شوشان ـ علی خورشیدی مدیرکل امور مالیاتی خوزستان، به ابلاغ آییننامه اجرایی «نشاندار کردن مالیاتها» توسط هیئت محترم وزیران اشاره کرد و آن را گامی مهم در راستای شفافسازی، مشارکت مردمی و هدایت اثربخش منابع مالیاتی به سمت پروژههای عمرانی و اولویتدار کشور عنوان کرد.
شوشان ـ علی خورشیدی مدیرکل امور مالیاتی خوزستان، به ابلاغ آییننامه اجرایی «نشاندار کردن مالیاتها» توسط هیئت محترم وزیران اشاره کرد و آن را گامی مهم در راستای شفافسازی، مشارکت مردمی و هدایت اثربخش منابع مالیاتی به سمت پروژههای عمرانی و اولویتدار کشور عنوان کرد.
وی اظهار داشت: هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۴/۱۰ و در اجرای بند (۳-۲) تصویبنامه شماره ۶۲۴۹۹/۲۴۶۶۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۲/۱۶، آییننامه اجرایی مربوط به نشاندار کردن مالیاتها را با هدف تخصیص یک درصد (۱%) از درآمدهای مالیاتی به طرحهای تملک داراییهای سرمایهای اولویتدار کشور به تصویب رسانده است.
خورشیدی ادامه داد: بر اساس مفاد این آییننامه، مؤدیان مشمول تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم میتوانند در قالب سازوکار مشخص و از طریق سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی کشور که توسط سازمان امور مالیاتی کشور راهاندازی شده است، بخشی از مالیات خود را به صورت داوطلبانه به پروژههایی که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام میشود، تخصیص دهند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه میبایست تا پانزدهم اردیبهشتماه هر سال، فهرستی از طرحها و پروژههایی که امکان خاتمهیافتن آنها تا پایان همان سال وجود دارد، به همراه اطلاعات مربوط به هر پروژه به سازمان امور مالیاتی اعلام کند. انتخاب پروژهها نیز با اولویت طرحهای دارای حداکثر منافع عمومی صورت خواهد گرفت.
مدیر کل امور مالیاتی خوزستان با اشاره به تعهد سازمان برنامه و بودجه برای ابلاغ و تخصیص اعتبار در بازه زمانی مشخص پس از اعلام درآمدهای مالیاتی و فهرست پروژهها، گفت: در صورت استقبال مؤدیان، این آییننامه میتواند منشأ تحولی مهم در توسعه زیرساختهای استانی باشد.
خورشیدی در پایان ضمن دعوت از مؤدیان برای مشارکت در این طرح ملی، تصریح کرد: انتشار عمومی اسامی مودیانی که در این فرآیند مشارکت میکنند، موجب ارتقاء فرهنگ پرداخت مالیات و ایجاد الگویی مثبت در جامعه خواهد شد.
در سال ۱۴۰۳ سازمان امور مالیاتی کشور در قالب طرح نشان دار نمودن مالیات ها پویش #نشان_مالیات را برای نخستین بار به اجرا دراورد.
به این صورت که برای مودیان و صاحبان مشاغل در هنگام پرداخت مالیات این امکان فراهم گردیده بود تا بتوانند محل هزینه کرد مالیات خود را نیز انتخاب نمایند.
که این انتخاب در دو بخش پروزه های استانی محل زندگی مودی مالیاتی و نیز پروژه های ملی که پروژه های آماده تامین اعتبار در سراسر کشور را به مودی پیشنهاد می نمود شامل میشد.
سهم استان خوزستان در طرح نشان مالیات ۳۹ پروژه بود که از این تعداد ۲۳ پروژه در قالب پروژه های عمرانی استانی و ۱۶ پروژه در قالب پروژه های ملی به مودیان معرفی گردید.
اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این ۳۹ پروژه در استان خوزستان
4,647,427,000,000 ریال بود
که مبلغ 3,702,569,000,000 ریال آن تامین گردید.