شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۴۸۳۰
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۷
موضوع نامه مشترک به رییس جمهور چه بود؟
اعلام نام اهواز به عنوان آلوده ترین شهر جهان توسط سازمان بهداشت جهانی به دلیل آلودگی هوا و گردوغبار و تشدید بیماری تنفسی
بدنبال سفر یکروزه دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست به استان خوزستان در تاریخ ششم آبانماه سال جاری گزارشی مکتوب با امضای مشترک وی و دکتر عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان با عنوان عناوین بحران و مسائل جدی تهدیدکننده محیط زیست استان خوزستان  و راهکارهای آن به دکتر روحانی رییس جمهور ارائه شد. متن نامه مذکور بدین شرح است :
جناب آقای دکتر روحانی رییس محترم جمهوری اسلامی ایران: سلام علیکم. با احترام پیرو بازدید از استان خوزستان در تاریخ 1392/08/06 توسط اینجانبان و گروهی از کارشناسان محیط زیست، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی، عناوین بحران و مسائل جدی تهدید کننده محیط زیست استان را به استحضار می رساند. 
1. اعلام نام اهواز به عنوان آلوده ترین شهر جهان توسط سازمان بهداشت جهانی به دلیل آلودگی هوا و گردوغبار و تشدید بیماری تنفسی در سطح استان

2. شور شدن آب سد گتوند و تبدیل آن به یکی ازکانون های بحران کشاورزی و آب شرب منطقه و نشت طبیعی ترکیبات نفتی به مخزن سد

3. کاهش آورد رودخانه کارون و مساله انتقال آب بین حوزه ای از سرشاخه های کارون و دز

4. ورود فاضلاب ها و پسآب ها به رودخانه کارون

5. خشک شدن بخشی ازتالاب هورالعظیم در اثر فعالیت های نفتی و پیامد آن تشدید پدیده گرد و غبار

6. فرسودگی گسترده خطوط لوله نفت و گاز و وقوع حوادث نفتی مکرر توام با آلودگی های گسترده زیست محیطی

7. مشکلات بوجودآمده در اثر پسآب های کشت و صنعت نیشکر ، پیدایش دریاچه های آلوده و شور، به خطر افتادن سلامت مردم منطقه، مشکلات مرزی و بین المللی و خطر بالقوه تخلیه این پسآب ها به رودخانه کارون

8. معضل پسماندهای شهری به لحاظ مشکلات در جمع آوری و امحاء آن.  با عنایت به اینکه برخوردبا بحران ها و مسائل استان خوزستان و جلوگیری از تشدید آن در گرو راهبری مدبرانه حضرتعالی و هیات محترم وزیران است، استدعا دارد دستور فرمایند با قید فوریت، نسبت به تعیین وقت جهت رسیدگی ویژه به مسایل این استان با حضور سازمان محیط زیست و استاندار خوزستان در دستور کار هیات وزیران قرار گیرد. به پیوست پیشنهاد مصوبه مسائل اساسی زیست محیطی استان و راهکارهای حل آن تقدیم می گردد. 

انتقال آب کارون باید متوقف گردد 
1.با توجه به افزایش شوری و کاهش کیفیت آب رودخانه کارون طی سال های اخیر، که با آبگیری سد گتوند علیا در سال 1389 روند رو به تزایدی داشته است، وزارت نیرو مکلف است نسبت به بررسی همه جانبه موضوع و ارائه راهکار اساسی و قطعی از جمله طرح عملیات اجرایی انتقال آب های شور مخزن سدگتوندعلیا و برگرداندن وضعیت خروجی سد به شرایط نرمال (قبل از آبگیری) همچنین وزارت نفت در خصوص مهار و کنترل نشت مواد نفتی به دریاچه سد در اسرع وقت اقدام نمایند.

2.با توجه به مشکلات ناشی از تخلیه زه آب در غرب رودخانه کارون از شمال اهواز به سمت غرب جاده اهواز-خرمشهر و بروز مشکلات بین المللی و ملی و همچنین خطر ورود زهاب های شور به رودخانه کارون، مصوبه شورای امنیت ملی ، وزراتخانه های نیرو، نفت و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مکلفند نسبت به آغاز عملیات اجرایی جهت بهره گیری از زهآب های مربوطه از طریق احداث صنایع جانبی و کشت گیاهان سازگار و افزایش راندمان آبیاری اقدام نمایند. بدیهی است انتقال پسآب باقیمانده  پس از اقدامات اصلاحی و بهبود کیفیت زهآب با نظر سازمان محیط زیست کشور به خورهای جنوبی و یا بخش های جنوبی تالاب شادگان قابل بررسی خواهد بود.

3.در پی مشکلات عدیده زیست محیطی و پیامدهای اجتماعی ناشی از انتقال آب بین حوضه ای در حوضه آبریز رودخانه کارون ، وزارت نیرو مکلف است با تشکیل کارگروه ویژه متشکل از متخصصین و صاحبنظران آب استان و کشور، نسبت به بازنگری طرح های مذکور جهت تامین حقآبه لازم و دائم برای کارون اقدام و نتایج کارشناسی دقیق تا پایان سال 1392 اعلام نمایدو کلیه طرح های مطالعاتی و اجرایی تا تصمیم نهایی این کمیته باید متوقف گردد.

4.با توجه به ورود فاضلاب های شهری به رودخانه کارون در محدوده شهر اهواز و آلودگی شدید منابع آب همچنین 75 درد پیشرفت فیزیکی تصفیه خانه شرق اهواز، وزارت نیرو مکلف است نسبت به تکمیل ، راه اندزای و بهره برداری از پروژه تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز (که 75درصد پیشرفت فیزیکی داشته) تا پایان سال 1392 اقدام نماید.

5.با عنایت به پیامدهای منفی و تشدید پدیده  ریزگردها ناشی از ممانعت وزارت نفت در تامین نیاز آبی تالاب هورالعظیم به منظور انجام فعالیت های نفتی، وزارت نفت مکلف است نسبت به رفع ممانعت رهاسازی آب در حوضچه های شماره 3 ، 4 ، 5 تالاب هورالعظیم و انجام تعهدات زیست محیطی در این زمینه تا پایان سال 1392 اقدام نماید.

6.با توجه به وقوع پدیده گردوغبار در گستره کشور که درصد عمده آن از کشورهای همسایه منشا می گیرد و بروز پیامدهای منفی بهداشتی، اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی وزارت نفت، وزرات امورخارجه و سازمان محیط زیست کشور با تمهیدات لازم نسبت به پیگیری حل معضل ریزگردها از طریق رایزنی باکشورهای مرتبط اقدام نمایند.

7.با توجه به تعیین کلانشهر اهواز به عنوان آلوده ترین شهر جهان توسط سازمان بهداشت جهانی و وقوع مکرر پدیده گردوغباردر استان خوزستان از یک سو و انتشار گسترده آلاینده های هوا ناشی از سوزندان میلیون ها متر معکب گاز همراه  نفت در استان در نتیجه فعالیت های نفتی ، سازمان جنگل ها و مراتع کشور و وزارت نفت مکلفند نسبت به آغاز عملیات ایجاد پوشش گیاهی و مهارعرصه ها و کانون انتشار گردوغبارو توسعه کمربندی فضای سبز شهرها اقدام نماید.ضمنا با توجه به برخوداری نیروگاه رایمن از سیستم دوگانه سوز و آلودگی شدید هوای شهر اهواز ،وزارت نفت سوخت گاز طبیعی نیروگاه رامین در تمام فصول سال را تامین نمایند.

8.با توجه به انتشار گسترده آلاینده های خاص و خطرناک توسط پتروشیمی منطقه ویژه در محدوده شهرستان ماهشهر و آلودگی خوریات منطقه ، وزارت نفت مکلف است نسبت به ساماندهی و مدیریت فاضلاب های صنعتی و آلودگی هوای ناشی از فعالیت آنها مطابق با استانداردهای زیست محیطی طی یک برنامه زمان بندی با قید فوریت اقدام نماید.

9.با توجه به گستردگی انواع فعالیت های صنعتی، کشاورزی و بروز انواع آلایندهای آب ، خاک، هوا ،معاونت برنامه رزی و نظرات راهبردی نسبت به تجهیز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به شبکه پایش و کنترل آلودگی ها و پژوهش های زیست محیطی،سالیانه 10 میلیارد ریال از محل اعتبارات مدیریت بحران با قید فوریت اختصاص یابد.

10.باتوجه به خسارت وارده به منابع آب و خاک استان ناشی از شکستگی های مکرر خطوط انتقال نفت فراورده های نفتی و گاز به دلیل فرسودگی (قدمت بیش از 40 سال) وزارت نفت مکلف است نسبت به آغاز عملیات اجرایی تعویض خطوط لوله فرسوده نفت و گاز با قید فوریت شروع در سال جاری و با تکمیل آن طی یک برنامه زمان بندی 4 ساله اقدام نماید.

11.با توجه به پیشرفت بیش از 90ردصد ی طرح جمع اوری و شیرین سازی گازهای همراه نفت (آماک) و انجام هزینه سنگین طرح ، وزارت نفت مکلف است نسبت به بهره برداری کامل از طرح و جلوگیری از سوزاندن میلیون ها متر معکب گاز با ارزش ترش در سطح استان خوزستان و جلوگیری از آلودگی های گسترده زیست محیطی تا پایان سال 1392 اقدام نماید.

12.با توجه به مشکلات ناشی از عدم دفن اصولی پسماندهای شهری و سوزاندن پسماندها و ایجاد الودگی هوا در استان خوزستان ، وزارت کشور مکلف است نسبت به ساماندهی و مدیریت  پسماندهای شهری مطابق با ضوابط و استانداردهای زیست محیطی اقدام نماید.

13.با توجه به گستردگی فعالیت های شیلاتی و ورود گسترده پساب های شور و آلوده پرورش ماهی به رودخانه های کارون و دز ، جهاد کشاورزی موطف است نسبت به مدیریت پساب های فوق مطابق با استانداردهای زیست محیط با قید فوریت اقدام نماید.

14.با توجه به اینکه استان خوزستان موضوعات زیست محیطی متعدد و متنوع در حوزه تالاب ها، خوریات و سواحل خلیج فارس، مدیریت حیات وحش و شکار و صید ، میادین نفتی در حوضه های آبریز ، آلودگی صنایع بزرگ، مصرف گسترده کود و سموم کشاورزی ، مدیریت جنگل های زاگرس وجود دارد ضروری است این کمیته نسبت به پیگیری موضوعات اقدام نماید.

15.با توجه به شیوع بیماری خطرناک و آفت گونه ناشی از طغیان مگس میاز و مرگ ومیر تعداد زیادی از گونه در خطر انقراض گوزن زرد در استان خوزستان ، مبلغ 30 میلیارد ریال از محل اعتبارات مدیریت بحران کشور جهت مقابله با بیماری و مدیریت سایت های تکثیر و نگهداری احیا زیستگاه ها به اداره کل محیط زیست استان خوزستان تخصیص یابد.

16.با عنایت به ماده 123 برنامه پنجم و تبصره یک ماده 38 قاون مالیات بر ازش افزوده، وزارت نفت مکلف است در خصوص پرداخت یک درصد از فروش نفت تحت عنوان عوارض آلایندگی ناشی از فعالیت توام با آلودگی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت های تابعه آن و همچنین پتروشیمی های مستقر در منطقه ویژه ماهشهر به اداره کل مالیاتی استان جهت اجرای پروژه های زیست محیطی و توسعه کمربند سبز شهرداری ها و دهیاری ها (با کسب نظر و تایید اداره کل محیط زست استان خوزستان) اقدام نمایند.
 
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
انتشار یافته: ۵
comment
comment
فرهاد
|
United States
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
comment
1
4
comment سر کارین همگی. این نامه یکهفته بعد از سفر ابتکار به رییس جمهور نوشته شد که ابتکار همانزمان در صفحه فیسبوکش و سایت سازمان محیط زیست لن را منتشر کرد.
انتشار دوباره این نامه فقط برای آرام کردن فضا برای نهایی شدن انتقال آب کارون است.
خانم ابتکار در دومین جلسه شورای عالی آب که یکماه پس از این نامه تشکیل شد با انتقال آب کارون موافقت کرده و دولت هم برای آن ردیف بودجه گذاشته است.
comment
خوزستانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
comment
0
4
comment بطری های آب معدنی جلوی معاون رییس جمهور و مقتدایی خیلی حرف برای گفتن دارند. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل و در ادبیات و حکمت عرب است که : العاقل یکفی بالاشاره
comment
دوستدار محیط زیست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
comment
0
5
comment خانم ابتکار بیشتر باید به خوزستان سرکشی کند و باید به مسائل محیط زیستی خوزستان احاطه داشته و به مرکز منتقل نماید. خوزستان در آستانه فاجعه محیط زیستی است
comment
ناشناس
|
United States
|
۰۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
comment
0
0
comment این نامه مربوط به 14 آبانماهه نا الان.
comment
احسان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
comment
0
0
comment بنظر میاد سرکارعلیه جدیدا متولی محیط زیست شده یا شاهنامه را خیلی وقت مطالعه نفرمودن، که میگه: نوشابه بعد از مرگ سهراب.ولی ما بخدای والامرتبه امیدواریم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار