابل مسیر گردش ازاد اطلاعات،تفکرات و اندیشه های نوین و تشکیل جامعه اطلاعاتی مقاومت می کند. انها فرصت اجرا به ایده ها و اندیشه های ازاد را در جامعه بصورت یک تجربه و در صورت نیاز تصحیح ایده ها و اندیشه ها ونهایتا استفاده ازاین الگوها ی علمی و مدنی تصحیح شده حاصل از گردش اطلاعات را ندادند.از بر خورد با خبرنگاران ازاد اندیشی که عنادی با نظام نداشتند بلکه برعکس با طرح ایده های نوع در جهت تقویت نظام گام برداشتند، تا تعیین جرم و شلاق برای ویدئو و ماهواره، ایجاد محدودیت برای شبکه های مختلف فضای مجازی و اینترنت و تصویب طرح به اصطلاح صیانت از فضای مجازی توسط مجلس انقلابی دریغ نکردند، انها سعی بر ایجاد ممانعت از گردش ازاد اطلاعات و  تشکیل جامعه اطلاعاتی دارند.این گروه باید بدانند با پیشرفت تکنولوژی و اگاهی های عمومی و سابقه تاریخی و مبارزات ازادیخواهانه ملت ایران نمی توانندانسداد سیاسی، اجتماعی  در جامعه بوجود اورند.

جمهوری اسلامی به جای اتخاذ شیوه شکست خورده ی مقابله به ابزار نوین تبادل و گردش ازاد اطلاعات و ممانعت از تشکیل جامعه اطلاعاتی، باید به فکر تغییر شیوه در نظام حکومت داری متناسب با نیاز های روز جامعه با افکاری متفاوت با 42 سال پیش باشد.

توسعه فرایندی است عجین با طیف وسیعی از مطالعات، برنامه ریزی ها،گزارشات،تصمیم سازی هاو ابتکارات،اما چرا اطلاعات به صورت ویژه در فرایندتوسعه پایدار چنین پراهمیت ظاهر شده است؟علت این است که تغییر رویکرد از فن اوری مولد به فن اوری اطلاعات، اغازگر مرحله جدیدی از حیات اجتماعی بشر شده است و زمینه برای شکل جدیدی از جامعه موسوم به جامعه اطلاعاتی را مهیاساخته است.جامعه ای که در ان دانایی ارزش پایه بوده و با افزایش اگاهی مردم، استفاده ازخرد اجتماعی و کیفیت اموزش به سبب تسهیل در گردش اطلاعات، زمینه برای نهادینه شدن فرهنگ  بهره وری، توسعه منابع انسانی، رشد و توسعه همه جانبه و متوازن فراهم خواهد شد. 

مقاله ای اخیرا کاظم استادی فرزند ایت الله استادی نوشتند که بسیار قابل تامل ودر عین حال راهگشاست.ایشان با استناد به     
چهاردلیل مستند و منطقی فرمودند: اکنون فقه، نیمه جان شده، ودر اینده ای نه چندان دور خواهد مرد، حتی اگرنمیرددرکما رفتن ان قطعی است توصیه می شود مقاله ایشان را حتما مطالعه فرمایید. از طرفی اقتصاددان بزرگ داگلاس نورث برنده جایزه نوبل کتابی دارد به اسم *درک فرایند تغییر اقتصادی این کتاب یک فصل به اسم عروج تمدن غرب و فصل دیگری هم تحت عنوان دلائل عروج و سقوط اتحاد جماهیر شوروی دارد که توصیه به خواندن ان می شود.بنابر مستندات منطقی در مقاله کاظم استادی،و تجربه اتحادجماهیر شوروی درنظریه داگلاس مورث، مسئولان جمهوری اسلامی تا دیر نشده باید دست از لجاجت و افکار کهنه و قدیمی که بدردجامعه امروز نمی خورد بردارند و اجازه نواندیشی درمسائل سیاسی اجتماعی،فرهنگی به مردم بدهند و شرایط را برای تشکیل جامعه اطلاعاتی و تبادل اطلاعات فراهم سازندتابه سرنوشت اتحادجماهیر شوروی دچار نشوند. خبرنگاران ورسانه های ازاد و جامعه مطبوعانی می توانندمحور تشکیل چنین جامعه اطلاعاتی باشند. 

باید شرایطی فراهم نمود تا خبرنگاران ورسانه های ایران بتوانند بتدریج دارای شبکه داخلی وخارجی  شوند.تنها در چنین شرایطی است که می توانند نقش بزرگی در تشکیل جامعه اطلاعاتی و توسعه متوازن کشور داشته باشند.روزنامه نیورک تایمز بیش از 130  میلیون نفر خواننده و 5 میلیون نفر مشترک دارد.به نظر می رسد از میان صدها علت، یک علت مهمتر از بقیه باشد. یکی از خبرنگاران نیویورک تایمز می نویسد"که انها دارای شبکه داخلی و جهانی هستند" فقط این نیست که انها اطلاعات و یا (Database) دارند، کما اینکه بسیاری از خبرنگاران دیگر هم به ان دسترسی دارند، بلکه اینها به شبکه  (Networking) از افراد، مرتبط هستند  که Data را تفسیر می کنند.
یکی از خبرنگاران نیویورک تایمز در مصاحبه ای گفت: به فاصله 48 ساعت وارد هر کشوری بشوم می توانم با ده نفر اول سیاسی و فکری ان کشور مصاحبه و ملاقات کنم سپس جوهراین مصاحبه را استخراج می کنم وبا Data مخلوط می کنم و ده هامیلیون نفر این مطلب را می خوانند و در تصمیم گیری های خود استفاده می کنند. بنابراین خبرنگاری که شبکه ای ندارد و میان ذهن خود و برداشت خود با ده ها ذهن دیگرارتباط بر قرار نمی کند،سخنانش درحد تحریریه باقی می ماند.دلیل شکست برجام این بوده و خواهد بود که کشور در شبکه نیست، برجام نتیجه تعجیل دو رئیس جمهور بدون شبکه سازی بود.چراسنگاپورباجمعیت 5 میلیون نفری می تواند میلیارد ها دلار سرمایه جذب کند؟ چون در شبکه است، چرا کره جنوبی میلیاردها دلار برای لابی خرج می کند؟ چون می خواهد در شبکه بماند.

در ایران برای دادن مجوز یک روزنامه و یا هفته نامه معمولی استانی که که هزار نفر خواننده هم ندارد، هفت جد اور را از قبر بیرون می اورند و با کمک از نوشتار ملائکه ای که بر شانه های انها بوده، اعمال انها را مورد ارزیابی قرار می دهند تا مجوز بدهند.قبول کنیدخیلی عقب هستیم. قدرت تنها درساخت سلاح و قدرت نظامی وشاخ وشانه کشیدن خلاصه نمی شود. بلکه اهمیت سه قدرت دیگر شامل قدرت مردمی(اعتماد عمومی مردم به نظام)،قدرت اقتصادی و قدرت رسانه ای به مراتب اهمیتی بیشتر از قدرت نظامی دارند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار