شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۹۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۲
دکتر مرتضی افقه
افقه گفت: دولت برای استفاده بهینه از این اموال در وهله اول باید مبادرت به رفع موانع تولید کند و جو روانی مثبت به وجود آمده و همچنین سرمایه گذاران خارجی و داخلی را به سمت گسترش واحدهای کوچک و متوسط تولیدی سوق دهد و از این طریق به افزایش اشتغال کمک کند.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به این‌‌که تحریم‌ها مانعی عمده و جدی در مسیر اقتصاد کشور بوده است، گفت: اقتصاد کشور پس از انقلاب تاکنون از مشکلات ساختاری بسیاری رنج می‌برد که تنها با رفع تحریم‌ها مرتفع نمی‌شوند و اقدامات کل نظام و مشارکت تمام ارگان‌ها را می‌طلبد.
 
سید مرتضی افقه در گفت‌وگو با ایسنا خوزستان، اظهار کرد: در واقع رفع تحریم‌ها شرط لازم برای حل این مشکلات است و نه شرط کافی.
 
وی آثار رفع تحریم‌ها را به اثرات کوتاه‌مدت و اثرات میان مدت، تقسیم و خاطرنشان کرد: اثر فوری و روانی رفع تحریم‌ها طی چند روز اولیه با کاهش نرخ ارز و افزایش بسیار شدید شاخص بورس ملموس شد و در میان مردم و سرمایه گذاران جو روانی مثبتی ایجاد کرد.
 
افقه در خصوص اثرات میان مدت و واقعی رفع تحریم‌ها بیان کرد: علیرغم رفع تحریم‌ها و در پی آن آزاد شدن سهمیه تولید و فروش نفت در کشور، سقوط  قیمت نفت به زیر 30 دلار و شیطنت و خباثت رژیم صعودی منجر به ایجاد جنگ قیمت‌ها علیه ایران شده است که این مساله موجب شده تا برای حل مشکلات اقتصادی به شدت در تنگنا باشیم.
 
وی با اشاره به ورود سرمایه گذاران خارجی و به خصوص اروپایی به کشور که جهت فرار از رکود کشورهای خود به بازار ایران نیازمند هستند، اظهار کرد: این امر نیز می‌تواند نکته‌ای مثبت و تاثیرگذار باشد و همچنین طبق نظر کارشناسان آزاد شدن حدود 30 تا 50 میلیارد دلار از درآمدهای ارزی بلوکه شده کشور، تا اندازه‌ای موجب برطرف شدن تنگناهای دولت می‌شود.
 
افقه گفت: دولت برای استفاده بهینه از این اموال در وهله اول باید مبادرت به رفع موانع تولید کند و جو روانی مثبت به وجود آمده و همچنین سرمایه گذاران خارجی و داخلی را به سمت گسترش واحدهای کوچک و متوسط تولیدی سوق دهد و از این طریق به افزایش اشتغال کمک کند.
 
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز تمرکز بر سرمایه گذاران خارجی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها را از گزینه‌های ‌جبران خلاء درآمدهای نفتی دانست و افزود: با توجه به رکود وسیع کشور، رفع موانع کسب و کار، تولید و بیکاری در اولویت است زیرا بهبود اشتغال، طبیعتاً اقتصاد خانوار را نیز از رکود خارج و بهبود می‌بخشد.
 
افقه در خصوص عملکرد بانک‌ها عنوان کرد: اگرچه رفتار بانک‌ها در سال‌های اخیر سوداگرایانه و نشانگر بی‌توجهی به مشکلات متعدد مردم بوده اما با توجه به موانع زیاد تولید، این عملکرد تاحدودی قابل انتظار بوده است؛ بنابراین لازم است به پر هزینه کردن فعالیت‌های دلالی از طریق افزایش مالیات اقدام کنیم و دولت نیز نسبت به سودآورکردن تولید و رفع موانع آن اقدام کند.
 
وی با اشاره به بهبود شرایط در پساتحریم از رسانه‌ها خواست تا با انتشار اخبار در خصوص ظرفیت اجرائی و اقتصادی برجام، توقع مازاد در مردم ایجاد نکنند تا موجب یأس و ناامیدی نشود و رسانه‌ها در انتشار اخبار توجه داشته باشند که انتظار و تصور رفع فوری تمام مشکلات را در مردم به وجود نیاورند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار