شوشان - دکتر ایرج مزارعی کارشناس روابط بین الملل :
این روزها حال و هوای نخست وزیر ترک تبار انگلیس که اتفاقا پدر بزرگش هم اخرین وزیر کشور دولت عثمانی در سال ۱۹۲۰ بود خوب نمیباشد و این نخست وزیر بذله گو و شوخ طبع انگلیس که به گفتن جوکهای زیاد و عدم جدی بودن با ان موهای همیشه ژولیده هم در این کشور مشهور است اصلا حال و هوای خوبی ندارد .
دقیقا پس از دیدار بوریس جانسون با ملکه انگلیس و انتصاب رسمی او بعنوان نخست وزیر شاهد موجی از استعفا در این دولت بودیم و عملا ۱۰ وزیر این کشور استعفا دادند که عملا دولت را تا آستانه شکست کامل پیش برده اند .
اگر بخواهیم احزاب مهم سیاسی انگلیس را برشماریم مهمترین آنها عبارتند از :
۱- حزب محافظه کار یا همان حزب وحدت گرایان بریتانیای کبیر و جزیره ایرلند که هم اکنون حزب حاکم است
۲- حزب کارگر
۳ - حزب ملی اسکاتلند
۴- حزب لیبرال دموکرات
۵- حزب سوسیال دموکرات
جانسون در این روزها با مخالفت جدی سه حزب بزرگ و تاثیر گذار این کشور چون کارگر ، اسکاتلند و لیبرال دموکرات مواجه است که هر سه حزب دولت جانسون را دولت دروغ گو ، فاسد و وابسته محض به امریکا قلمداد میکنند .
استعفای اتوبوسی ۱۰ وزیر دولت بوریس جانسون علل و عوامل مختلفی دارد که مهم ترین آنها : کاهش رشد اقتصادی ، نرخ بالای تورم که در ۴۰ سال اخیر بی سابقه بوده است ، کاهش ارزش پول ملی ، افت بازار سهام انگلیس ، خروج از اتحادیه اروپا یا همان برکزیت ، افزایش قیمت سوخت ،عدم موفقیت در کنترل کرونا ، رسوایی " پارتی گیت " و همچنین موضوع ورود به جنگ اکراین و کمک به این کشور در حالی که کشور خود در بدترین شرایط اقتصادی در این روزها بسر میبرد ، میباشد .
به نظر می رسد که جانسونی که در سال ۲۰۰۷ شهردار لندن شد و ۸ سال تمام شهردار گران ترین شهر جهان بود و سپس به وزارت خارجه انگلیس رسید و از سال ۹۸ هم نخست وزیر انگلیس شده ، این روزها حال و هوای مساعدی به جهت ماندن در سمت نخست وزیری ندارد و هر ان شاهد احتمال ریزش کامل ساختمان نخست وزیری انگلیس با زلزله های سیاسی بعدی خواهیم بود .