شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۸۲۵۰
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵
شوشان - جواد الهایی سحر:

با وجود اینکه درخت کهور آمریکایی یا کنوکارپوس مهاجم‌ترین درخت در اروپا شناخته می‌شود و چند سالی است در کشور‌های حوزه خلیج فارس مانند عمان، امارات، مصر، کمپین ملی مبارزه با کهور آمریکایی توسط حکام آنها صادر شده اما متاسفانه حدود 90 درصد درختانی که برای مبارزه با ریزگردها در خوزستان کاشته می‌شود، کهور آمریکایی و پاکستانی است!

هم زمان با خشک شدن تالابهای غیزانیه، شریفات، عطیش و... در اطراف اهواز و شروع ریزگردها در خوزستان بنا به گفته قائم مقام سابق منابع طبیعی بیش از ۷۰ طرح مبارزه با ریزگردها به استانداری پیشنهاد داده شد که همه انها نادیده و کهور انتخاب شد.

ریشه‌های درخت کهور آمریکایی تا 80 متر عمودی و 30 متر افقی رشد می‌کند و این رشد عجیب، باعث می‌شود که اولاً هر نوع گیاه دیگری در رقابت برای رسیدن به آب‌های زیر‌سطحی ناکام مانده و خشک شود؛ ثانیا، رشد موزائیکی ریشه‌های این درخت مهاجم باعث محکم شدن زمین اطراف درختان کهور می‌شود لذا آب حاصل از باران نمی‌تواند در زمین فرو رود، از این رو، هر نوع بارش باعث راه افتادن سیلاب می‌شود.

این گیاه آلرژی‌زا و مسموم‌کننده در اروپا خطرناک‌ترین گیاه مهاجم شناخته می‌شود بنا به گزارش اتحادیه‌ بین‌المللی‌ حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی درخت کهور  یکی از ۲۶ درخت مهاجم در دنیا و دومین درخت مهاجم در افریقا شناخته شده است کهور در افریقا باعث شده که پوشش گیاهی بومی را جابجا کرده، تنوع زیستی را کاهش داده و بر معیشت روستایی تأثیر منفی می گذارد. علاوه بر این، گونه های Prosopis به عنوان گونه های گیاهی بسیار مصرف کننده آب گزارش شده اند.

سردی زیاد امسال باعث شدکه هزاران درخت کهور در جنگل الباجی و کمربند سبز اهواز تلف شوند که جا دارد مدیران و مسئولان منابع طبیعی استان این درخت مهاجم را از سبد درختان انتخابی حذف و درختان بومی کنار نخل سبستون و... جایگزین کنند.

راهکار 

استانداری خوزستان برپایه نظرات جامع و علمی دانشگاههای استان خواستار حذف کهور از سبد درختان منابع طبیعی و جایگزینی درختان بومی و محلی باشد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار