امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نزاع سیاسی در اوضاع کنونی کشور به مصلحت نیست و افرادی که چنین کارهایی را انجام میدهند، مصلحت کشور را در نظر نمیگیرند.
محسن رضایی بعد از ظهر امروز در جمع اساتید بسیجی دانشگاه اصفهان اظهار داشت: باید امور کشور را به دست افراد کاردان واگذار کرد؛ برای نمونه، اگر عرصه اقتصادی، امور و اختصاص بودجه را به افراد کارشناس دهیم، شاهد وضعیت خوبی هستیم.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور افزود: در اقتصاد کشور ما دو مشکل داریم که یکی از این مشکلات کلی و تاریخی و مشکل دیگر، در مسائل جاری و مدیریت و همچنین بوروکراسی کشور است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: سیستم بوروکراسی کشور، بزرگترین مانع برای پیشرفت است و جهل و فساد در سیستم، اجازه نمیدهد تا سرانجام منابع درست اختصاص یابد.
* مشکلات تاریخی در اقتصاد کشور لانه کرده است
وی ادامه داد: حال اگر نظام اداری، سنتی و پادگانی در کشور همراه با فساد باشد، نمیتوان از نخبگان استفاده کرد و افزون بر آن در اقتصاد کشور برخی مشکلات تاریخی نیز هست که در اقتصاد کشور لانه کردهاند.
رضایی یکی دیگر از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را در مدیریت جاری کشور دانست و تصریح کرد: در این عرصه، باید کار را به دست افراد کاردان واگذار کنیم و برای اداره کشور از افراد کارشناس استفاده شود.
* نزاع سیاسی در کشور مصلحت نیست
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: نزاع سیاسی در اوضاع کنونی کشور به مصلحت نیست و افرادی که چنین کارهایی را انجام میدهند، مصلحت کشور را در نظر نمیگیرند؛ در واقع آنان آگاهی لازم در این عرصه را ندارند.
وی با اشاره به تحریمهای اقتصادی اظهار داشت: نزاع سیاسی در چنین شرایطی که کشور دچار تحریم اقتصادی شده، درست نیست، چرا که افرادی ما را تحریم کردهاند که قطب اقتصاد جهان در دست آنهاست.
* نزاعهای سیاسی ظلم به مردم و نظام است
رضایی در ادامه گفت: با توجه به فشارهایی که بر زندگی مردم وارد میشود، باید همه دست در دست هم دهیم تا این فشارها کم شود؛ این نزاعها در شرایط موجود، ظلم به کشور و مردم است.
وی تصریح کرد: امسال پیشبینی میشود، فضا در کشور بهتر شود و در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز رئیس جمهور شرکت داشته و گمان میکنم امسال ـ که سال تولید ملی است ـ سال وحدت هم باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل هستهای ایران اشاره کرد و گفت: در سطح دیپلماسی، نقاط روشنی میبینیم و به کنفرانس بغداد نیز امید فراوانی است، چراکه اکنون راه جدیدی آغاز شده و اگر این رخداد روی دهد، آرامش به اقتصاد ایران بازمیگردد و بهتر میتوان از شرایط اقتصادی بهره برد.
* سبک مدیریتی در کشور، نیازمند تغییر است
وی در ادامه افزود: ما نیازمند تغییر در سبک مدیریتی هستیم و افزون بر آن، باید مدیرانی توانا در کشور باشند تا مشکلات اجرایی نیز برطرف شود.
رضایی مسأله نظارت را با اهمیت خواند و تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی که در سیستم بانکی، شاهد اختلاس سه هزار میلیارد تومانی هستیم، نظارت نکردن بر مدیریت و اجرا در کشور است.
* دولت حلقه وصل صنعت و دانشگاه باشد
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت بالای دانشگاهها اظهار داشت: دانشگاهها دارای ظرفیت هستند و باید در این عرصه از شیوههای جهان استفاده کرد و در واقع، همین پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد که اکنون در ایران نیز راهاندازی شده، برای پیشرفت مورد نیاز است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید صنعت را به دانشگاه نزدیک کرد و این امر نیازمند یک نیروی سوم است که این نیروی سوم، میتواند دولت باشد و دولت در این عرصه باید به عنوان نیروی سوم وقت بگذارد.
وی اشاره به نامگذاری سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: آقای احمدینژاد در سفرهای استانی باید وقت گذاشته و صنعت را به دانشگاهها ارتباط دهد و ارتباط وزرا نیز با دانشگاه و صنعت بیشتر شود.
رضایی با اشاره به اینکه در دولتهای پیشین نیز شاهد مشکل بودهایم، اظهار داشت: مسئولان باید همواره در صحنه باشند و وزرا نیز همیشه در میدان کار وارد شوند. همچنین باید سبک مدیریت پشت میزنشینی تغییر کند، چراکه این مدل پاسخ نمیدهد و در واقع یکی از رموز موفقیت ژاپن، مدیریت آن است.
وی یادآور شد: در دوران جنگ، این سبک مدیریت در نهادهای انقلاب خوب بود، ولی در دهههای دوم و سوم، سبک مدیریت پیش از انقلاب، دوباره اجرا و این موضوع حتی به نهادهای انقلاب هم وارد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره بیثباتی بازار ارز اظهار داشت: بازار ارز مثل همه بازارها، دچار سفتهبازی است و همیشه در بازارهای ایران، ما شاهد یک سفتهبازی بودهایم که البته در شرایط بحرانی این سفتهبازی بیشتر عمل میکند.
وی با اشاره به وجود تحریمها ادامه داد: تحریمها همیشه بوده، ولی مدیریت آن با ماست؛ بنابراین، میتوان با مدیریت درست، اثر تحریمها را کاهش داد و از سوی دیگر با بیتدبیری اثرات آن را افزایش داد.