شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۰۰۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷
دبیر علمی هفتمین کنگره تصویربرداری بیماری های زنان: کنگره علمی تصویربرداری بیماریهای زنان، تنها کنگره فوق تخصصی در زمینه بیماریهای زنان در سطح کشور است

یکشنبه 9 اسفندماه 94 نشست خبری کنگره علمی تصویربرداری بیماریهای زنان با حضور دکتر احمد سلطانی شیرازی دبیر علمی کنگره و جمعی از خبرنگاران و اهالی رسانه و مطبوعات در محل سالن اجتماعات معاونت توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.

دکتر سلطانی در این نشست با بیان اینکه هفتمین کنگره کشوری سالانه تصویربرداری بیماریهای زنان از سوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و با همکاری انجمن رادیولوژی ایران و خوزستان از تاریخ 12 لغایت 14 اسفندماه 94 در تالار شهداء دانشگاه برگزار می شود، گفت: این کنگره، تنها کنگره فوق تخصصی در زمینه بیماریهای زنان در سطح کشور است.

وی افزود: طبق سیاست گذاریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از 8 سال پیش کنگره علمی تصویربرداری بیماری های زنان در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با همکاری انجمن رادیولوژی ایران و انجمن رادیولوژی خوزستان برگزار می شود.

دبیرعلمی کنگره با بیان اینکه روش های تصویربرداری، چشم موثر و بینای پزشکی است، گفت: روشهای تصویربرداری از زمان کشف اشعه x  قدمتی 100 ساله دارد و امروزه با پیشرفت علم، روشهای امن تصویربرداری مانند MRI  و سونوگرافی روشهایی هستند که قابل دسترس بوده و هیچگونه ضرری برای مادر و جنین ندارد.

سلطانی برگزاری این کنگره را با هدف طرح معضلات عمومی کشور و در راستای تشخیص بموقع و درست برای درمان سهل تر دانست و گفت: بیماریهای زنان در دوران بارداری و یائسگی که یکی از موارد شایع آن بیماریهای مربوط به رحم، تخمدان و پستان است ممکن است منجر به اختلال در حاملگی، نازائی و یا حتی با مستعد کردن این اعضاء جهت ابتلا به سرطان می تواند منجر به مرگ شود، در صورتیکه  اگر تشخیص صحیح صورت گیرد در خیلی از موارد بیماری قابل کنترل و درمان است.
 
وی با اشاره به اینکه یکی از روشهای تشخیص بیماریها، تصویربرداری است، گفت: در سیستم بهداشت و درمان هر قدر در زمینه روشها و تکنیک های تشخیصی سرمایه گذاری شود، درست و بجا انجام شده است و مطمئناً بازده زیادی خواهد داشت، چرا که حق هر خانواده ای است که زندگی سالم توأم با سلامت جسمی، فکری و معنوی و فرزندانی سالم از هر لحاظ داشته باشد و می دانیم که تولد کودکی با هرنوع از اختلالات و بیماری زنان که پایه و ستون یک خانواده هستند، چه هزینه های هنگفتی به همراه دارد.  

سلطانی با بیان اینکه در حال حاضر 150 مرکز رادیولوژی و سونوگرافی در کل استان و 50 مرکز در شهر اهواز وجود دارد، گفت:  با رشد جمعیت، افزایش نیاز مردم به سلامتی، بالارفتن سطح توقعات بیماران برای داشتن زندگی بهتر و افزایش استانداردهای بهداشت، به نظر می رسد ما هنوز نیاز به سرمایه گذاری در این زمینه داریم و باتوجه به اینکه تجهیزات تصویربرداری از تکنولوژی بالایی برخوردار هستند و هزینه نگهداری آنان بسیار بالا است، امیدواریم با گسترش ارتباطات بین المللی، دولت و دانشگاهها در این زمینه کمک شایانی به رادیولوژیست ها کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: از 70 مقاله ارسالی به دبیرخانه کنگره، 30 مقاله برای سخنرانی، 6 کارگاه و 6 پنل جهت طرح و اجراء در این کنگره پیش بینی شده است و همچنین برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی و نمایشگاه کتاب در بخش جانبی از ویژگی های این کنگره است.

وی گفت: کنگره در 6 محور با موضوعات رشد طبیعی و غیر طبیعی جنین که در حال حاضر در 10% حاملگی ها شیوع دارد و با هدف جلوگیری از بدنیا آمدن جنین مبتلا به سندرم داون و تشخیص اختلالات رشد در مراحل اولیه، بررسی روشهای سونوگرافی و علائم آن در تشخیص ضایعات سیستم عصبی در جنین، بررسی علل خونریزیهای زنان با هدف بررسی تومورها و سرطانها، بررسی ضایعات تخمدان، آندومتریوز که بیماری شایعی است اما هنوز نحوه برخورد با آن مورد بحث و اختلاف نظر است و بیماریهای مربوط به پستان و سرطان پستان برگزار می گردد.

رئیس انجمن رادیولوژی خوزستان بحث در خصوص چالش های قانونی بیماران مبتلا به آنومالی و نگاهی به اخلاق پزشکی را از دیگر ویژگی این کنگره نسبت به کنگره سالهای پیش دانست.

گفتنی است ثبت نام کنگره از طریق سایت باز آموزی مدون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز جهت کلیه گروههای هدف شامل متخصصین زنان، ماما، رادیولوژیست، جراح عمومی، پاتولوژیست، رادیوتراپی، انکولوژیست، پزشکان عمومی، دانشجویان رشته پزشکی و گروههای فراگیر دستیاران متخصصین زنان، دستیاران رادیولوژیست و جراح امکان پذیر است.






نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار