مدیر کل کتابخانههای عمومی استان خوزستان انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران را به همه مردم کتاب دوست و اهل فرهنگ خوزستان و اهواز تبریک گفت و این افتخار را در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی طلیعهای برای فرهنگسازی بیشتر کتاب و کتابخوانی در استان و اهواز برشمرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید لطفالله سپهر با اشاره به بیانات و دغدغههای مقام معظم رهبری که فرمودند: "وظیفه همه افراد فرهیخته و همه نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت هر چه بیشتر مساله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند و در یک کلام، همه درد آشنایان و دل آگاهان به منظور بسیج همگانی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپاخیزند، تا هنگامه خجسته ای پیش آید که در آن کتاب همه جا برای همه کس و در همه وقت به وفور یافت شود و مطرح باشد و نیز هیچ کس در هیچ جا، هیچ بهانه ای برای کتاب نخواندن نداشته باشد" از اهتمام و تلاش صورت گرفته در خصوص معرفی اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران از همه سازمانهای و افرادی که در این زمنه تلاش کردهاند تقدیر و تشکر کرد.
وی به هدف اولیه طراحان پایتخت کتاب که مشارکت همه سطوح (از شهری تا بینالمللی)، تأثیر بالقوه این برنامهها، دامنه و کیفیت فعالیتها و گسترهای که در آن ناشران، نویسندگان، کتابفروشها و کتابداران درگیر میشوند و سازمانهای غیردولتی هم در آن فعال هستند و هر پروژه که کتاب و کتابخوانی را ارتقا میدهد اشاره کرد و از همه دستگاههای و موسسات، ناشران و علاقهمندان به حوزه کتاب برای اجرای برنامههای پیشبینی شده برای اهواز از جمله ساخت پارک با محوریت کتاب، استفاده از کتاب در طراحی المانهای شهری، راهاندازی ایستگاههای مطالعه، راهاندازی شبکه کتابخوانان و اجرای مسابقات کتابخوانی و... را خواستار شد.
سپهر با اشاره به پتانسیل، کارکرد و نقش موثر کتابخانههای عمومی در ترویج کتاب که رسالت ذاتی کتابخانههای عمومی است به برخی از توانمندیها و پتانسیلهای کتابخانههای عمومی اشاره کرد و گفت: از جمله گستردگی وسیع کتابخانه عمومی استان میتوان به بیش از 220 باب کتابخانه عمومی و 195 هزار نفر عضو، توانایی برگزاری انواع برنامههای فرهنگی کتاب محور از جمله نمایشگاه کتاب، مسابقات کتابخوانی، نقد و بررسی کتاب، معرفی کتاب، گروههای مطالعاتی و... اشاره کرد.
وی گفت: توانایی برگزاری نشستهای علمی و تخصصی با موضوع کتاب و کتابخوانی و در اختیار داشتن بزرگترین شبکه اجتماعی کتابخوانی و عضویت نزدیک به 30 هزار نفر از مردم استان خوزستان در این شبکه و اجرای طرح ایستگاههای مطالعه در سطح استان به گونهای که در حال حاضر 34 ایستگاه مطالعه در محلهای پرتردد استان نصب و در حال ارایه خدمات کتاب و کتابخوانی است از دیگر خدماتی است که کتابخانههای عمومی به مردم استان ارایه میکنند.
سپهر تبدیل این ظرفیتها به فرصت را منوط به همکاری و همیاری همه مسؤولان و دستگاهها با کتابخانههای عمومی دانست و ضمن تقدیر از استاندار و رییس انجمن کتابخانههای عمومی استان و شهردار اهواز و نگاه مثبت آنها به مقوله کتاب خواستار حمایتهای بیشتر مسؤولان از کتابخانههای عمومی شهر اهواز شد.