شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۸۶۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۹
شوشان - هوشنگ فرجی :
یکصد و بیست وسه سال پیش برای نخستین بار در خاورمیانه منطقه ای وسیع در شمال خوزستان که پوشیده از جنگل های وسیع بیشه بود طی یک گمانه زنی توسط تعدادی از مهندسین بریتانیایی، و انبوهی ازکارگران بومی بختیاری کارحفاری در منطقه دره خرسان آغاز شد و به دنبال آن در پنجم خرداد ماه سال ۱۲۸۷ هجری شمسی، ساعت چهار صبح در عمق سیصد متری زمین، نفت فوران زد و این آغازی بود بر دگرگونی اقتصاد ایران و ایران.
البته ذکر این نکته ضروری است که در آن زمان شوربختانه فضای مجازی وجود نداشت که سر مظفرالدین شاه داد بزنند که قبله عالم نفت و گاز ما  را کجامی برند.؟!!!
در آن برهه ازمان به هرحال تحولاتی در اقتصاد ایران شکل گرفت اما نه آنقدر که خودِ مسجدسلیمان را متحول کند.!
و اما در سال ۱۳۹۳ مهندسی جوان، ایرانی، بختیاری و اهل مسجدسلیمان که تمام دغدغه اش،عزت، سربلندی و بردن مسجدسلیمان به قله های افتخار بود با هزینه سرمایه خود و دریافت وام های کلان توانست با عبور از مشکلات موجود اقتصادی در کشور و دور زدن تحریم ها برای نخستین بار به همه اقتصاد دانان و سرمایه داران و حتی دولتمردان ثابت کند که اگر عشق و پشتکار در جوهره هرانسانی باشد می تواند در جهت عمران و آبادانی کشور خود بکوشد.
دکتر یوسف داودی زاده سرزمین بختیاری به راحتی می توانست سرمایه خود را در یکی از بهترین مناطق خوش آب و هوای کشور هزینه کند و هر سال باسودآوری بیشتر به یکی از مولتی میلیاردهای کشور و یا کارتل های اقتصادی تبدیل شود اما مگر می توانست از شهر خود چشم پوشی کند؟
یک عظم راسخ و حرکتی مردمی که برگرفته از؛ حمایت مقام معظم رهبری از تولید ملی با فکر و تلاش کارآفرینان ایران زمین بود
کلید این کارخانه را با هدف ۶۶۰هزار تن آمونیاک در سال و ۱۰۷۳تن اوره و با داشتن بیش از دو هزار نیروی جوان متخصص بومی فصل جدیدی از اقتصاد نوین را در مسجدسلیمان آغاز نمود.

«تعریف پتروپالایش بختیاری و لازمه آن درکنارپتروشیمی»
پتروپالایشگاه‌ها نسل جدیدی از پالایشگاه‌ها محسوب می‌شود که بر تجمیع مجتمع‌های پالایش و پتروشیمی تاکید دارد به عبارتی پتروپالایش یاد شده و تکمیل فازهای آن جهت جلوگیری از هدررفت منابع هیدروکربوری و ممانعت از سوختن گازها در مشعل که منجر به آلودگی محیط زیست می‌شود و نیز تسهیل در به‌کارگیری نیروهای بومی متخصص به منظور رفع محرومیت و اشتغال‌زایی پایدار در منطقه،توانایی تولید همزمان سوخت و سایر محصولات پتروشیمی نیازمند به کارگیری واحد‌های فرایندی ویژه‌ای است.
توسعه پتروپالایشگاه‌ها باعث افزایش سودآوری و بالا رفتن توان رقابت در بازار‌های پتروشیمیایی درجهان می‌شود و همین سود آوری مناسب زمینه افزایش توسعه پتروپالایشگاه‌ها در کشور‌های پیشرفته شده است.
قطعا"با توجه به اینکه هرسه مکمل پتروپالایش یعنی: آب،گاز و نمک در جوار این طرح بزرگ می باشد می تواند توجیه بزرگی برای یک انقلاب بزرگ اقتصادی در منطقه و در بکارگیری بیش از ده هزار نیروی بومی کمک شایانی به مردم مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل نماید.

«کارشکنی وباج خواهی های غیرمتعارف!»
و در این فصل که پتروشیمی و پتروپالایش می تواند به همه مشکلات ومعضلات اجتماعی مسجدسلیمان بزرگ پایان دهدوآغازی برای ایجاد امید به دنبال آن نشاط و شادمانی برای مردم باشد عده ای باجگیر و دلال در تهران که به مافیای اقتصادی معروف هستند برای اخذ مجوز همانند پالایشگاه جم و دیگر پتروپالایش ها ادعای دریافت سهم خواهی دارند و به عناوین مختلف چوب لای چرخ این مهمِ اقتصادی می کنند.!
اما در پایان ذکر این نکته لازم است که پتروپالایش تمام مردم شمال خوزستان پشت سر این رویداد بزرگ اقتصادی است و هرگز نخواهند گذاشت چرخ های اقتصادی پتروشیمی و پتروپالاش که متعلق به نظام و مردم شمال خوزستان می باشد از حرکت بایستد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار