اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۷۵۱۹
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۳
شوشان - نوید قائدی:

شهرستانی نوپا با جغرافیایی مناسب در جوار رود کارون که در طول تاریخ نوین جایگاه کشاورزی و نخلداری و دامپروری خصوصا گاومیش داری بوده است.

اکنون این شهرستان در جوار کلانشهر اهواز قرار دارد، یعنی کلانشهری با سرانه پایین فضای سبز و کمبود شدید مکان های تفریحی- طبیعی یا همان جاذبه های بومگردی محلی که در صورت ایجاد و رونق آن ها می توان بر غنای کلانشهری آن افزود و به سبب آن ها اقتصاد محلی را تقویت کرد.

شهرستان کارون اگر بخواهد توسعه یابد و پیشرفت کند و اقتصاد محلی و اشتغال را با رویکرد پایداری رونق بخشد چاره ندارد مگر اینکه از پتانسیل های جغرافیایی و طبیعی و فرهنگی منطقه بهره گیرد، یکی از مهم ترین این برنامه ها می تواند برنامه ریزی برای کشاورزی شهری مبتنی بر رویکرد های اجتماعی و رونق بومگردی باشد، این مهم اتفاق نمی افتد مگر با برنامه ریزی های دقیق و منسجم و ممارست در ترویج راه و روش ها و آموزش افراد بومی منطقه تا بتوانند از درون تحول آفرینی کنند‌.

شهرستان کارون دارای پتانسیل های منحصر به فردی است، از جمله زمین های باز کشاورزی،نخلستان های فراوان،باغات انگور و دام های سنگین مانند گاومیش و قرار گرفتن در جوار رود کارون و وجود مناظر زیبای طبیعی که همگی می توانند با برنامه ریزی به دلیل قرار گرفتن در جوار کلانشهر اهواز و مرکز استان موتور محرک توسعه در شهرستان باشند.

 بنابراین زمین باز، خاک بارور، مجاورت با آب،نخلستان ها و گاومیش های منطقه،نیروی کار فراوان،فرهنگ زیبای بومی و وجود خوراک های طبیعی می توانند بهشتی زمینی را در اقلیم گرم کلانشهر اهواز و حتی جنوب استان 

ایجاد نماند، که در صورت انجام مطالعات جامع توسعه منطقه ای می تواند به عنوان الگوی موفق کشاورزی پایدار شهری در کشور مطرح شود.

می توان حسب پتانسیل های بالقوه منطقه ، صدها باغ و مزرعه پایدار با رویکرد کشت های کم آب و گلخانه در سراسر شهرستان ایجاد کرد،اهمیت کشاورزی شهری این است که در بطن جامعه است،در واقع این فضاها، فضاهای معاشرتی هستند.

این فضاها مکانهایی هستند که می توان در آن ها همبستگی اجتماعی ساخت و غذای سالم و تازه برای دوستان، خانواده‌ها و همسایگان و گردشگران و مشتاقان و بومگردان فراهم کرد.

می توان کوچه باغ هایی متشکل از هنر، معماری، محیط زیست پایدار و فعالیت‌های اقتصادی و تفریحی ساخت، می توان با فعالیت های ترویجی مردم را به مزارع و باغ ها دعوت کرد، به آنها زمان و فرصت برای ملاقات و احوالپرسی و صحبت با باغبان را داد، و سپس از آنها با وعده غذایی تهیه شده از مزارع پذیرایی کرد و محصول فروخت و به آن ها خدمات تفریحی و هنری ارائه داد و‌ می توان برای کشاورزان و دامپروران و هنرمندان منطقه جایی را تدارک دید تا بتوانند محصولات خود را تولید کنند و بفروشند،وقتی مردم بدانند در جامعه جایی مفرح را دارند که می‌توانند غذای تازه و سالم خریداری کنند و روحیه ای تازه نمایند و از زندگی خسته کننده شهری لحظاتی در امان باشند، حتما استقبال خواهند.

برای انجام این مهم انجمن های صنفی و یا تعاونی های بومی و افراد خلاق یا سازمان های سرمایه گذار می توانند پیش قدم شوند، همچنین مدیریت ارشد شهرستان باید با ایجاد یک کارگروه مشورتی قوی، توسعه آفرینی را با رویکرد شناخت پتانسیل های منطقه در سرلوحه کار خود قرار دهد، زیرا این شهرستان به دلایل اعلام شده این توان را دارد که در زمینه رونق بومگردی موفق شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار