شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۲۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
واکاوی کشاورزی پرس از یک ناکارآمدی دیگر در استان؛
شهرک های صنعتی تخصصی/ بازوان چرخه صنعت خوزستان
شوشان ـ سمیه غافلی :

((علیرغم صنعتی بودن استان خوزستان اما تاکنون شهرک صنعتی تخصصی در آن ایجاد نشده است!))
این جمله را مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در جلسه بررسی احداث ۷ شهرک صنعتی جدید در استان که جزو مصوبات سفر دولت سیزدهم به استان بوده، بیان کرد.

 اگر چه در این جلسه علیرغم اینکه از ابر استانهایی از جمله اصفهان تا استان های کوچکی از جمله همدان که دارای شهرک صنعتی تخصصی هستند، نام برده شد، اما باید گفت؛ خوزستان به عنوان سومین استان دارای صنایع، از ظرفیت وجود شهرک تخصصی بی نصیب است!

چرا و چگونگی اینکه سومین استان صنعتی کشور تاکنون شهرک صنعتی تخصصی نداشته قابل تامل و پرسش بوده چرا که تحقق این ظرفیت می تواند یکی از راهکارهای رسیدن به توسعه پایدار خوزستان باشد.

اگر چه وضعیت شهرک های صنعتی خوزستان از دیرباز تا کنون مساعد نیست و با توجه به شرایط اقتصادی موجود، نمی توان آینده‌ای روشن را برای این واحدهای صنعتی متصور شد.
 چرا که سرمایه انسانی و اقتصادی موجود در شهرک‌ها بدون حمایت دولت در بخش اقتصادی و دادن تسهیلات، مساعد نمی‌شود اما با ایجاد شهرک های تخصصی بعد از آسیب شناسی کارشناسی و مکان یابی درست بر اساس ظرفیت سنتی و بومی منطقه و با هدف اشتغال پایدار، می تواند یک گام به سمت توسعه خوزستان جلوتر رفت.

در سال‌های اخیر ،پیدایش فرصت‌های جدید به منظور توسعه محلی و منطقه‌ای در گرو استفاده از ابزار مهم توسعه صنعتی بوده که یکی از جنبه های مهم این توسعه، ایجاد شهرک‌های صنعتی به ویژه شهرک های تخصصی است.

با توجه به اینکه، هدف از ایجاد شهرک تخصصی صنعتی، توسعه صنعتی هر استانی در خارج از مناطق شهری بوده تا تأثیرات منفی بار صنعت بر ساکنین شهری را به حداقل رسانده، باید تاکید شود، احداث شهرک های تخصصی آلایندگی را کم کرده و با دسترسی آسان به مسیر حمل و نقل، کمترین بار ترافیکی را در مناطق شهرنشین به بار خواهد آورد.

همچنین کمک به توسعه کارآفرینی، ساماندهی صنایع کوچک و جذب سرمایه‌گذاران می تواند از مهم‌ترین اهداف ایجاد شهرک‌های تخصصی صنعتی قرار گیرد.

حال با ایجاد و گسترش شهرک های صنعتی تخصصی در خوزستان می توان از طریق ایجاد تنوع و افزایش اشتغال و درآمد, افزایش ارزش افزوده فعالیتهای کشاورزی, صنعتی، گسترش فرهنگ صنعتی‌و ….نقش موثری را در توازن و تعادل شهر و روستا و توسعه نواحی روستایی بهمراه داشته باشد.

اینکه به منظور پشتیبانی مطلوب از سرمایه گذاری های اقتصادی مختلف، احداث شهرک های صنعتی تخصصی  در استان ضرورتی انکار ناپذیر بوده، باید تاکید کرد، علاوه بر توسعه و آبادانی شهرک‌های صنعتی در خوزستان نیاز است که شهرک‌های صنعتی تخصصی جدید نیز احداث شود تا شرایط تقریبا ایده آل برای جذب سرمایه گذار فراهم شود!

البته با احداث شهرک صنعتی تخصصی فناوری در شهرستان اندیمشک که جزو مصوبات سفر دولت سیزدهم بوده می توان خوشبین بود که بالاخره قرار است سومین استان صنعتی کشور صاحب شهرک تخصصی شود.

 در هر روی، بدون شک شهرک‌های صنعتی تخصصی، به عنوان یکی از بازوان اصلی چرخه صنعت استان خوزستان، تولید و اشتغال پایدار را بهمراه خواهد داشت.

با توجه به اینکه،احداث شهرک‌ صنعتی تخصصی،پیش قراول توسعه، عمران و آبادانی استان خواهد شد، بهره‌مندی از زیرساخت‌های صنعتی و مدیریت بهینه زیست محیطی مزیت استقرار صنعت در شهرک‌های تخصصی صنعتی خواهد بود!

گفتنی است؛ در حال حاضر در خوزستان ۷۳ شهرک و ناحیه صنعتی فعال وجود دارد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار