شوشان ـ علی عبدالخانی :
◻️وجود رقیب از جمله اصولی که به مسابقات جلوه ای واقعی می بخشد و تماشاگران را به محل برگزاری می کشاند و فضا را به سمت واکنش، شور و نشاط سوق می دهد. نقش تیم داوران در نتایج مسابقات نیز حایز اهمیت بسیار است زیرا این داوران بیطرف و حرفه ای هستند که نمی گذارند حقی با ناحق جابجا بشود و عدالتِ ورزشی زیر سئوال برود.
◻️انتخابات نیز نوعی مسابقه و از این قاعده مستثنی نیست و وجود رقیبان واقعی اولین لازمه ی مشارکت در آن است. اقدام شورای نگهبان (و به تعبیر دقیقتر نظام) مبنی اعطای صلاحیت به برخی چهره های اصلاح طلب و مستقل در مرکز و شهرستانهای کشور مجموعاً حرکتی روبه جلو تلقی می شود که می تواند به افزایش مشارکت منجر بشود.
◻️اما این رویکرد عقلانی، بخش یا گام اول از رویداد پیش روست و انتخابات به گام دیگری بنام صیانت تام و تمام از آراء نامزدها و زدودن هرگونه شائبه در این ارتباط نیاز دارد.
◻️دقت مضاعف و اتخاذ تدابیر لازم در محافظت از آرای هر دو جریان سیاسی و سایر نامزدهای مستقل بیانگر موفقیت شورای نگهبان در تکمیل گام اول خواهد بود. به بیان دیگر اعتبارِ اولین اقدام شورا منوط به دومین گام آن یعنی تضمین کیفیت و سلامت برگزاری انتخابات است.
◻️اگر رویکرد جدید شورای نگهبان تابعی از یک استراتژی بلند مدت (و نه یک تاکتیک موقت برای گذر از یک مرحله) باشد، بدون شک راه را برای مشارکت هرچه بیشتر مردم در انتخاباتهای آینده هموارتر و از همین منظر رُکنِ جمهوریتِ نظام نیز مستحکمتر خواهد شد.
◻️ورود برخی نامها همچون خمیسی، خالد لویمی، یکتا، بویری، عبیات، همایون یوسفی و... توانست عرصه ی شبه راکد و چیدمان شبیه به یکدست را تا حدودی به سمت رقابتی شدن فضای انتخاباتی حرکت دهد و نوعی جنب و جوش زودهنگام را به اذهان تداعی کند.
◻️در هرحال نگاه انبساطی شورای نگهبان نسبت به انتخابات مجلس تا این لحظه قابل تحسین بوده که امیدواریم با تاکید آن شورا بر نگاه قانونی و انضباطی در فرایند اخذ رای و اعلام نتایج، شاهد تقدیر و تشکر همگان بویژه بازندگان این رقابت از مجموعه ی ناظران و مجریان انتخابات باشیم.
▫️سلسله مباحث انتخاباتی اهواز و استان ادامه دارد...