شوشان: سرپرست اداره بهزیستی دزفول گفت:برای تامین هزینه سنگین درمان و نگهداری پنجهزار معلول ذهنی و جسمی در دزفول نیاز ضروری به ورود خیران و کمک های نیکوکاران می باشد.
فریدون عبدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید معاون فرماندار دزفول و جمعی از خیران این شهرستان از مرکز توانبخشی معلولان ذهنی به ایرنا گفت:12 مرکز تحت پوشش بهزیستی در شهرستان دزفول وجود دارد که با دارابودن 410 پرسنل نگهداری ،رسیدگی و درمان این معلولان ذهنی را برعهده دارند.
فریدون عبدی با اشاره به اینکه از این تعداد مراکز 6 مرکز شبانه روزی و 6 مرکز روزانه می باشند افزود:در حال حاضر یک هزارو 510 خانوار و پنجهزار معلول تحت پوشش بهزیستی دزفول هستند که هزینه های اشتغال،درمان،مواد غذایی و پوشاک و سایر هزینه های آنها را با کمک خیرین تامین می کند.
وی افزود:همه ساله در ایام ماه مبارک رمضان از مرکز تحت پوشش بهزیستی بازدید می شود تا مسوولان و خیرین از نزدیک در جریان مشکلات ،مسایل و نیازهای این مراکز قرار گیرندو کمک های خود را در جهت برطرف کردن نیازهای معلولان اهدا کنند.
وی افزود:به دلیل ارتباط کم خانواده معلولان با افرادی که در این مراکز نگهداری می شوند و اینکه بسیاری از معلولان مجهول الهویه هستند باید نیازهای معنوی و عاطفی آنها مدنظر باشد و رسیدگی بیشتری به آنها صورت گیرد.
عبدی اظهار کرد:معلولان دزفول مشکلات زیادی برای درمان،توانبخشی،تامین کارگاه های هنر و حرفه آموزی دارند که خیرین می توانند در این زمینه به یاری آنان بشتابند. سرپرست اداره بهزیستی دزفول ضمن تقدیر از کمک های خیرین دزفول به افراد تحت پوشش بهزیستی گفت:در 2 ماهه نخست امسال خیرین دزفول بیش از 900 میلیون ریال به افراد تحت پوشش بهزیستی دزفول کمک کردند .
احمد علی عصاریان مدیر مرکز توانبخشی معلولان ذهنی گنجویان دزفول نیز گفت:این مرکز جهت نگهداری از کودکان معلول ذهنی و جسمی بالای 15 سال راه اندازی شده و 90 معلول جسمی و ذهنی خفیف تا شدید را تحت پوشش دارد.
وی افزود:بسیاری از این افراد معلول مجهول الهویه هستند که از نقاط دوردست استان به این مرکز منتقل شدند و فعالیت های باغبانی ،حرفه آموزی و ورزشی برای آنها در نظر گرفته شده است تا از زندگی نباتی خارج شوند و بتوانند انرژی خود را برای انجام کار مفید تخلیه کنند.
وی افزود:در این مرکز کلیه خدمات فیزیوتراپی و پزشکی و همچنین واکسیناسیون مننژیت و آنفولانزا انجام می شود و تاکنون هیچ گونه بیماری عفونی واگیرداری بین این افراد مشاهده نشده است.
عصاریان که پدرش موسس مرکز توانبخشی معلولان ذهنی است افزود:کلیه هزینه های مربوط به نگهداری این معلولان به همت تعدادی از خیرین تامین می شود ولی باید از نظر عاطفی به این افراد رسیدگی شود.
منصوره قائدی نیا مدیر مرکز توانبخشی مهر شهرستان دزفول نیز گفت:این مرکز از سال 82 تاسیس شده و ظرفیت پذیرش 70 معلول را دارد که در حال حاضر 50 معلول ذهنی و جسمی شدید را تحت پوشش دارد.
وی افزود:کلیه خدمات درمانی،فیزیوتراپی،گفتار درمانی،پزشکی ،پرستاری و حرفه آموزی در این مرکز به معلولان پسر بالای 14 سال ارائه می شود . وی اظهار کرد:طبق برآورد سازمان بهزیستی هزینه نگهداری و درمان هر معلول در ماه بیش از 17 میلیون ریال می باشد که یک سوم این مبلغ توسط بهزیستی تامین می شود و مابقی باید از سوی خانواده معلولان پرداخت شود که با توجه به اینکه خانواده این معلولان نیز اکثر تحت پوشش بهزیستی می باشند توان مالی پرداخت این هزینه را ندارند لذا از خیرین درخواست می شود آنان را یاری کنند.
وی افزود:معلولان نیازمند حمایت های مادی و معنوی خیرین و نیکوکاران شهرستان دزفول هستند.