معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: با وجود اینکه خوزستان بهترین نوع سبزی کشور را تولید میکند، مصرف میوه و سبزی در بین خانوارهای خوزستانی کمتر از متوسط کشوری است و 20 درصد خوزستانیها میوه و سبزی مصرف نمیکنند.
پژمان بختیارینیا اظهار كرد: با ابتکار وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و در راستای آموزشهای تغذیهای مناسب و اصلاح سبک مصرف مواد غذایی از 14 تا 20 دی ماه به عنوان هفته بسیج آموزش همگانی تغذیه اعلام شده است.
وی ادامه داد: در بحث تغذیه و آموزشهای مربوط به آن، دسترسی غذایی، توان خرید و سلامت مواد غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سلامت مواد غذایی یعنی این مواد آلوده نبوده و دارای ترکیبات سالم باشند.
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان از اجرای مطالعه تغذیهای در سطح استان خوزستان خبر داد و گفت: طبق یک بررسی صورت گرفته در سطح استان، 57 درصد مردم استان بیش از حد نیاز بدن کالری دریافت میکنند که این مساله نشاندهنده دسترسی خوب مردم به مواد غذایی است، اما کمبود املاح و ویتامینها در بدن، نشان از این مساله دارد که غذای مصرفی غذای خوبی نیست و نیازهای لازم و ضروری بدن را تامین نمیکند.
وی افزود: براساس این تحقیق، مصرف میوه و سبزی که از نیازهای اساسی بدن است، در استان کمتر از حد استاندارد و متوسط کشوری است و 20 درصد افراد مورد مطالعه، اصلا میوه وسبزی مصرف نمیکنند و این در حالی است که خوزستان بهترین نوع سبزی کشور را تولید میکند.
بختیارینیا عنوان کرد : بیش از 60 درصد افراد 35 تا 64 ساله خوزستاني دارای اضافه وزن و یا چاقی هستند که این مساله موجب میشود این افراد در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و فشارخون قرار گیرند که باید عوامل خطرساز و تهدیدکننده سلامتی را از بین برد و یا میزان آنها را کم کرد.