اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۱۲۱۲
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۸
با حضور معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور:
معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بیشترین چالش در صنعت آب کشور از بابت خشکسالی و کمبود منابع آب است که از یک دهه گذشته به دلیل افت شدید آبهای زیرزمینی و کاهش آورد منابع آبی که در بلند مدت از طریق سدها برنامه ریزی شده بود علاوه بر آب بخش کشاورزی و صنعت تاثیر بسیاری روی آب آشامیدنی داشته و کیفیت آن را به خطر انداخته است.
 معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: سال 93 از بدترین سال های صنعت آب و فاضلاب روستایی بوده و این صنعت با چالش های اساسی مواجه است.

به گزارش ایرنا 'شاهین پاکرو' روز سه شنبه در آیین معارفه مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان افزود: مجموع کمکهای انجام شده به شرکت های آبفا در سال جاری یک هزار و 300میلیارد ریال بود که خوزستان با یکصد میلیارد ریال بیشترین سهم را داشته اما این ارقام در مقایسه با چهار هزار میلیارد ریال زیان سالانه کمتر از 30درصد را شامل می شود.

وی از پیش بینی احداث یک هزار و 200مجتمع آبرسانی روستایی در کشور با سرمایه گذاری 60هزار میلیارد ریال خبر داد و گفت: مطالعات این طرحها انجام شده و در دست اجرا قرار دارد اما با وجود کمک 10هزار میلیارد ریالی از محل درآمد مازاد نفت، به دلیل اختصاص سالانه کمتر از سه هزار میلیارد ریال به این بخش و با توجه به تهدیدهای موجود در زمینه کمبود آب چنین وضعیتی نمی تواند پایداری ایجاد کند.

پاکرو ادامه داد: با این اعتبارات در صورتی که تورمی نباشد با توجه به این که قیمت اقلام نسبت به یک دهه گذشته سه برابر شده احداث مجتمع ها 15سال زمان می برد.

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بیشترین چالش در صنعت آب کشور از بابت خشکسالی و کمبود منابع آب است که از یک دهه گذشته به دلیل افت شدید آبهای زیرزمینی و کاهش آورد منابع آبی که در بلند مدت از طریق سدها برنامه ریزی شده بود علاوه بر آب بخش کشاورزی و صنعت تاثیر بسیاری روی آب آشامیدنی داشته و کیفیت آن را به خطر انداخته است.

وی اظهار کرد: شرکت مهندسی آب و فاضلاب روستایی با 50هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در مناطق روستایی و 200هزار میلیارد ریال در حوزه شهری اهتمام دارد میزان جمعیت بهره مند از آب را به حد مطلوب برساند.

پاکرو بیشترین معضل از بابت خشکسالی را به دلیل کمبود باران دانست و گفت: کمبود اعتبارات هم ملموس بوده و این ناشی از مسایل تحریم است که به ناحق و یک طرفه بر کشور تحمیل شد و پروژه های عمرانی را متاثر از خود کرد که به کندی به بهره برداری می رسند.

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به گذشت 15سال از زمان تاسیس شرکت های آب و فاضلاب و واگذاری اختیارات ماده 108به این شرکت ها گفت: با این وجود هنوز در زمینه ایجاد زیرساخت های شبکه آب و فاضلاب به پایداری نرسیده ایم.

پاکرو گفت: دولت کمک های گسترده ای را شروع کرده اما عقب افتادگی ها در صنعت آب و فاضلاب بسیار زیاد است و با وجود افزایش 20درصدی نرخ آب بها سهم آن در سبد خانوارها صفر است.

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: اقتصاد آب در کشور هنوز در جایگاه ذاتی خود قرار ندارد و این مساله دامنگیر شرکت های آب و فاضلاب شده است.

وی افزود: بیشترین دغدغه ها در اقتصاد آب است؛ با وجود سرمایه گذاری ها در صنعت آب کشور از محل تملک دارایی ها، اعتبارات وامی، بانک جهانی و اکو، این ها کمتر از 50درصد اعتبارات مورد نیاز این صنعت را شامل می شود.

وی افزود: با این حجم سرمایه گذاری ها و کمک های دولت هنوز پروژه ها بهره برداری مناسبی نشده است.

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور متوسط قیمت تمام شده هر متر مکعب آب در مناطق شهری را سه هزار و 300 ریال و در مناطق روستایی حدود یک هزار ریال اعلام کرد.

پاکرو افزود: احداث 44مجتمع آبرسانی روستایی در خوزستان تعریف شده و اعتبارات خوبی در این زمینه از منابع خشکسالی، ماده 180، تبصره 2 و تبصره 9 اختصاص یافته و هم اینک 84درصد جمعیت روستایی این استان از آب بهداشتی بهره مندند اما به نسبت امکانات موجود کافی نیست.

بیشتر روستاهای خوزستان با مشکل کمی و کیفی آب آشامیدنی مواجه اند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: بسیاری از روستاهای این استان در ارتباط با کمبود آب و موضوع های کیفی تامین آب آشامیدنی با مشکل مواجهند.

'احمد سیاحی' روز سه شنبه در آیین معارفه مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان تاکید کرد: شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برنامه خاصی نسبت به تامین آب مطلوب شهرها و روستاهای خوزستان داشته باشد و بر مبنای آن حرکت کند.

وی افزود: مقوله آب در خوزستان از مقوله های جدی و اساسی بوده و در کنار بحث راه و عمران شهری مساله آب و فاضلاب روستایی و شهری از چالش های جدی استان است.

سیاحی با اشاره به اهمیت مساله آب در خوزستان توضیح داد: شرایط جوی خوزستان با دیگر نقاط کشور متفاوت بوده و بر خلاف این نقاط تا 80درصد آب مورد نیاز شهرها و روستاهای استان از منابع آب های سطحی تامین می شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان افزود: به همین جهت هزینه استحصال آب نسبت به هزینه تامین آب از منابع زیرزمینی بالا بوده و خطوط انتقال آب با طول یک هزار و 300کیلومتر طولانی است.

وی گفت: 76تصفیه خانه آب کار تصفیه آب در شهرها و روستاها را انجام می دهند میزان تلفات آب در خطوط و شبکه ها بالاست؛ شبکه های آب شهری و روستایی هم شبکه هایی نیستند که بتوانند آب استحصال شده از هر متر مکعب 10هزار ریال را به مشترک برسانند.

سیاحی با بالا خواندن سرانه مصرف آب در خوزستان اظهار کرد: شبکه آب و فاضلاب شهری و روستایی استان توسعه نیافته و هزینه انجام عملیات ها بسیار زیاد است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: مشکلات کمی و کیفی آب در خوزستان در حالی است که پنج رودخانه در این استان جاری بوده و زمانی یک سوم آبهای سطحی کشور در آن جریان داشت.

وی با اشاره به طرح آبرسانی غدیر گفت: این طرح تنها برای آبرسانی به مناطق شهری نیست؛ در کنار مشکلات اعتباری این طرح که کند پیش می رود، طرح انتقال آب از سد کوثر به مناطق جنوب شرقی استان و آبرسانی به شمال شرق از ایذه تا باغملک، میداوود و رامهرمز اجرا نشده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: تحمل مردم و مسولان استان سرآمده است؛ اگر چه استان های دیگر هم با کمبود آب مواجه اند اما در خوزستان به دلیل نبود آب مردم در رنجند و این مناسب نظام نیست.

سیاحی افزود: به رفع مشکلات آب و فاضلاب خوزستان باید به عنوان اولویت نخست پرداخته شود.

وی تاکید کرد: به دلیل چنین مشکلاتی نگرانی جدی از بابت برداشت آب از سرشاخه های کارون وجود دارد که پایین آمدن کیفیت آب را به دنبال خواهد داشت.

سیاحی در عین حال گفت: به دلیل عدم شفافیت در قضیه آب و سیاست گذاری ها با معضل جدی مواجهیم به طوریکه اعتبارات موجود کفاف هزنیه ها و تامین نیازهای موجود در بخش آب و فاضلاب خوزستان را نمی کند.

سیاحی گفت: به دنبال تحقق طرح 800هزار هکتاری اراضی کشاورزی خوزستان بر مبنای عنایت ویژه مقام معظم رهبری و قول رییس جمهوری امید است وزارت نیرو آب مورد نیاز این طرح را اختصاص دهد.

وی پیشرفت پروژه های آب و فاضلاب روستایی را نامناسب خواند و افزود: به دنبال به سرانجام رساندن پروژه های نیمه تمام هستیم.

سیاحی همچنین با اشاره به مشکل اعتبار بویژه اعتبار جاری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان که باعث شده در پرداخت حقوق کارکنان این شرکت تاخیر ایجاد شود گفت: ما شرمنده پرسنل آبفار استان هستیم که سه ماه است حقوق نگرفته اند.

مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان هم گفت: حقوق عقب افتاده کارکنان این شرکت در اولویت است.

'درویشعلی کریمی' افزود: با عنایات رهبر معظم انقلاب چشم انداز خوبی در دولت تدبیر و امید پیش روست و این اطمینان و امید است که آینده پیش رو امیدوار کننده و روشن خواهد بود.

مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان هم گفت: 60درصد روستاهای استان آب بها را پرداخت نمی کنند که این مساله به معظلی جدی تبدیل شده است.

'عبدالعلی خلیف پور' افزود: در زمان حاضر از مجموع چهار هزار و 15روستای با جمعیت بالای 20خانوار با جمعیت یک میلیون و 328هزار نفر دو هزار و 923روستا با جمعیت یک میلیون و 270هزار نفر از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردارند و تنها 138روستای بدون آب داریم.

وی اضافه کرد: درصد بهره مندی روستاهای خوزستان از نعمت آب شرب 88/21درصد بوده که این رقم در کشور 77/2درصد است؛ این در حالی است که رقم بهره مندی در پیش از انقلاب 6/2درصد است.

خلیف پور گفت: 65درصد منابع آب روستایی خوزستان از آبهای سطحی است و مطلوبیت آب روستایی از 83درصد در سال 85 به 85/4درصد در سال جاری رسیده است.

وی اضافه کرد: هزینه واحد کار در تامین آب روستایی در استان نسبت به استانی مانند فارس که جمعیتی همسان خوزستان دارد بالاست.

خلیف پور در عین حال با اشاره به 470واحد تاسیسات آب و فاضلاب روستایی در خوزستان افزود: 76تصفیه خانه در این استان فعالیت دارد و 44پروژه مصوب دیگر در دست اجراست.

وی مجموع حقوق ماهانه یک هزار و 800کارمند شرکت را 30میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: دو ماه است که حقوق این نیروها و پنج ماه مزایای این ها پرداخت نشده است.

وی همچنین گفت: هزینه تولید هر متر مکعب آب برای روستاهای استان 10هزار ریال و قیمت فروش آن یک هزار ریال است؛ در واقع هزار لیتر آب یه قیمت یک هزار ریال در اختیار مردم قرار می گیرد.

خلیف پور از مدیرعامل جدید شرکت خواست پیگیر مسایل اعتباری و حقوق عقب افتاده نیروها باشد.

در این آیین با تقدیر از تلاش های 'عبدالعلی خلیف پور' مدیرعامل قبلی شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان 'درویشعلی کریمی' به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت معرفی شد.



comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
انتشار یافته: ۸
comment
comment
مهندس مهردادفرهادی بابادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
comment
2
5
comment انتصاب شایسته جناب آقای مهندس کریمی به سمت مدیرعامل آبفار راتبریک می گویم وآرزوی موفقیت دارم
comment
یاورغیبی بابادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
comment
2
3
comment انتصاب مهندس کریمی به سمت اداره آبفار خوزستان را تبریک می گویم مهندس کریمی از مدیران باتجربه ولایق خوزستان هستند امیدوارم که موفق باشید
comment
ياوري
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
comment
2
3
comment بسيار عالي بود
متشكر از استاندار بابت اين انتصاب
comment
فواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
comment
1
3
comment مهندس کریمی نمونه بارز یک مدیر مردمی وکارکشته درصنعت آب کشور است
comment
فواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
comment
1
3
comment مهندس کریمی نمونه بارز یک مدیر مردمی وکارکشته درصنعت آب کشور است
comment
حسینی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
comment
2
3
comment سلام احسنت به این اتصاب
درود بر درویشعلی
comment
بسیج اب و برق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
comment
3
3
comment بسمه تعالی
سلام
انتصاب به حق را به خانواده صنعت تبریک عرض کرده و از جناب مقتدایی به سبب این تدبیر تشکر میکنیم
comment
علی مهدی پور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
comment
2
2
comment انتصاب شایسته مهندس کریمی رابه مردم استان تبریک گفته وازجناب مهندس خواهشمندم که ازنیروی جوان وتحصیل کرده حمایت بیشتری کنددرودبرمهندس که همواره حامی جوانان بوده
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار