اولین همایش خانوادگی گرجی های خوزستان(خاندان باراتاشویلی) و دومین همایش مربوط به تاریخ پیدایش گرجی ها در خوزستان روز پنج شنبه 12/06/1394 ساعت 21 الی 23 در تالار آئینه شهر اهواز با حضور جمعی از اعضای خاندان گرجی تبار باراتاشویلی و نمایندگان محترم اداره اماکن اهواز با مجوز اداره ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار گردید.
در این همایش جناب آقای مهندس محمد هلاکوئی شهردار سابق شهر های خرمشهر و دزفول که خود از خاندان گرجی تبار باراتاشویلی هستتند حضور داشتند.
این همایش ابتدا با تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید توسط یکی از قاریان خاندان باراتاشویلی و سپس پخش سرود ملی جمهوری اسلامی و قیام حاضرین در سالن به احترام این سرود ارزشمند آغاز شد.
پس از آن مجری همایش ضمن خوش آمد گوئی به حاضرین توضیحاتی در خصوص برنامه پیش رو ارائه داد.
در ادامه جناب آقای سعید قزلباشان یکی از اعضای گروه تحقیقات میدانی خاندان باراتاشویلی گزارشی از 27 هزار کیلومتر سفر های جاده ای و بیابانی خود و برادرش(امین قزلباشان) در راستای کشف تاریخ گرجی های خوزستان طی چهار سال گذشته را ارائه و با تشریح یکی از خاطرات این سفر های خطر آفرین در بیابان های اطراف شوشتر مطالب خود را پایان داد.
سخنران بعدی این همایش جناب آقای رضا خضریان از نوادگان مرحوم استاد آقاکوچک خضریان (نسب شناس توانا و بومی دزفول) بودند که پیرامون شخصیت مرحوم استاد آقاکوچک خضریان و فعالیت های علمی ایشان توضیحاتی ارائه دادند. ایشان اشاره داشتند که قسمتی از تاریخ مکتوب خاندان باراتاشویلی محصول زحمات این استاد بزرگوار بوده که خود از نوادگان مهرعلی خان باراتاشویلی بوده است.
در دنباله سرکار خانم فردوس فردآقائی دختر مرحوم استاد هیبت ا... فردآقائی ایراد سخنرانی نمودند. ایشان در سخنانشان پیرامون مرحوم استاد آقائی توضیحاتی دادند که بسیار مورد توجه حاضرین قرار گرفت. وی در معارفه خود اشاره کرد که تحصیلات فوق لیسانس مدیریت برنامه ریزی شهری داشته و همسر استاد دکتر مسعود مرادی (دکترای تاریخ از فرانسه) در دانشگاه زاهدان هستند. دست نوشته های مرحوم استاد هیبت ا... فردآقائی با بیش از 20 سال پژوهش در خصوص تاریخ گرجی های خوزستان از جمله منابع کم نظیر و ارزشمند تاریخ محلی خوزستان بشمار می روند که نزد خاندان گرجی تبار باراتاشویلی نگهداری می شوند.
آخرین سخنران این همایش جناب آقای امین قزلباشان (اولین پژوهشگر تاریخ خاندان باراتاشویلی در ایران) بودند که ابتدا حضور ایرانیان گرجی تبار را در سالن همایش خوش آمد گفته و سپس با ارائه گزارشی مختصر در خصوص پژوهش ها و نشر کتب و مقالات خود در خصوص تاریخ گرجی های خوزستان مطالب خود را آغاز و سپس با ارائه سخنرانی با روش پاورپوینت تاریخ گرجی های خوزستان و خدمات خاندان باراتاشویلی را ارائه نمودند. وی در انتها با جلسه پرسش و پاسخ نسبت به توضیحاتی به حاضرین به سخنرانی خود پایان داد. از جمله مطالب مورد توجه سخنان ایشان اشاره به تنوع خدمات خاندان گرجی تبار باراتاشویلی طی یک قرن حکومت در خوزستان عهد صفوی بود که با استفاده از منابع تاریخی این خدمات را در حوزه های سیاسی حکومتی، نظامی، چاپ کتب علمی، هنر خوشنویسی، شعر و ادبیات، آب رسانی، ساخت روستاها، مساجد، حمام و... و از جمله ارتباط تنگاتنگ با روحانیون و دانشمندان بود.
در انتهای این همایش با اهداء تقدیر نامه و تندیس هائی به برخی از نوادگان مرحوم واخوشتی باراتاشویلی (حاکم گرجی تبار شرق خوزستان در عهد صفوی) که در راستای امور فرهنگی و پژوهشی خدماتی کرده بودند این همایش به کار خود پایان داد.
در حاشیه این همایش که بعضا با پخش موسیقی بدون کلام و آرام گرجی همراه بود برخی از خواهران خاندان باراتاشویلی با طبخ غذائی گرجی به نام خاچاپوری و توزیع آن بین حاضرین در سالن نسبت به معرفی فرهنگ آشپزی گرجی به عنوان نمادی از فعالیت های فرهنگی اهتمام ورزیدند.
اشاره می گردد که به دلیل تاخیر در هماهنگ شدن ستاد اجرائی این همایش با عزیزان حوزه رسانه و مطبوعات متاسفانه این عزیزان فرصت انعکاس اخبار این همایش را نیافتند که از این بابت برخی حاضرین به درستی گله داشتند . یکی از همکاران ستاد اجرائی در این خصوص ضمن پوزش از این اتفاق توضیح دادند که این ناهماهنگی محصول کم تجربه بودن در اجرای این گونه همایش ها بوده و ابراز امیدواری کردند که در همایش های آتی این موضوع مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
تبریک میگم به خاندان عزیزم
وممنون از مديريت سايت
ولي اگه ميشد عكسهارو هم بزاريد عالي ميشد
با تشكر....
چرا تصاویری که از همایش برایتان ارسال شده نگذاشتین؟
چرا تصاویری که از همایش برایتان ارسال شده نگذاشتین؟
به خاندان عزیزم تبریک میگم
کاش عکسای همایش را هم میگذاشتید
کاش عکسای همایش را هم اینجا می گذاشتید
Aminghezelbashan@gmail.com
دوست گرامی مسجدسلیمان بعد از کشف نفت و در اواخر قاجار بنا شد
بسیار ممنونم از تذکر بجا و درست شما. اشکال از بنده بود. فرمایش شما صحیح هست بنده جمله قبلی رو با استناد به تاریخ خوزستان اصلاح می کنم:
رامهرمز، بهبهان و بختیاری جزو کهکیلویه بودند.
محمدعلی امام اهوازی،تاریخ خوزستان، تهران، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، 1379، ص 326 پاورقی.
از دقت شما و توجهتون سپاسگزارم.
همایش گرجی های خوزستان یک اتفاق نو پدید بود که شهر اهواز به خود دید و جذابیت خاصی برای همه داشت. اگر تصاویر این همایش نیز به همراه اخبار آن منتشر میشد این خبر دوصدچندان جذابیت پیدا میکرد.
سپاسگذارم
همایش گرجی های خوزستان یک اتفاق نو پدید بود که شهر اهواز به خود دید و جذابیت خاصی برای همه داشت. اگر تصاویر این همایش نیز به همراه اخبار آن منتشر میشد این خبر دوصدچندان جذابیت پیدا میکرد.
سپاسگذارم
زمان خاندان بازي طايفه بازي گذشته بجاي اينكه واخشتو را نماد ملي كنيم كه هر گرجي تبار به افتخار كند در حد پسرخاله يا پسر عمو در آوردن مايه شرمساري و بي تفاوتي ديگران گرجيها راخواهد شد
من که از مطالب شما متوجه نشدم که منظورتون چی بود ولی یک توضیح خدمتتون بدم که هر انسان عاقلی در قرن حاضر میدونه که دوره خاندان بازی و طایفه بازی تموم شده نیازی به تذکر نیست اگرچه تذکر شما رو به دیده منت میپذیرم. اینکه کسی به اجدادش افتخار کنه کار بدی نیست اون هم اجدادی که اگر در زمان خودشون منشا خیر و برکتی هم برای جامعه خودشون باشن. لذا اعتراض شما رو به این موضوع نمیفهمم. این همایش صرفا یادی از گذشتگان خدمتگذار این سرزمین بوده و نه بیشتر. حالا اینکه نوادگان این افراد به عملکرد خوب و شایسته اجدادشون ببالند و ازشون درس بگیرند که راه درست اونها رو دنبال کنند چیزی بدی نیست.
از طرف دیگه چه کسی به شما گفته که قرار هست واخوشتی رو نماد ملی کنیم؟ این مملکت تاریخ داره نماد ملی داره و هر کسی هم در تاریخ سرجای خودش هست نه بیشتر و نه کمتر لذا لطفا با این تصورات به موضوع نگاه نکنین که واخوشتی قرار هست نماد بشه. خیر هرگز چنین نیست . واخوشتی خان خدابیامرز در زمان خودش خدماتی به این مرز و بوم کرد و به رحمت ایزدی پیوست و اکنون هم حتی نمیدونیم مزارش کجاست. لذا لطفا این تصورات رو از خودتون دور کنین. این همایش صرفا به یاد خدمات اونهاست که نوادگانش به یاد اون برای ذکر خیرش برگزار کردند نه بیشتر.
از طرف دیگه همون طور که الله وردی خان ، امام قلی خان و سایر گرجیان دیگه مال همه گرجیان هستند واخوشتی خان هم مال همه گرجیان هست نه صرفا نوادگانش. این تصور نشه که خدای نکرده انحصار طلبی خانوادگی در اون هست. خیر واخوشتی خان یک شخصیت تاریخی بوده که نوادگانش هنوز در قید حیات هستند و از اون یاد می کنند اما کارکتر و شخصیت تاریخی واخوشتی خان و همه خدماتش اگر افتخاری داشته باشه مربوط به همه ایرانیان و همه گرجیان ایران زمین هست. امیدوارم دیگه از این گونه برداشت ها نسبت به کسانی که با هزار سختی سعی در انجام کارهای فرهنگی برای احیای تاریخ این مرز و بوم میکنن نداشته باشین. این ادبیات برداشت شما شایسته انسانهای فهیمی که در این کار فرهنگی واقعا زحمت کشیدند نیست، چه مسئولین محترم و چه سایرین و حتی خود شما دوست عزیزی که اظهار نظر کردین و وقت گذاشتین و این مطالب رو خوندین. به هر صورت تشکر میکنم از اظهار نظر سازنده شما.
ﻫﻤﺎﻳﺶ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺯﻳﺒﺎﻳﻰ ﻭﺑﺎﺷﻜﻮﻫﻰ ﺑﻮﺩ و ﺗﺠﻠﻴﻞ ﻛﻮﺟﻜﻰ ﺍﺯﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪ و ﻣﺎﻧﺪﻛﺎﺭ ﺑﺰﺭﻙ ﺧﺎﻧﺪﺍﻧﻤﺎﻥ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﻭﺍﺧﻮﺷﺘﻰ ﺑﺎﺭﺍﺗﺎﺷﻮﻳﻠﻰ ﻛﻪ ﺩﺭﺗﺎﺭﻳﺦ ﻧﻤﻮﻧﻪﺍﻯ ﺍﺯ ﻋﺪﻝ ﻛﺴﺘﺮﻯو ﺧﺪﻣﺖ ﺭﺳﺎﻧﻰ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ و ﺭﻋﺎﻳﺎ ﺑﻮﺩﻧﺪ و ﺟﺎﻯ ﺑﺴﻰ ﺗﺸﻜﺮ و ﻗﺪﺭﺩﺍﻧﻰ ﺍﺯ ﻣﺴﺆﻟﻴﻦ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻘﺒﺎﻝ و ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﻣﺠﻮﺯ ﺑﺮﻛﺬﺍﺭﻯ ﺭﺍ ﺻﺎﺩﺭ ﻧﻤﻮﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﺍﻧﻬﺎ ﻧﻴﺎﺯﻯ ﺑﻪ ﺑﺎﺳﺦ ﺩﺍﺩﻥ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻓﺮﻫﻨﻚ ﻗﺪﺭﺷﻨﺎﺳﻰ ﺍﺯ ﻛﺬﺷﺘﻜﺎﻥ و ﻓﺮﻫﻴﺨﺘﻜﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﻧﻴﺎﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ نميبينم
اینجانب به عنوان پژوهشگر تاریخ خوزستان-(
استاد دانشگاه پیام نور- و کارشناسی ارشد تاریخ ایران دوره اسلامی از دانشگاه شهید چمران اهواز)- میخواستم یک نکته ای را بیان نمایم
خاندان واخوشتی در دوره قاجاریه و پهلوی هم شناخته شده بوده اند
در کتاب تاریخ پانصد ساله احمد کسروی به خاندان واخوشتی اشاره می شود
اما هرگز به اینکه این خاندان گرجی تبار است اشاره نمی کند زیرا اصلا نمیدانستند که این خاندان همانند خاندان الله وردی خان - در اصفهان و فارس- گرجی تبار اند
اهمیت پژوهش آقای امین قزلباشان در این است که ایشان واخوشتی خان را از نظر سلسه نسب بررسی نموده اند
درضمن کتابی در دست چاپ است که به خاندان واخوشتی باراتاشویلی به صورت مفصل اشاره می نماید در دست چاپ می باشد (سعید مولیانی- امین قزلباشان- مسعود ولی عرب)
جهت مطالعه بیشتر این خاندان - به کتاب مجموعه مقالات 1 ( مسعود ولی عرب-غلامرضا ولی عرب) انتشارات ترآوا -اهواز-چاپ اول 1393 - مقاله گرجی های شوشتر در دوره صفویان مراجعه شود
همچنین در کتاب تاریخ شوشتر از ورود اسلام تا پایان حکومت خاندان سادات مرعشی - (مسعود ولی عرب- علی بحرانی پور) انتشارات ترآوا- اهواز- چاپ اول 1393 -
درباره گرجی های شوشتر و خاندان واخوشتی خان -اشاره های داشته ایم(از صفحه 61 تا 67 )
ایمیل اینجانب :
m.valiarab@yahoo.com
موفق باشيد
موفق باشيد.
كتاب نسب نامه. انتشارات ارمغان تاريخ.
واخوشتی باراتاشویلی یرادر کوچکتر اوتارخان (خاندان ما ) هست.
با اینستای من تماس بگیرید مرسی aras2.m@