شوشان: یک سرمایهگذار آمریکایی قصد دارد با راهاندازی یک فروشگاه جدید مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته بفروشد.
به نقل از بیبیسی داگ راوچ، مؤسس فروشگاههای زنجیرهای تریدر جو در آمریکا، اعلام کرده است که سال آینده با افتتاح یک فروشگاه و رستوران در شهر بوستون به فروش خوراکیهایی که به علت انقضای تاریخ مصرف از فروشگاهها جمع آوری شدهاند، اقدام خواهد کرد. این در حالی است که در آمریکا سالانه ۴۰ درصد از مواد خوراکی بدون این که فاسد شده باشند به علت سر رسیدن تاریخ انقضای درج شده بر روی بستهبندی آنها سر از سطلهای زباله درمیآورند.
بنا بر اعلام شورای دفاع از منابع طبیعی در آمریکا بیشتر این مواد خوراکی در حالی دور ریخته میشوند که هنوز قابل مصرف هستند.
دانا گاندرس، از محققان این شورا، میگوید: در بیشتر موارد، تاریخ انقضای مندرج بر روی بستهبندی مواد خوراکی بیانگر زمانی است که این مواد تغییر مزه میدهند و این به معنی فاسد شدن نیست.
سؤالی که پیش میآید این است که کدام یک از مواد خوراکی تاریخ مصرف گذشته قابل مصرف هستند؟
ماست:
گاندرس می گوید: ماست یکی از این خوراکیها است كه به راحتی تا شش هفته قابل نگهداری است. به گفته گاندرس، او گاهی مجبور میشود برای خوردن ماست کپک روی آن را جمع کند.
گاندرس گفت: من گاهی ماستام را ماهها پس از سر رسیدن تاریخ مصرفش خورده ام و هیچ گاه مشکلی نداشتهام.
چیپس ذرت:
گاندرس میگوید: مصرف چیپس ذرت یک ماه پس از انقضای تاریخ مصرف آن مضر نیست، هر چند که ممکن است در این مدت بوی ماندگی به خود گرفته باشد. توصیه او این است که کمی روغن بر روی چیپسهای مانده شده بریزید و آن را در فر قرار دهید.
شکلات:
به گفته دانا گاندرس: نگهداری شکلات برای مدتهای طولانی امکانپذیر است.
او میگوید: گاهی ممکن است بر روی سطح شکلات لایه سفیدرنگی شکل بگیرد که به آن "َشکوفه کردن" میگویند. علت ایجاد این لایه، مهاجرت مولکولهای بلوری شده چربی به سطح شکلات پس از گرم شدن آن است. به گفته او، شکوفه شکلات را نباید با کپک اشتباه گرفت و مصرف آن بدون اشکال است.
تخم مرغ:
گاندرس همچنين میگوید: مردم گاهی زودتر از زمانی که تخم مرغ فاسد میشود آن را دور میریزند. به گفته او: میتوان تخم مرغ را به راحتی به مدت سه تا پنج هفته نگهداری کرد.
با این حال، به گفته تد لابوزا، استاد علوم غذایی در دانشگاه مینهسوتا، بهتر است تخم مرغ در دمای کمتر از پنج درجه سانتیگراد نگهداری شود تا از احتمال رشد باکتری سالمونلا در آن جلوگیری شود.
شیر:
به گفته لابوزا: مزه و بوی شیر پیش از فاسد شدن آن تغییر میکند. به گفته او، بهتر است شیر در محفظه در بسته و در دمای کمتر از ۲ درجه سانتیگراد در درون یخچال نگهداری شود تا میکروبها آن را فاسد نکنند.