شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۹۶۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۸
او گفته که «آقای نصیرپور در سراب هم جزء افرادی بوده که تأیید شده بود و الان ردصلاحیت شده است». به گفته او «آریامنش از حوزه انتخابیه میانه و دو نفر هم در اردبیل وضعیتی مشابه دارند». با وجود این هنوز آمار دقیقی از وضعیت اصلاح‌طلبان تا لحظه تنظیم خبر در دست نیست. همچنین يكي از نزدیکان «محسن مهرعلیزاده» به «شرق» گفت خبر عدم تأیید صلاحیت، به صورت شفاهی به «مهرعلیزاده» اعلام شده و هنوز مسئله‌ای به صورت کتبی اعلام نشده است.
 ٤٨ ساعت گذشته براي نامزدهاي انتخابات مجلس در فضايي سرشار از بيم و اميد سپري شد. قرار بود نتایج شکایت‌های نامزدهای تأییدصلاحیت‌نشده برای مجلس شورای اسلامی تا پایان روز جمعه به وزارت کشور اعلام شود؛ ولی این اعلام به گفته «سیامک ره‌پیک»، سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات از شامگاه جمعه به بامداد شنبه یعنی چهار صبح موکول شد. روز جمعه، خبرهایی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شد که حاوی نام تأیید صلاحیت‌شدگان در شهرهای مختلف بود؛ در این خبر که از سوی برخی خبرگزاری‌ها هم به عنوان «شنیده» بازنشر شد، نام‌هایی مانند «محسن مهرعلیزاده»، «محسن رهامی»، «کمال‌الدین پیرمؤذن»، «رسول منتجب‌نیا»، «مرتضی اشراقی»، «الیاس حضرتی»، «جواد اطاعت»، «علی مطهری»، «محمدعلی وکیلی» و... برای حوزه انتخابیه تهران به چشم می‌خورد. انتشار این اسامی، موجی از امیدواری در بین اصلاح‌طلبان ایجاد کرد؛ هرچند لیست اسامی پس از ارسال از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور، تا عصر دیروز در خیابان فاطمی تهران باقی ماند... 

 و به فرمانداری‌ها نرفت اما از ظهر دیروز برخی نامزدها کم‌کم بر خلاف لیست جمعه‌شب، خبر رد صلاحیت خود را می‌شنیدند. اگرچه این لیست تا عصر شنبه در وزارت کشور باقی ماند اما گفته شد «علی مطهری» و «محمدعلی وکیلی» از تهران تأیید صلاحیت شدند. باقی‌ماندن چندین ساعته لیست‌های اسامی در وزارت کشور باعث شد تا در شبکه‌های اجتماعی شایعه‌ای منتشر شود؛ شایعه‌ای با این مضمون که رئیس‌جمهوری در حال رایزنی با شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت بیشتر نامزدهاست؛ اما «حسینعلی امیری»، سخنگوی وزارت کشور در گفت‌وگو با «باشگاه خبرنگاران» این موضوع را رد کرد. او گفت: «آقای روحانی هیچ توصیه‌ای دراین‌زمینه نداشته‌اند و دستور رئیس‌جمهوری همیشه رعایت قانون و احترام به مراجع رسمی و قانونی است». برخي شنیده‌هاي ديگر حاکی از آن بود که اختلال فنی در سیستم، دليل این تأخیر است.
درهمین‌حال «علی‌اصغر ناصربخت» معاون سیاسی فرمانداری تهران، به «شرق» گفت: «تعداد تأیید‌صلاحیت‌شده‌ها به لحاظ کمی افزایش داشته داشته است». او افزوده: «تا این لحظه، هنوز نظر شورای نگهبان درباره ٥٦ نفر از افراد به ما ابلاغ نشده است که ما هم این موضوع را به وزارت کشور منعکس کرده‌ایم؛ چراکه ممکن است در بین این افراد، کسی باشد که بتواند نسبت به رد صلاحیت خود در مهلت قانونی شکایت کنند».
یکی از داوطلبان که در مرحله هیأت‌های نظارت رد شده بود و نسبت به آن اعتراض کرده بود هم گفته که در پیامکی رد صلاحیت‌اش اعلام شده است. متن این پیامک این‌گونه است: «با سلام، داوطلب گرامی؛ صلاحیت شما توسط شورای محترم نگهبان مورد تأیید واقع نشده و مجددا رد صلاحیت گردیده‌اید. شایان ذکر است نظریه مذکور، قطعی و نهایی می‌باشد. ستاد انتخابات فرمانداری تهران».
نهایتا حدود ساعت چهار عصر بود که «ایسنا» از ارسال لیست‌ها به فرمانداری‌ها خبر داد. اما دراین‌بین لیست اسامی تأییدصلاحیت‌شدگان با تأخیری یکی، دو ساعته به فرمانداری تهران ارسال شد. 
در همین حال «ایلنا» در خبری نوشته حجت‌الاسلام «رسول منتجب‌نیا» و حجت‌الاسلام «محسن رهامی» «محسن هاشمی»، «فاطمه هاشمی» فرزندان آیت‌الله هاشمی، حجت‌الاسلام «مرتضی اشراقی» نوه امام راحل، حجت‌الاسلام «محمد اشرفی‌اصفهانی»، رئیس هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری و «فاطمه راکعی»، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و «علی صوفی» که برای حوزه انتخابیه تهران ثبت‌نام کرده بودند، از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده‌اند. همچنین «حمید رسایی» نماینده کنونی تهران هم جزء ردصلاحیت‌شدگان است. او با تأیید رد صلاحیتش گفت: «ظاهرا مأمورم به رعایت تقوا و صبر». «کمال‌الدین پیرمؤذن» نماینده اردبیل نیز در کانال تلگرامی خود نوشته کماکان رد صلاحیت هستم. «احمد شوهانی» نماینده کنونی ایلام نیز ضمن تأیید خبر رد صلاحیتش به «ايلنا» گفت: «این‌گونه که نمایندگان و همکاران تا کنون به بنده اطلاع‌داده‌اند، به‌جز بنده، حدود ۲۰ نفر دیگر از همکاران من در مجلس رد صلاحیت شده‌اند». همچنین «مهدی نادمی» عضو شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و عضو بنیاد امید ایرانیان هم در گفت‌وگو با «شرق» از رد صلاحیتش خبر داد.
به گزارش «ایسنا»، «اسماعیل ارزانی بیگانی» فرماندار اهواز اعلام کرد از مجموع ١٨٥ داوطلب انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه اهواز، باوی، حمیدیه و کارون صد نفر تأیید صلاحیت شده‌اند. حجت‌الاسلام «رضا نوری»، رئیس هیأت نظارت بر انتخابات خراسان‌ شمالی از تأیید صلاحیت ٦٦ درصد از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و رد صلاحیت ٣٣ درصد در استان خبر داد.  حجت‌الاسلام «علی محمدی»، سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی، گفت: «٤٩ نفر از داوطلبین مجلس شورای اسلامی که در مرحله قبل صلاحیت آنها احراز نشده بود برای بررسی مجدد صلاحیت اعتراض کردند که از این تعداد ۱۱ نفر تأیید صلاحیت شده‌اند». در همین حال، حجت‌الاسلام «سیدناصر محمدی»، رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان یزد، با اشاره به احراز صلاحیت ١٩ داوطلب دیگر نمایندگی مجلس در این استان، گفت: «در مجموع ٦٢ درصد از نامزدهای ثبت‌نام‌شده مجلس در استان یزد تأیید صلاحیت شدند. مجموع افراد تأیید‌صلاحیت‌شده استان به صد نفر رسید».


اردوگاه اصلاحات
در همین حال از اردوگاه اصلاح‌طلبان خبر می‌رسد که تغییر چندانی در میزان ردصلاحیت‌شدگان این طیف رخ نداده است. «محمدجواد حق‌شناس» مسئول میز استان‌های «فارس»، «بوشهر» و «کهگیلویه و بویراحمد» اصلاح‌طلبان به «شرق» گفت با اعلام اسامی تأیید صلاحیت‌شدگان، تغییر محسوسی در نامزدهای این طیف ایجاد نشده است. همچنین یک منبع موثق به «شرق» گفته است جمعه به ما گفتند ١٧، ١٨ نفر از اصلاح‌طلبان تأیید شده‌اند، ولی شنبه گفتند آن تعداد جزء رد صلاحیتی‌ها هستند. «اکبر میرلوحی» رئیس میز استان‌های «مرکزی»، «قم» و «زنجان» به «شرق» گفته خبری مبنی بر تأیید صلاحیت شدن افراد جدید به ما نرسیده و بر تعداد رد صلاحیتی‌ها اضافه شده است. «بناب» مسئول میزهای «آذربایجان غربی»، «آذربایجان شرقی» و «اردبیل» هم گفت: «آمار دقیقی به ما نداده‌اند ولی اخبار این‌گونه است که بخشی از تأیید صلاحیت‌شده‌ها، در این مرحله ردصلاحیت شده‌اند». او گفته که «آقای نصیرپور در سراب هم جزء افرادی بوده که تأیید شده بود و الان ردصلاحیت شده است». به گفته او «آریامنش از حوزه انتخابیه میانه و دو نفر هم در اردبیل وضعیتی مشابه دارند». با وجود این هنوز آمار دقیقی از وضعیت اصلاح‌طلبان تا لحظه تنظیم خبر در دست نیست. همچنین يكي از نزدیکان «محسن مهرعلیزاده» به «شرق» گفت خبر عدم تأیید صلاحیت، به صورت شفاهی به «مهرعلیزاده» اعلام شده و هنوز مسئله‌ای به صورت کتبی اعلام نشده است.


١٤٧ تأیید صلاحیت شده، رد صلاحیت شدند
عصر دیروز سخنگوی وزارت کشور از تأیید صلاحیت شش‌هزارو ۱۸۰ نفر از بیش از ١٢ هزار نامزد انتخابات مجلس دهم خبر داد. «امیری» افزود: «اگر به نسبت ١٢ هزار نفر ثبت‌نام‌کننده بسنجیم، ٥١ درصد از افراد ثبت‌نام‌شده برای شرکت در انتخابات مجلس دهم تأیید شدند و آمار افرادی که صلاحیت آنها رد شده یا احراز نشده است، بر اساس فهرستی که شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام کرده، پنج‌هزارو ٢٠٥ نفر است». به گزارش «شبکه خبر» قائم‌مقام وزیر کشور گفت: «در مراحل گذشته افرادی هم بودند که در هیأت‌های اجرائی و نظارت صلاحیت آنان تأیید شده بود؛ اما پس از بررسی شورای نگهبان، صلاحیت آنها تأیید نشده و تعداد این افراد ١٤٧ نفراست».
امیری افزود: «١٤٧ نفری که صلاحیت آنان در شورای نگهبان تأیید نشده است، سه روز مهلت دارند مستندات خود را برای رسیدگی  به شورای نگهبان ارائه کنند و شورای نگهبان نیز هفت روز فرصت رسیدگی دارد». او گفت: «انتخابات بر اساس قانون دارای فرایند و مراحلی است و دیروز مهلت ٢٠ روزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس به پایان رسید و در ساعات پایانی جمعه، شورای نگهبان نظر نهایی و قاطع خود را درباره صلاحیت نامزدهای مجلس به وزارت کشور اعلام کرد». سخنگوی وزارت کشور تصریح کرد: «آمار شش‌هزارو ١٨٠ داوطلب تأیید‌صلاحیت‌شده به همراه پنج‌هزارو ٢٠٥  داوطلب رد‌صلاحیت‌شده و یا احراز نشده در اختیار وزارت کشور است و به فرمانداری‌های حوزه‌های انتخابیه اعلام می‌شود و فرمانداران نیز در نامه‌ای مکتوب با ذکر مستندات قانونی که به موجب آن شورای نگهبان صلاحیت فرد را بررسی کرده است، به داوطلب ارائه می‌شود». قائم‌مقام وزیر کشور افزود: «برای کسانی که در مراحل قبلی تأیید شده‌اند و در این مرحله صلاحیت آنان رد شده است، سه روز فرصت در نظر گرفته شده است تا با ارائه مدارک و مستندات تقاضای تجدیدنظر خود را به شورای نگهبان ارائه کنند». امیری گفت: «شورای نگهبان طبق قانون از ٢٠ تا ٢٦ بهمن فرصت دارد به این شکایات رسیدگی کند و سپس فهرست قطعی نامزدها به مراکز حوزه‌های انتخابیه اعلام و اسامی نامزدها توسط فرمانداری‌ها در ٢٧ بهمن منتشر خواهد شد».درعین‌حال «سیامک ره‌پیک»، سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات هم در گفت‌گو با «ایسنا» گفته که «با تأیید صلاحیت هزارو ٥٠٠ داوطلب دیگر، تعداد داوطلبان تأیید‌صلاحیت‌شده مجلس شورای اسلامی به شش‌هزارو ٣٠٠ نفر افزایش یافت». او افزود: «تعداد داوطلبان تأییدصلاحیت‌شده در هیأت نظارت بر انتخابات، ٤٠ درصد بود که این رقم در شورای نگهبان به ٥٥ درصد افزایش یافت». ره‌پیک افزود: «با افزایش تعداد داوطلبان تأییدصلاحیت‌شده، رقابت برای هر کرسی مجلس از بین ١٦ داوطلب به بیش از ٢٠ داوطلب افزایش یافت».


خرازی می‌گوید لیست مستقل می‌دهیم، فراهانی می‌گوید نمی‌دهیم
درهمین‌حال، «صادق خرازی» رئیس شورای مرکزی حزب «ندای ایرانیان» از تأیید صلاحیت تعدادی از چهره‌های این حزب خبر داد. به گفته خرازی، «مجید فراهانی» دبیرکل حزب متبوعش جزء تأیید‌صلاحیت‌شدگان است؛ اما درحالی‌که طبق میثاق‌نامه «ائتلاف انتخاباتی اصلاح‌طلبان» قرار بود همه احزاب ذیل این ائتلاف لیست بدهند، «خرازی» به «ایسنا» گفته «حزب ندای ایرانیان در سراسر کشور لیست انتخاباتی خود را ارائه خواهد کرد». او ادامه داد: «فراهانی سرلیست حزب ندا از تهران خواهد بود و با هماهنگی قاطبه اصلاح‌طلبان در پی برگزاری انتخاباتی پرشور خواهیم بود». خرازی در حالی از ارائه لیست مستقل صحبت می‌کند که این حزب از اعضای «ائتلاف انتخاباتی اصلاح‌طلبان» بوده و طبق میثاق‌نامه امضاشده در این ائتلاف، همه احزاب حاضر در آن، باید ذیل ائتلاف باشند. درعین‌حال «مجید فراهانی» در گفت‌وگو با «شرق» در واکنش به خبر تأیید صلاحیتش، گفت: «هنوز خبر رسمی به من نرسیده است». او درباره فهرست مستقل حزب ندا هم گفت: «ما به عنوان عضوی از ائتلاف اصلاح‌طلبان فهرست جداگانه نخواهیم داد و در راستای ائتلاف عمل خواهیم کرد».
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار