شوشان: از اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی زمان زیادی نگذشته بود و هنوز تب اعلام نتایج فروکش نکرده بود که خبری به صورت ناگهانی در شهر پیچید .این خبر ناگهانی حکایت از برکناری استاندار خوزستان داشت . استاندار استانی مهم و حساس ،که قلب تپنده ی کشور محسوب می شود .
به گزارش شوشان ، بلافاصله معاون سیاسی ،اجتماعی استاندار خوزستان از سوی معاون وزیر کشور با حکم سرپرستی ، تصدی گری استانداری خوزستان را بر عهده گرفت .گرچه فرج الله خبیر بلافاصله به جای عبدالحسن مقتدایی بدون حضور رسانه های گروهی معارفه شد ، اما از همان صبح سه شنبه ، 21 اردیبهشت ماه تاکنون ،هنوز استان خوزستان حتی یک شب آرام نیاسوده است و رایزنی ها، جلسات و مباحثات فرآوان نفس گیر تمام نشدنی در تاروپود تمامی سیستم های اداری ، سیاسی ، اجتماعی و فکری استان نفت و جنگ و مبادلات اقتصادی فرامرزی در جریان است و از این همه مباحثه گریزی نیست و بیراه نیست اگر بگوییم با توجه به حساسیت بی شمار این منطقه ، تعیین تکلیف سریع آن جزو ملزومات وزارت کشور است که باید در کمترین زمان ممکن این مهم را مورد رسیدگی قرار دهد و اما شنیده های شوشان را از دهمین روز بلاتکلیفی ناشی از بی استانداری خوزستان می خوانید :
• پس از به واقعیت پیوستن شایعه ی عزل مقتدایی ، شانزده گزینه ی احتمالی را برای جایگزینی وی پیشنهاد شده است که در این میان نام محمد کیانوش راد ،به عنوان گزینه ی اول اصلاح طلبان خوزستان دیده می شود. وی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت است و شخصیت محبوبی در بین اصلاحطلبان خوزستانی دارد.همچنین عباس حیصمی ، مهدی بخشنده ،محمد رضا شمسایی ، جاسم جادری ،محمد فروزنده ، سید احمد آوایی ، امین بیانک ، محمود حسینی ، ولی الله شجاعپوریان ، برات قبادیان ، فرامند هاشمی زاده ، محمد رضا موالی زاده ، احمد میدری، غلامرضا شریعتی و علی اصغر زبردست دیده می شود.
• جمعی از نمایندگان مجلس خوزستان طی دیداری که با دکتر غلامرضا شریعتی داشتند از وی به عنوان یکی از گزینه های استانداری خوزستان حمایت کردند. در این دیدار حسنوند از اندیمشک ، ناصری از شادگان و خادمی منتخب مردم ایذه و باغملک در مجلس دهم حضور داشتند .
• با بالاگرفتن اختلاف نظرها و عدم اجماع بر روی گزینه بومی و رایزنی برخی گروه های سیاسی خوزستان با گزینه های غیربومی ٬ شنیده شده که انتصاب استاندار غیربومی به دلیل عدم اجماع بر گزینه ی بومی ٬ در دستور کار وزارت کشور قرار گرفته است.
• جواد کاظم نسب الباجی ، منتخب مردم اهواز و کاندیدای لیست امید گفته است: تاکنون منتخبین خوزستان چندین جلسه مستمر با وزیر کشور ، دکتر عارف ، لاریجانی و معاون وزیر کشور به منظور انتخاب استاندار آینده برگزار کرده اند و پیگیر انتصاب یک استاندار بومی و توانمند هستند. وی افزود: کیانوش راد تنها گزینه مورد نظر اصلاح طلبان خوزستان است که از قرار معلوم مورد توجه روحانی رییس جمهور نیز قرار گرفته است. گزینه های دیگری همچون دکتر شریعی نیز مدنظر است.
• محمد کیانوش راد در مطلبی اظهار داشته که استاندار شدن من مساله اصلي نيست. وی همچنین تاکید کرد: استاندار هركه باشد، بايد به توسعه از منظر جامعه شناسي سياسي ، اجتماعي و فرهنگي و تاثير و نقش نيروهاي اجتماعي در استان چند قومي - چند فرهنگي باور واقعي و نه نگاه امنيتي داشته باشد.
• در حالی که تمامی نخبگان و نیروهای سیاسی خوزستان بر لزوم بومی بودن استاندار این استان تاکید دارند ،برخی شنیده ها حکایت از احتمال وجود برخی گزینه های غیربومی در بین کاندیداهای لیست وزارت کشور دارد. در این بین اسامی همچون احمدی دبیر کل هلال احمر ایران و حسینی استاندار اسبق سیستان مطرح شده است.
• یک فعال سیاسی اصلاح طلب در حمایت از فرج الله خبیر به مطلب منتشر شده توسط یک سایت واکنش نشان داد . در پی انتشار مطلبی در یکی از پایگاه های خبری مبنی بر اینکه سرپرست فعلی استانداری خوزستان یک فرد ایلامی است که رزومه ی کاری قابل ملاحظه ای ندارد سید صدرالدین مرتضوی ، مدیرکل استاندار سابق خوزستان(دکتر میردامادی) ،گفت: خبیر متولد بکی از شهرهای ایلام می باشد که دوره تحصیلات خود را در آبادان گذرانده است .وی فارغ التحصیل دانشگاه تهران می باشد و در دوره ی دانشجو یی به جنبش دانشجویی پیوسته و چند بار دستگیر و زندانی می شود.فرج الله خبیر پس از پیروزی انقلاب به معاونت سیاسی استان چهار محال منصوب می شود و سپس مدیر عامل شرکت سپنتا ، شرکت شاهد ،شرکت جلگه نور و اولین معاون سیاسی استانداری خوزستان در دولت اصلاحات است .وی همچنین ، معاون سیاسی استانداری فارس ، معاون برنامه ریزی استانداری فارس ،مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان،مدیر بافت های فرسوده استان خوزستان ودر نهایت معاون سیاسی استانداری خوزستان سرپرستی استانداری خوزستان را در کارنامه خود دارد.
• رئیس شورای هماهنگی اصلاح طلبان خوزستان به شوشان گفت: به صورت جدی از گزینه ی استاندار بومی حمایت می کنیم .سید جابر موسوی اظهار داشت: ما همچنان بر مصوبه ی شورای احزاب خوزستان مبنی بر معرفی محمد کیانوش راد برای تصدی گری پست استاندار خوزستان پایبند هستیم و تمامی تلاش خود را برای این مهم به کار خواهیم بست.
• عبدالله سلامی، ابراهیم عامری، قاسم عموری، هادی سواری و محمد جواد دانش، پس از ملاقات با آقای علی اصغر زبر دست، در منزل مهندس محسن میردامادی حضور یافته و با سید محمود حسینی از گزینه های مطرح برای استانداری، تشکیل جلسه داده اند. در این نشست، فعالان عرب به بیان دیدگاه ها، مواضع و مطالبات خود از استاندار آینده پرداخته و خواهان بهره گیری بیشتر از نخبگان عرب در رده های مدیریتی استان شده و علاوه بر تحویل یک طرح 5 صفحه ای به حسینی، لیستی مشتمل بر اسامی 8 نفر از نیروهای مناسب برای احراز پست های ارشد را در اختیار وی قرار داده اند.
• رایزنی های فشرده ای در تهران توسط گروه های سیاسی مختلف و در راستای تعیین تکلیف استانداری خوزستان در حال انجام است و گروه های سیاسی طی جلسات جداگانه ای با مرعشی، مقیمی ، فروزنده ، میردامادی و بخشنده دیدار و گفت و گو کردند.
• در پی انتشار خبری مبنی بر دیدار دکتر روزبه کردونی با سید محمود حسینی استاندار سابق سیستان و بلوچستان و یکی از گزینه های استانداری خوزستان، کردونی این دیدار را تکذیب کرد.وی به شوشان گفت: با هیچکدام از گزینه های مطرح برای تصدی گری استانداری خوزستان دیداری نداشتم و برنامه ای نیز برای چنین دیدارهایی ندارم. کردونی همچنین خاطر نشان کرد: البته دوستان فراوانی در تهران و اهواز در این خصوص رایزنی هایی را انجام داده اند که انجام این رایزنی ها حق آنهاست. وی تاکید کرد: انتخاب استاندار خوزستان باید در یک فرآیند توام با تفاهم، خرد ورزی و آرامش انجام گیرد وکسانی که با انتشار اخبار غیر صحیح فضای سیاسی را ابهام آلود می کنند، خدمتی به استان نمی کنند . وی در پایان تصریح کرد: انتخاب استاندار در زمره ی اختیارات قانونی وزارت کشور است اما بهتر آن است که برای انتخاب استاندار با نماینده ی ولی فقیه و روحانیون موثر در استان ، نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی و تشکل ها و احزاب سیاسی به ویژه تشکل ها و احزاب حامی دولت ، رایزنی صورت بگیرد.
• جمعی از فعالان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی عرب خوزستان طی بیانیه ای خواستار انتصاب استاندار بومی عرب شدند. در این بیانیه آمده است: اکنون که در آستانه انتخاب استاندار جدید توسط دولت محترم هستیم شایسته است که وزارت کشور بخشی از مطالبات مردم عرب را موردتوجه و امعان قرار دهد و با انتخاب استانداری شایسته از میان مدیران با كفایت عرب علاوه بر خط بطلان كشیدن بر تفکر انحصاری و تنگنظرانه، تلاش در جهت جبران کاستیهای روا داشته شده در حق این مردم را آغاز نماید. به این منظور با انتخاب استانداری از میان فرزندان توانمند عرب استان و در رأس آنها جناب آقای "دکتر عباس حیصمی" علاوه بر در پیش گرفتن سیاستهای شایسته و تدبیر مناسب و رویكرد منطقی، افق جدیدی را در تعامل با مردم عرب در پیش گیرد.
برنامه های امیر حیات مقدم خوب و مناسب بود.
امیر حیات مقدم صد در صد استاندار نمی شود ولی برنامه های ایشان خوب بود و باید بررسی و مطالعه شود.
انشاالا انتخابات سال اینده فرا خواهد رسید و دولت جواب این بی توجهی ها به خوزستان را خواهد گرفت؛ظاهرا کلید روحانی برای خوزستان به قفل بدل گشته است و تدبیر ایشان تبخیر شده است !!
با دید نقد به گزینه های مطرح نگاه کنید,
کدام در قد و قوارهء استان خوزستان است؟
شریعتی؟
احمدی؟
فروزنده؟
کیانوش راد؟
حیصمی؟
....
...
...
.....
..
زبر دست؟
بخشنده؟
آخه ای صدا دار های خوزستان شما را چه شده که اندکی به خود اجازه تعمق در این موضوع مهم نمی دهید
خوزستان و قومیت و جناح و قبیله و خانواده را فقط برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت مالی و اعتباری می خواهید؟
بس است
بس است
دست از سر این مظلوم بردارید تا نفسی بکشد
یکی لر میخواهد و یکی عرب!!!!!!
آن یکی بختیاری و دیگری بهبهانی!!!!!!
آخر هم میبینی شد ایلامی و سیستانی و همدانی
و شاید هم شوشتری و دزفولی
تا به کی اصل را بجای شایسته سالاری به قومیت گرایی و جناح بازی و باند سالاری باید داد
ما به امید عقلانیت رای به امید و اعتدال دادیم نه برای بالا رفتن عده ای از این نردبان
نکند عده ای خیال کنند که رای مردم به لیست امید و یا انتخاب رئیس جمهور اعتدال رای به ستاد و سر ستاد آنهاست که اگر شما سری در سر ها دارید از امید مردم به شعار های شایسته سالاری و اعتدال است
عدول کند عزل می شوید
انتخابات 96 نزدیک است
خود را نبازید
اقایان مگر ما از قوم نژاد پرست قبلا در استان ضربه نخوردیم پس چه شده دوباره گزینه اول استانداری را از آن قوم انتخاب می کنید.
اگر انتخاب شما......... است همان بهتر که غیر بومی بیاید.