همزمان با آخرین روز هفته کتاب و کتابخوانی از چهارمین کتاب گویای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در دزفول رونمایی شد.
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز شماره یک دزفول اظهار کرد: چهارمین کتاب گویای کانون با عنوان «خداحافظ راکون پیر» در کانون مرکز شماره یک دزفول رونمایی شد.
سعید گلگل افزود: این کتاب به زبان فارسی و با هدف ترویج فرهنگ مطالعه در بین اعضا و خانوادهها و نیز جذب اعضای نابینا به مراکز کانون پرورش فکری طراحی و اجرا شده است.
وی، مدت زمان این کتاب گویا را 14 دقیقه عنوان کرد و گفت: این کتاب گویا، همچون سه نسخه دیگر به صورت صوتی و تصویری بوده و قابل اجرا در گوشیهای همراه است.
این مسئول فرهنگی با بیان اینکه زهرا باغبانزاده (راوی داستان)، کوثر زارع راضی (مادر خرگوش و تک)، کوثر پویندهفر (پروانه)، علی نورعلیپور (راکون پیر)، علی خواجه حسنزاده (گوزن و خرگوش پدر) اعضای این مرکز صدا پیشگان این کتاب معرفی کرد و یادآور شد: به زودی این مرکز طراحی این کتاب گویا به زبان محلی و زبان عربی را آغاز خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه کتاب «خداحافظ راکون پیر» نوشته کلر ژوبرت نویسنده مسلمان فرانسوی است پیرامون داستان این کتاب توضیح داد: داستان این کتاب، روایت هفتمین بچه خرگوشی است که کمی دیرتر از شش بچهی قبل از خود متولد میشود و این موجب نگرانی خرگوش مادر و پدر میشود.
وی افزود: خرگوش پدر به دنبال راکون پیر به عنوان دانای جنگل میرود و او را بالای سر همسر خود میآورد.
گلگل ادامه داد: راکون پیر با وعدهی دنیایی بزرگتر از شکم مادر به خرگوش نوزاد، موجب میشود او به دنیا بیاید. راکون پیر و خرگوش کوچولو دوستان خوبی برای هم میشوند. سرانجام راکون پیر در یک روز پاییزی از دنیا میرود. خرگوش دلتنگ و ناراحت میشود و آرام و قرار ندارد.
اما در رویای خود او را میبیند که از جهان دیگر با او حرف میزند که بهتر از دنیاست و بهترین چیزی که میتواند در او آرامش به وجود بیاورد یاد و ذکر خداست. فردای آن روز وقتی که خرگوش کوچولو تک شاد از شادی روح راکون پیراست سنجابی با شتاب به سوی او میآید و از این که بچهاش نمیخواهد متولد شود از وی کمک میطلبد. ”تک”، به کمک میرود همانند روز تولدش که راکون پیر به کمکش میآید.
مسئول اجرای این طرح در پایان ابراز امیدواری کرد این اثر مورد توجه خردسالان و کودکان ایران زمین به خصوص بچههای با نیازهای ویژه قرار گیرد.
نخستین کتاب گویای کانون استان خوزستان با نام «دعای موش کوچولو» نوشته کلر ژوبرت توسط مربیان و اعضای کانون شماره یک دزفول در ابتدای سال 1392 طراحی و اجرا شده بود که پس از آن نیز کتابهای «گوسفندی که عصبانی بود، خیلی عصبانی» و «خشم قلمبه» به شکل گویا برای استفاده کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه طراحی و اجرا شد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان علاوه بر فعالیتهای خود برای کودکان و نوجوانان عادی، از سال 1380 با ساخت اولین کتابخانهی فراگیر خود در تهران برای کودکان و نوجوانان دارای نیازهای خاص و معلول نیز فعالیت میکند.
در حال حاضر کانون دارای پنج مرکز فراگیر فعال برای کودکان و نوجوانان ویژه است و تولید کتابهای گویا نیز یکی از فعالیتهای مهمی است که مدیریت انتشارات کانون، اداره کل کانون استان تهران و خوزستان به آن توجهی جدی نشان دادهاند تا از این راه به نیازهای مراکز فراگیر کانون و دیگر کودکان و نوجوانان نابینا پاسخ دهند.