امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان : مدیر امور کشت و صنعتهای نظام صنفی کشاورزی خوزستان از افزایش بیسابقه شوری آب کارون خبر داد. محسن ممبینی در گفتگو با ذره بین با اشاره به اینکه شوری آب در نهایت باعث کاهش تولید میشود، گفت: برای هر کشت محدودهای بنام حد آستانه افت محصول تعیین شده که برای نیشکر آستانه تحمل به شوری 1.7 میکروموس بر سانتیمتر است و هرچه این مقدار بالاتر رود و آبیاری ادامه پیدا کند افت محصول بیشتر میشود.به گفته وی، با افزایش هر واحد افت 5 درصدی تولید در هر هکتار نیشکر خواهیم داشت. این مسئله برای بقیه محصولات کشاورزی هم صادق است. وی ادامه داد: با توجه به اینکه نوع خاک منطقه از نوع سنگین است و سطح آبهای زیرزمینی بالاست، بالا بودن EC (میزان شوری) خاک و آبیاری آب با EC بالا مشکلات فراوانی برای محصولات دیگر بوجود میآورد. با وجود اینکه حد آستانه تحمل گندم به شوری چهار میکروموس بر سانتیمتر است، اما این نکته را نباید فراموش کرد که تداوم آبیاری با این آب و نوع خاک آن هم در زمینهایی که اغلب بدون زهکش هستند، مشکلات فراوانی را برای کشاورزان بوجود میآورد و این مسئله باعث افزایش قابل توجه نمک در پروفیل خاک میشود..
وی متوسط میانگین EC در سال 1390 را بین 2.79 تا 1.84 میکروموس اعلام کرد و افزود: این میزان EC در 29 اسفند سال 90 به 3.89 رسید.وی افزود: در نمونه گیریهای مختلفی که از کانالهای آب منتهی به زمینهای کشاورزی آن هم در دمای مناسب و کمتر از 20 درجه گرفته شده، گاهی درجه شوری آب به خصوص در 20 کیلومتری جاده اهواز از سمت منطقه کوت عبدالله به 3.78 هم میرسد و با توجه به اینکه کشاورزان دارای دستگاه سنجش EC نیستند و دانش این مهم را هم در اختیار ندارند، متوجه علل کاهش و افت تولید نمیشوند و با توجه به اینکه در مرحله خوشهزنی گندم هستیم ضربه سنگینی به کشاورزی خوزستان وارد می شود. این مسئول اذعان داشت: قطعا اگر این شرایط کنترل نشود زمینهای حاصلخیز کشاورزی در آیندهای نزدیک به زمینهای غیرقابل کشت تبدیل میشوند.