شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۰۷۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۲
یک متخصص پوست گفت: برای جلوگیری از بروز بیماری‌های پوستی در فصل گرما، در زمان اوج شدت و تاثیر تابش نور خورشید بر پوست، کمتر در فضاهای باز تردد کنید.

دکتر رضا یعقوبی اظهار کرد: آفتاب تاثیر عمده و اساسی در اغلب فصول سال بر روی پوست انسان دارد؛ صحبت از آفتابی است که درجه حرارت بالای 50 درجه دارد. به طور کلی تابش آفتاب به دو گونه حاد و مزمن بر روی پوست اثرگذار است.

وی ادامه داد: از میان آثار حاد آفتاب می‌توان به آفتاب‌سوختگی به عنوان شایع‌ترین اثر نور خورشید بر پوست انسان اشاره کرد. تغییر رنگ پوست یا برنزه شدن(خرمایی‌رنگ شدن)، پیدایش چین و چروک، پیری زودرس، پیدایش ضایعات پیش سرطانی و سرطان‌های پوستی نیز از دیگر عوارض تاثیر نور خورشید بر پوست است.

متخصص پوست، مو و زیبایی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: علاوه بر این، آفتاب در بسیاری از موارد می‌تواند در هرجایی از دنیا عامل تشدیدکننده بیماری‌های پوستی یا یک بیماری داخلی باشد که در استان خوزستان نیز به دلیل شرایط جوی که دارد، بی‌شک این اثر برجسته‌تر و گاهی بیشتر از سایر موارد دیده می‌شود.

یعقوبی اظهار کرد: به تبع وجود گرما و برای دفاع از آثار تابش آفتاب، یکی از راه‌هایی که بدن به طور فیزیولوژیکی انجام می‌دهد، تعریق است که به خنک شدن سطح پوست کمک می‌کند ولی در تابستان تعریق بیش از حد ضمن این‌که آثار ظاهری ناخوشایندی روی لباس افراد دارد و گاهی موجب تغییر رنگ لباس می‌شود، می‌تواند در بسیاری از موارد فرد را مستعد ابتلا به برخی بیماری‌ها کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: در افرادی که چاق هستند و یا بیماری زمینه‌ای مانند دیابت دارند؛ به موازات گرما و تعریق زیاد، ابتلا به بیماری‌های پوستی مانند عرق‌سوز شدن، عفونت‌های قارچی و حتی عفوت‌های باکتریال و حساسیت‌های آلرژیک افزایش می‌یابد.

یعقوبی درباره حساسیت‌های آلرژیک در فصل تابستان گفت: فردی که نسبت به فلز نیکل موجود در ترکیب قلاب کمربند یا جواهرات و زیورآلات غیرطلا حساسیت دارد، در تابستان گاهی با ظهور این حساسیت‌ها با شدت یافتن آن مواجه می شود.

وی افزود: با توجه به این‌که در این فصل، پوست دچار تعریق و رطوبت زیاد می‌شود، نفوذپذیری مواد حساسیت‌زا (آلرژن – آنتی‌ژن) نیز افزایش می‌یابد بنابراین حساسیت‌های تماسی آلرژیک مانند حساسیت به فلز نیکل به شکل اگزما در ناحیه زیر ناف ناشی قلاب کمربند، زیپ و یا دکمه فلزی شلوار جین در تابستان بیشتر خواهد شد.

این متخصص پوست با تاکید بر رعایت بهداشت فردی به ویژه در فصل تابستان اظهار کرد: برای پیشگیری از ایجاد عوارض تابش نور خورشید، سعی کنید در فصل گرما بین ساعت‌های 10 صبح تا 16 در فضای باز تردد نکنید. البته داشتن پوشش مناسب هنگام تردد در فضای باز، استفاده از دستکش تیره، عینک آفتابی استاندارد برای جلوگیری از ایجاد بیماری آب مروارید و چین و چروک و همچنین کلاه لبه‌دار از نکات ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: با توجه به این‌که در استانی زندگی می‌کنیم که آفتاب در 12 ماه سال به ویژه در ماه‌های تابستان، بهار و بخشی از پاییز و زمستان با شدت می‌تابد و بر حسب اعداد و ارقام گاهی دمای هوا به بیش از 50 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، همچنین با وجود افزایش تعریق بدن در این شرایط، ضروری است برای حفاظت از پوست خود به نکات اساسی در این زمینه توجه داشت.

وی گفت: اهمیت این موضوع بدان دلیل است که اگرچه سرما روی پوست و سلامت انسان اثر دارد ولی در مبحث پزشکی، بیماری‌هایی تحت عنوان بیماری‌های نواحی گرمسیر را می‌شناسیم و مبحث و کتابی درباره بیماری‌های نواحی سردسیر نداریم.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار