مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گمانهزنیهایی در خصوص علت بروز مشکلات تنفسی مردم اهواز پس از بارندگی اخیر مطرح کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گمانهزنیهایی در خصوص علت بروز مشکلات تنفسی مردم اهواز پس از بارندگی اخیر مطرح کرد.
احمدرضا لاهیجانزاده اظهار کرد: تا دو روز پس از پایان بارندگی در حدود 17 هزار مراجعه به بیمارستانهای خوزستان به دلیل مشکلات تنفسی صورت گرفت که تقریبا 90 درصد آنها مربوط به کلانشهر اهواز و بقیه مراجعات از دیگر شهرها مانند امیدیه، رامهرمز، آبادان، خرمشهر و ماهشهر گزارش شد.
وی با یادآوری سابقه این رخداد در گذشته، افزود: موضوع مراجعه گسترده مردم به بیمارستانها، نخستین بار پس از بارندگیهای آبان 92 و سپس اوایل آذرماه همان سال مطرح شد. با تکرار حادثه در سال جاری، برای سومین بار مردم با چنین پدیدهای درگیر شدند.
لاهیجانزاده ضمن بیان این موضوع که پس از مشکلات تنفسی سال 1392، تمام احتمالاتی که میتوانست موجب بروز این پدیده نادر شود با همکاری دانشگاهها، اساتید و دستگاههای اجرایی احصاء شد، اظهار کرد: پس از احصاء علل احتمالی، با همکاری دادگستری استان ضمن اعمال قانون، نسبت به پیگیری، کنترل و حذف آلایندهها اقدامات لازم صورت گرفت.
منبع:ایسنا
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، تولید بنزین پتروشیمی در پتروشیمیهای بندرماهشهر و اضافه کردن بخشی از این بنزین آلوده به بنزین پالایشگاه آبادان را یکی از دلایل احتمالی مشکلات تنفسی مردم استان پس از بارندگیها برشمرد و گفت: کیفیت پایین و آلایندگی بسیار بنزین پتروشیمی میتوانست یکی از احتمالات بروز این پدیده باشد که در حال حاضر به طور کامل از چرخه سوخت کشور خارج شده است.
لاهیجان زاده ادامه داد: جلوگیری از فرآوری همراه با آلودگی 20 تا 25 هزار بشکه نفت خام ترش در حومه اهواز (واحد متعلق به شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون، موسوم به اهواز 3 در مجاورت ورزشگاه غدیر اهواز) یکی دیگر از اقدامات در راستای کاهش آلودگی شهر اهواز و مقابله با تکرار حادثه مشکل تنفسی بود که این اقدام نیز با همکاری وزارت نفت و پیگیری مستقیم رییس سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد.
وی، تکمیل طرح جمعآوری گازهای همراه نفت (موسوم به فاز زیست محیطی طرح آماک) در حوزهای به وسعت 6000 کیلومترمربع در اطراف کلانشهر اهواز در یک یا دو ماه آینده را از دیگر اقدامات موثر در این خصوص برشمرد و گفت: بهرهبرداری از این طرح منجر به جمعآوری و ممانعت از سوزاندن حداقل 6 میلیون فوت مکعب گاز ترش همراه نفت خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: طرح آماک در پایان سال 92 با 90 درصد پیشرفت فیزیکی بنا به دلایلی متوقف مانده بود که در نتیجه پیگیری مداوم رییس سازمان حفاظت محیط زیست و ورود قاطعانه قوه قضاییه، تکمیل طرح مجددا در اولویت قرار گرفت.
لاهیجانزاده با اشاره به توزیع سوخت استاندارد گازوئیل یورو 4 از ابتدای سال جاری و بنزین یورو 4 از آبان ماه سال 1394 در کلانشهر اهواز، ابراز امیدواری کرد، به زودی و با افزایش میزان توزیع سوخت استاندارد در اهواز، همچنین ورود سوخت استاندارد پالایشگاه آبادان، تمام استان خوزستان از سوخت باکیفیت بهرهمند شوند.
وی"، اجرای پروژههای متعدد زیست محیطی در صنایعی همچون فولاد خوزستان، گروه ملی فولاد ایران و صنایع نیشکر را از دیگر اقدامات موثر در کاهش آلودگی هوای اهواز دانست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: اقدامات دیگری همچون طرح دعوی قضایی علیه 18 واحد صنعتی و منابع آلودهکننده کلانشهر اهواز، نصب سیستم پایش لحظهای در خروجی دودکش 11 صنعت بزرگ استان و کنترل مستمر وضعیت آلایندگی، تعهد در راهاندازی تاسیسات واحد گاز و گاز مایع در شرکت نفت و گاز اروندان در منطقه جفیر (از دلایل سوزاندن گازهای همراه نفت در اهواز 3) و نصب پنج ایستگاه جدید سنجش آلودگی هوا در شهرهای گتوند، شادگان، شوش، اندیمشک و هندیجان در سال 93 که منجر به افزایش تعداد ایستگاههای سنجش آلودگی استان خوزستان به 21 عدد در 18 شهر شده نیز صورت گرفته است.
وی با اشاره به این موضوع که کاهش 50 درصدی بارندگی در سال آبی گذشته (94-93) منجر به تبدیل بیابانها و اراضی دیم شرق استان خوزستان به کانونهای داخلی گرد و غبار و ایجاد شرایط بحرانی بهمن ماه 1393 برای استان شد، افزود: بارندگیهای خوب 7، 8 و 9 آبان سال جاری در سراسر استان خوزستان سبب افزایش افزایش رطوبت خاک شده و میتواند نقشی مهم در کاهش وقوع پدیده گرد و غبار استان داشته باشد. همچنین این بارندگیها، شرایط محیطی برای فعالیتهای بیولوژیک و نهالکاری در اراضی شرق استان را نیز فراهم خواهد کرد و حجم مناسبی از آب نیز به تالابهای شادگان و هورالعظیم وارد میشود.
وی گفت: برای بهرهمندی هر چه بیشتر تالابهای شادگان و هورالعظیم از بارشهای اخیر هماهنگیهایی با سازمان آب و برق خوزستان و وزارت نفت به منظور لایروبی مسیرهای منتهی به تالاب صورت گرفته است.