شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۰۵۸۴
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۴
 نويد قائدي

چهره خارهاي صحرايي هميشه عبوث گرفته است و گلهاي مريم حاوي زيبايي و لطافت و بويي جان آفرين دارند، از قديم گفته اند از كوزه برون تراود آنچه در اوست، و اما سوالي ساده چرا فرزندان امروز ايران شاد نيستند؟

اگر حاصل جمع رفتارها و آموزشهاي خانواده و مكمل آن مدرسه يعني همان سيستم آموزشي و مجموعه اجتماع بيرون و مراودات سببي و نسبي را عوامل اصلي پيدايش اخلاق و رفتار هر فردي ناميد ، چگونه مي توان انتظار داشت فرزندان امروز ما لبهايي خندان و چهره هايي گشاده داشته باشند، آيا با توجه به حجم بالاي مشكلات و مصائب اكثر خانواده هاي ايراني بنظر شما شادي و سرور در خلال زندگي هاي روزمره چه جايگاه و نمودي دارد كه اين انتظار را داشت تا ذره اي از آن به فرزندان منتقل و سرريز شود، وقتي اكثر افكار و رفتار هاي والدين توام با استرس و نگراني از آينده و مشكلات است آيا اين تشويش ها ذهن هاي لطيف فرزندان را متاثر و درگير نخواهد كرد؟

آيا در مدارسي كه خود داراي هزاران مشكل عديده ساختاري و آموزشي هستند و معلمان و دبيراني كه بدلايل مشكلات مالي اندر خم يك كوچه و در اداره زندگيهاي خود مشكل دارند چگونه مي توانند با لبخند در محل كار خود حاضر شوند؟

در مدارس ما چقدر از زمان و تايم هاي آموزشي بطور اختصاصي جهت تزريق شادي و سرور به فرزندان تدوين شده است ؟ در محتواي كتاب هاي آموزشي جز مطالب خشك و كليشه اي چه محتوايي مبني بر ايجاد روحيه نشاط و شادي مانند زنگ هاي موسيقي يا نمايش فيلم هاي كمدي اختصاص داده شده است؟

پرسش اساسي اين است در جامعه ايران جايگاه شادي و سرور در كجاي پازل زندگي خانواده ها قرار دارد تا خانواده اين اولين و مهم ترين نهاد اجتماعي بتواند صادر كننده و مولد شادي در جامعه باشد؟ امروز چهره هاي فرزندان ايران عبوس و گرفته است و كمتر مي توان شاهد خنده و قهقه هايي از ته دل از سوي اين نسل نوظهر بود، اين نسل كه خود آينده سازان و مولدين نسل بعد هستند وقتي با شادي و خنده غريبه اند چگونه مي توانند شادي آفرين باشند؟

شكي نيست كه شادي حلقه مفقوده ي جامعه امروز ايران است و نبايد تعجب كرد وقتي فرزندان شادي نديده ايران در هر مناسبت عمومي مانند برد تيم هاي فوتبال و يا احياناً مراسم هاي ملي مانند چهارشنبه سوري و اعياد بدنبال شادي آفريني هاي خودجوش هستند كه البته بدليل عدم نهادينگي رفتارهاي شاد بطور نامتعارف بروز خواهند داد. توليد شادي و شادي آفريني مانند تمام موضوعات مهم زندگي و اجتماعي نياز به برنامه ريزي دارد و اگر نباشد يعني اميد در زندگي تحليل رفته و اين تحليل اميد در زندگي يعني ركود و نخوت و توليد بيماري هاي روحي و جسمي و افسردگي و چنين ملتي در تمامي امور جاري خود دچار مشكل خواهد بود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار