شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۸۰۱۲
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۸۰ درصد ویروس‌های گزارش‌شده در خوزستان در هفته اخیر از نوع اُمیکرون بوده‌اند بنابراین اکنون ویروس غالب و در چرخه طبیعت خوزستان، اُمیکرون است.

دکتر سیدمحمد علوی در قرارگاه عملیاتی و نظارتی ستاد مدیریت کرونا که امروز (۲۸ دی‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد موج جدید بیماری آغاز شده است. بر اساس اعلام معاون بهداشت وزارت بهداشت، اُمیکرون در حال غالب شدن در ایران است.

وی افزود: بر اساس گزارش رئیس آزمایشگاه‌های دانشگاه، ۸۰ درصد ویروس‌های گزارش‌شده در خوزستان در هفته اخیر از نوع اُمیکرون بوده‌اند بنابراین اکنون ویروس غالب و در چرخه طبیعت خوزستان، اُمیکرون است.

علوی بیان کرد: با ویروسی سر و کار داریم که به شدت واگیر است. ابتدا یک مورد ابتلا به اُمیکرون در خوزستان گزارش شد و دو روز بعد این مورد به ۱۰ مورد و به فاصله سه روز بعد به ۵۷ مورد رسید.

وی افزود: یک هفته از شناسایی نخستین مورد ابتلا به اُمیکرون در خوزستان می‌گذرد و اکنون ۹۴ بیمار مبتلا به اُمیکرون در خوزستان وجود دارد؛ با توجه به اینکه از یک درصد نمونه‌های مثبت تست شناسایی اُمیکرون گرفته می‌شود عدد ۹۴ را باید ۹ هزار و ۴۰۰ مورد بدانیم. از طرف دیگر نیز ممکن است برخی از بیماران مبتلا برای تست مراجعه نکرده باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تجربه اقدامات سال گذشته و گذشت از عید فطر بدون موج، گفت: در صورت استفاده از تجارب گذشته و همچنین افزایش پوشش واکسیناسیون می‌توانیم بیماری را کنترل کنیم.

وی بیان کرد: بنابراین باید مجددا بلندگوهای مساجد به منظور اطلاع‌رسانی به مردم فعال شوند. همچنین باید مجددا ایستگاه آموزش نکات بهداشتی در ادارات فعال شود.

علوی با اشاره به اهمیت اجرای طرح شهید سلیمانی تصریح کرد: با اجرای این طرح در موج سوم ۱۷۷ هزار بیمار را با بیماریابی، به موقع شناسایی کردیم که تنها ۱۷ هزار نفر از این تعداد بستری شدند یعنی به ازای هر بیمار سرپایی یک مورد بستری داشتیم در حالی که در موج قبلی فشار زیادی به بیمارستان‌های خوزستان وارد شد.

وی با اشاره به پوشش پایین واکسیناسیون در استان خوزستان بیان کرد: نباید خوزستان از نظر واکسیناسیون در این جایگاه باشد؛ در حال حاضر خوزستان جزو سه تا چهار استان آخر کشور از نظر پوشش واکسیناسیون است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: پوشش نوبت اول واکسیناسیون در جمعیت هدف ۸۴ درصد، نوبت دوم ۷۰ درصد و نوبت سوم ۱۴ درصد است. با این وضعیت پوشش واکسیناسیون خوزستان، ۸ درصد از استان کهگیلویه و بویر احمد، ۲ درصد از لرستان، ۱۱ درصد از فارس و ۸ درصد از شهرکرد عقب هستیم در حالی که خوزستان استان برخوردارتری نسبت به این استان‌ها است.

علوی گفت: نبود اراده کافی در مسئولان یکی از علت‌های این وضعیت پوشش واکسیناسیون است؛ خوزستان یکی از استان‌هایی است که کمترین هماهنگی بین‌بخشی را دارد. همچنین ارائه گزارش‌های نادرست در مورد اثربخشی واکسن‌ها موجب می‌شود مردم متقاضی یک نوع واکسن باشند. اکنون برخی از مردم برای تزریق یک نوع واکسن مراجعه می‌کنند و در صورت نبود این واکسن حاضر به دریافت واکسن نیستند در حالی که چند ماه قبل کسی حاضر به تزریق این واکسن نبود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: همچنین به اندازه کافی از ظرفت های خوزستان برای واکسیناسیون استفاده نشده است.

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح‌شده در این جلسه در خصوص تفاوت قائل شدن میان نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مطب‌ها و دیگر اماکن و اصناف گفت: این صحبت قابل توجیه نیست؛ مگر ویروس وارد مطب یک پزشک نمی‌شود؟ بنابراین باید همه مطب‌ها تهویه نصب کنند.  

علوی افزود: مسئولی که جزو اعضای سازمان نظام پزشکی است، نباید مخالف موضع بهداشت که خود عضوی از آن است، باشد. نباید ما را متهم کنند که بین پزشکان و اصناف دیگر تفاوت قائل می‌شویم زیرا خطر ابتلا در برخی مکان‌ها مانند مطب‌ها که بیماران تردد دارند، بیشتر است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار