ادامه روند استخدام غیر بومی ها افزودن آجر به دیوار بی اعتمادی
خوزستان شاهرگ اقتصادی/ لزوم توسعه هم تراز با ظرفیت های عظیم آن
شوشان ـ سمیه غافلی :
احمد میدری اقتصاد دان است. اما به جهت یکدوره نمایندگی مجلس و نیز حضور در محافل و احزاب سیاسی، او را میتوان یک کهنه سیاستمدار ایرانی نیز دانست یا حتی نظریهپرداز دولت رفاه در ایران!
او پس از سه سال که از وزارت رفاه دور بود، بعد از انتخاب پزشکیان به عنوان رئیسجمهور به حوزه نفوذ و تخصص خود بازگشت اما این بار در قامت وزیر و به عنوان سهم غیر رسمی خوزستان در کابینه چهاردهم رئیس دولت نهم.
اما از او که در ماراتن تبلیغات انتخاباتی، انتقادهای زیادی را متوجه دولت سیزدهم به سبب انتخاب محفلی مدیران صنایع زیرمجموعه شستا و وزارت رفاه، نموده بود سطح انتظارات بالا بود.
او در اولین حضورهای میدانی خود به خوزستان آمد و در قلب پتروشیمیهای کشور مستقر در استان حضور پیدا کرد.
سخنان او در تقبیح مدیریت پروازی و لزوم حضور مدیران و خانواده آنها در خوزستان تا حال و وضع مردم را بهتر درک کنند بسیار حائز اهمیت است. اما خبر او که از آزمونی شدن استخدامها میگفت باعث نگرانی است.
چرا که همگان از افت تحصیلی دانشآموزان خوزستانی آگاهند و اگر مراقبت نشود که بومیگزینی یکی از شاخصهای شرکت در آزمونهای استخدامی نباشد، این فکر که با نیت خوبی بیان شده، حتما نتایج فاجعهباری در پی خواهد داشت و علاوه بر این دروازه ورود و استخدام غیربومی ها در اشتغال خوزستان را باعث خواهد شد.
از این رو؛وظیفه استاندار و نمایندگان است که گُل از خودی نخورند و یادشان باشد در آمار بیکاری جوانان خوزستانی به ویژه در شادگان و ماهشهر، حتی یک استخدام غیربومی به تبعیض دامن زده و یک آجر به دیوار بیاعتمادی میافزاید.
البته حرفهای امیدوار کننده میدری وزیر کار، موضوع جدیدی نیست و اصولا این وعده از سوی دولتی ها پیش از وی نیز تکرار شده ولی غول بیکاری در خوزستان همچنان به پیش میتازد و جوانان خوزستانی در حلقه تنگ این معضل روزگار سختی را پشت سرمیگذارند.
چرا که حلقه اشتغال در حالی روز به روز برای جوانان خوزستانی تنگتر و تنگتر میشود که وجود چندصد هزار نیروی غیربومی در این استان که به شغلی آبرومند در کانون بیکاری کشور دست یافتهاند، روایتی نامتعارف از تلاش دولتی ها برای ایجاد شغل برای جوانان خوزستانی است.
درهر روی؛ یادمان باشد استان خوزستان، یکی از مهمترین مراکز اقتصادی و صنعتی کشور، با نرخ بیکاری بالایی دست و پنجه نرم میکند. برخلاف سایر استانهای کشور که در سالهای اخیر به کاهش بیکاری دست یافتهاند، خوزستان شاهد افزایش نگرانیها در این زمینه بوده است. هاشم خنفری نماینده مردم شادگان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در اظهاراتی به این موضوع اشاره کرد و گفت که نرخ بیکاری در خوزستان بر خلاف روند ملی، به طور مداوم افزایش یافته است.شاهرگ اقتصادی، درگیر بیکاری خوزستان که همواره به عنوان قطب اقتصاد، نفت و کشاورزی کشور شناخته میشود، با وجود منابع عظیم طبیعی و صنعتی، نتوانسته است از این ظرفیتها برای بهبود وضعیت اشتغال بهرهبرداری کند.
به طور یقین؛خوزستان به عنوان شاهرگ اقتصادی کشور، سزاوار توسعهای همتراز با ظرفیتهای عظیم خود ازجمله رفع معضل بیکاری چه با آزمون و چه با اولویت به کارگیری جوانان منطقه است.